5 lucruri pe care nu le știai despre Marele Zid Chinezesc!

1

Ești gata să pornești într-o călătorie plină de curiozități și secrete? Astăzi vom vorbi despre una dintre cele mai impresionante construcții din lume – Marele Zid Chinezesc. Sigur ai auzit de el, dar hai să descoperim împreună cinci lucruri pe care poate nu le știai!

1. Este mai lung decât ai crezut!

Deși este denumit „zid”, Marele Zid Chinezesc nu este doar o singură construcție lungă și dreaptă. Este format din multe porțiuni și segmente care, puse cap la cap, măsoară peste 21.000 de km! Asta e aproape cât distanța de la Polul Nord până la Polul Sud. Uau!

5 lucruri pe care nu le știai despre Marele Zid Chinezesc

2. Nu e vizibil de pe Lună!

Ai auzit vreodată că Marele Zid Chinezesc este singura construcție făcută de om care poate fi văzută de pe Lună? Ei bine, deși este o idee foarte populară, nu este adevărată. Astronauții care au fost pe Lună au confirmat că nu pot vedea Zidul fără ajutorul unor instrumente speciale.

3. A fost construit pe parcursul a multor dinastii!

Deși mulți cred că Zidul a fost construit de o singură dinastie sau de un singur împărat, în realitate, diferite părți ale zidului au fost ridicate de-a lungul a mai multor secole și de către diferite dinastii chineze, începând cu dinastia Qin și continuând cu dinastiile Han, Ming și altele.

Zidul Chinezesc a fost construit pe parcursul a multor dinastii

4. Nu doar pentru apărare!

Deși principalul scop al Zidului a fost de a proteja China de invazii, a avut și alte funcții. A servit drept rută de comunicare, a ajutat la transportul mărfurilor și a facilitat colectarea de taxe la diferite puncte de control.

5. Materiale diverse pentru construcție!

Știai că Marele Zid Chinezesc nu a fost construit doar din cărămidă și piatră? În funcție de regiune și de materialele disponibile, au fost folosite și alte materiale, cum ar fi lemnul, trestia și chiar pământul. În unele locuri, au fost folosite amestecuri de orez pentru a lega cărămizile!

Marele Zid Chinezesc nu a fost construit doar din cărămidă și piatră

Concluzie

Marele Zid Chinezesc este cu adevărat o minune a lumii, plină de istorie și mister. A fost construit cu multă muncă și dedicare și ne spune povești fascinante despre oamenii și cultura Chinei. Și chiar dacă am descoperit aceste cinci fapte interesante, sunt sigur că există multe alte lucruri uimitoare pe care le poți afla despre acest monument incredibil. Deci continuă să explorezi și să înveți!

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo