6 lucruri trăsnite despre Cape Town

1

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Africa, Cape Town este mai mult decât pare la prima vedere.

Situat în Peninsula Capului, în extremitatea sudică a continentului african, Cape Town este o destinație turistică vibrantă, cu peisaje frumoase, oameni prietenoși și o mulțime de istorie. Ca toate orașele, Cape Town este unic în felul său special. Există limbi, culturi, mâncare, peisaje, modă și atitudini care sunt unice aici, toate acestea făcând ca locuitorii din Cape Town să fie extrem de mândri de ele.

Iată6 lucruri trăsnite despre Cape Town care s-ar putea să vă surprindă.

Tunul de la prânz

tunul din Cape Town

La prima lor întâlnire cu Central Business District din Cape Town, turiștii pot avea un șoc neplăcut când aud o explozie puternică. Totuși, nu trebuie să vă fie teamă. Este doar tunul de la prânz care semnalează tuturor celor din City Bowl că este timpul pentru prânz. Tunul (și rezerva sa) se află pe Signal Hill, care domină Cape Town și portul.

O mână de alte orașe din întreaga lume au tradiția de a trage un tun la ora 12 după-amiaza, dar versiunea din Cape Town este cea mai veche.

Tradiția a început în 1806, se presupune că era o modalitate prin care navele își verificau cronometrele marine. Având în vedere întârzierea timpului cu sunetul, acestea se bazau pe pufăitul de fum.

Cei peste 200 de ani de tradiție au produs, desigur, câteva incidente. Odată, rambleul a fost lăsat din greșeală în butoi când a tras, trimițând dispozitivul în oraș, unde a ucis un cal.

De asemenea, un păianjen care a interferat cu mecanismul de sincronizare a făcut ca arma să se declanșeze cu o oră și jumătate mai devreme.

Iar în 2005, atât tunul principal, cât și cel de rezervă au cedat, fiind pentru prima dată de la înființarea sa când tunul de la prânz nu a mai tras.

Din 2013, tunul de la prânz are propriul cont de Twitter, în care „BANG!” este transmis pe Twitter la ora 12 în fiecare zi (cu excepția duminicilor și a sărbătorilor legale).

În Cape Town abundă viața sălbatică

În Cape Town abundă viața sălbatică

De la Table Mountain și până la Cape Point, Peninsula Capului este plină de rezervații naturale și rezervații de animale sălbatice. O parte din fauna sălbatică trăiește chiar și în afara acestor zone și face incursiuni în suburbii, oferindu-le rezidenților o surpriză pe cinste, în funcție de animalul care tocmai s-a plimbat în curtea lor.

Pe vârful Table Mountain, hiracii de stâncă își fac casă printre stânci. Este complet normal să credem la început că aceste mici și drăguțe creaturi sunt rozătoare, deoarece seamănă cu niște hamsteri foarte mari, dar, de fapt, ele sunt într-o clasă aparte. Cea mai apropiată rudă a lor în arborele evolutiv este de fapt elefantul!

Cobrele și babuinii sunt printre cele mai periculoase, găsindu-și uneori drumul până în suburbii. Babuinii sunt o atracție turistică, cutreierând sălbăticia în întreaga peninsulă. La Cape Point, ei atrag mulțimile, iar mulți turiști și-au dat seama de natura agresivă a acestor maimuțe mari, deși rănile reale sunt rare. Dacă planificați o excursie la Cape Point cu mașina, este indicat să închideți ușile mașinii și să ascundeți orice fel de mâncare. Au existat multe incidente în care babuinii au intrat în mașinile oamenilor și au devenit agresivi. O modalitate sigură de a-i face să vă lase în pace este să arătați un șarpe de cauciuc.

babuini

Pe plaja Boulders Beach se află pinguini africani, iar în jurul coastei se află foci cu blană din Cape și, ocazional, vidre fără gheare din Cape, care își fac, de asemenea, casă în interior, în zonele umede. Marea ascunde, de asemenea, multe alte animale marine sălbatice, inclusiv rechini mari albi. Acești prădători sunt faimoși în apele Cape Town, deoarece este singurul loc din lume în care vânează prin străpungerea suprafeței apei cu tot corpul.

Cu toate acestea, cel mai bine este să vă limitați la plaje pentru înot. Există observatori de rechini la datorie în permanență, iar atacurile sunt extrem de rare.

rechinul alb

Cape Town este, de asemenea, o destinație perfectă pentru observarea păsărilor. Pot fi observate mai multe sute de specii, de la cioara pițigoi și până la ciocănitoarea malachită, păsările de Guineea, flamingo și ibisul, care face o gălăgie exasperantă. Pentru a le vedea pe toate la un loc, turiștii pot vizita World of Birds, care este cel mai mare parc de păsări din Africa.

Cape Town are o mare industrie cinematografică

Multe filme și seriale americane și britanice sunt filmate în Cape Town. Orașul și împrejurimile sale au o gamă largă de peisaje care pot fi folosite pentru a convinge spectatorul că urmărește ceva filmat în Los Angeles, Miami, Scoția, America de Sud și chiar în Rusia.

Cape Town are o mare industrie cinematografică

Industria cinematografică din Cape Town a devenit foarte mare în ultimele două decenii. Costurile de producție mai mici și profesionalismul industriei locale au atras mulți regizori, precum Ridley Scott și Clint Eastwood, care au filmat filme acolo. Filme precum Mad Max: Fury Road (2015), Tomb Raider (2018) și Lord of War (2005) au fost filmate, sau parțial filmate, în Cape Town, în timp ce seriale populare precum Outlander (sezonul 3) (2014- ), Black Sails (2014 – 2017), Homeland (sezonul 4) (2011 – 2020) și Raised by Wolves (2020 – 2022) au fost, de asemenea, filmate acolo.

Cape Town găzduiește multe celebrități

Mulți actori care au călătorit în Cape Town pentru a juca în filme și seriale s-au îndrăgostit și ei de acest loc și îl vizitează frecvent, unii dintre ei deținând chiar case acolo. După ce a atras filme importante și actori celebri, Cape Town a atras și atenția altor celebrități, care pot fi văzute uneori în Orașul Mamă (numit astfel deoarece a fost prima așezare europeană din Africa de Sud).

Deloc surprinzător, Cape Town are un sector important dedicat părții mai bogate a populației, cu o mulțime de restaurante cu stele Michelin și hoteluri opulente. Celebritățile au locurile lor preferate pentru a petrece timpul, ceea ce înseamnă că Cape Town oferă câteva oportunități bune pentru a vedea celebrități.

Kevin Hart și Eniko Parrish pe Signal Hill, care domină Cape Town, via @kevinhart4real pe Instagram

Kevin Hart și Eniko Parrish pe Signal Hill, care domină Cape Town, via @kevinhart4real pe Instagram

Cea mai bogată parte a Africii de Sud este suburbia Camps Bay din Cape Town. Peisajele rafinate din această secțiune de pe malul mării de pe coasta de vest a Cape Town sunt absolut uluitoare, așa că este ușor de înțeles de ce proprietățile de acolo sunt atât de scumpe. Zac Efron, Leonardo DiCaprio, Orlando Bloom și David Hasselhoff au fost văzuți cu toții acolo.

Cel mai faimos hotel este Mount Nelson (numit după amiralul Lord Nelson), care i-a găzduit pe Katie Holmes, Charlize Theron, Oprah și Sean Penn, pentru a numi doar câțiva. Atunci când Bill Clinton a stat acolo, personalul a refuzat să se conformeze solicitării detaliilor sale de securitate ca hotelul să taie palmierii!

Și nu doar zonele bogate îi atrag pe cei bogați și faimoși. Una dintre suburbiile mai sărace, Gugulethu, a găzduit un faimos loc de braai (grătar sud-african) numit Mzoli’s (din păcate, acum închis). Jamie Oliver, Ryan Reynolds, Denzel Washington și întreaga distribuție din Black Sails au fost văzuți bucurându-se de o experiență sud-africană tradițională.

Miley și Brandi Cyrus pe Lion's Head în 2018, via @brandicyrus pe Instagram

Miley și Brandi Cyrus pe Lion’s Head în 2018, via @brandicyrus pe Instagram

Insula Robben a fost o închisoare de maximă securitate renumită

Situată în apele adânci și periculoase de la nord de Cape Town, Robben Island a devenit cunoscută în anii apartheidului ca fiind închisoarea în care Nelson Mandela a petrecut 18 ani.

Istoria colonială a insulei a început ca stație de realimentare pentru navele portugheze și olandeze și a fost denumită astfel datorită focilor care trăiau acolo. Robben este cuvântul olandez pentru foci. Nu a trecut mult timp până când olandezii și-au dat seama de potențialul ca Robben Island să fie o închisoare.

De la sfârșitul secolului al XVII-lea, administrația orașului Cape Town a început să trimită pe insulă prizonieri politici.

În timpul secolului al XIX-lea, Robben Island a dublat rolul de leprozerie. Din 1845, leproșii se duceau acolo în mod voluntar, dar în 1892, circulația lor a devenit restricționată, deoarece cazurile de lepră au crescut vertiginos, iar mai mulți bolnavi au fost aduși pe insulă și puși în carantină.

Cea mai notorie perioadă pentru insulă a început în 1961, când a fost transformată într-o închisoare de maximă securitate pentru prizonierii politici. După căderea apartheidului, închisoarea a devenit un muzeu, iar insula a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.

Accesul pe insulă se face cu un feribot care pleacă din Cape Town de trei ori pe zi. Călătoria durează trei ore și jumătate, dar, odată ajunși acolo, turiștii pot vizita închisoarea, pot sta în fosta celulă a lui Nelson Mandela și pot admira priveliștea pe care a avut-o timp de 18 ani.

Insula Robben în largul coastei Cape Town

Insula Robben în largul coastei Cape Town

Este ușor să ajungi în vârful Table Mountain

Muntele Table este un reper emblematic care servește la crearea unuia dintre cele mai mari și mai frumoase decoruri din orice oraș din lume. Este una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii. Drumeția până în vârf necesită puțină condiție fizică și câteva ore bune, dar există o modalitate mult mai ușoară de a vedea priveliștea orașului Cape Town de pe vârf.

O telecabină are o capacitate de până la 65 de persoane și oferă o vedere de 360 de grade a orașului pe măsură ce urcă și coboară. Durează doar câteva minute pentru a ajunge în vârf, iar odată ajuns acolo, priveliștea este magnifică. Cu toate acestea, temperatura la un kilometru (0,62 mile) deasupra orașului este semnificativ mai rece, iar iar iarna, deseori ninge acolo sus.

În plus, vârful este adesea acoperit de nori cunoscuți de localnici sub numele de ” Fața de masă”, care deseori coboară în cascadă pe munte, creând un efect masiv și spectaculos de „cascadă”.

Capetonienii sunt extrem de mândri de muntele lor, iar acesta este tratat cu multă grijă și respect. Regiunea florală Cape, din care face parte Table Mountain, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar plantele sunt unice în această parte a lumii. „Fynbos” reprezintă aproximativ 80% din cele aproximativ 9.000 de specii din Regiunea florală a Capului și sunt endemice.

Pe timp de noapte, reflectoare gigantice sunt îndreptate spre partea laterală a muntelui, luminând cel mai prețios punct de reper din Cape Town.

Vedere a orașului Cape Town din vârful Table Mountain

Vedere a orașului Cape Town din vârful Table Mountain

Timp de sute de ani, Cape Town a evoluat pentru a deveni un oraș vibrant și plin de viață.

Cu un sector turistic important, Cape Town este foarte prietenos cu vizitatorii. Nu duce absolut deloc lipsă de lucruri de văzut și de făcut în Orașul Mamă.

De la plaje cu nisip fin la clădiri frumoase, viață sălbatică interesantă, muzee și culturi vibrante de artă și gastronomie, Cape Town oferă o experiență unică ce nu poate fi găsită nicăieri altundeva în lume.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo