Cand aveti nevoie de un dezumidificator

2

Dezumidificatoarele nu sunt un remediu pentru un spatiu de locuit umed sau un subsol umed; ele sunt o modalitate convenabila si accesibila de a diminua simptomele pana cand puteti sa va ocupati de rezolvarea marilor probleme, adesea costisitoare care stau la baza acestora.

Umiditatea constanta este o problema in case din mai multe motive: incurajeaza cresterea mucegaiului, dauneaza partilor lemnoase, promoveaza infestarea insectelor si cauzeaza dificultati pentru locuitorii cu alergii sau sensibilitati la umiditate.

Puteti sa va ajustati jgheaburile, sa schimbati gardul din jurul casei dvs., sa instalati o placa de beton noua si o bariera de vapori in subsol pentru a etansa umezeala, si sa faceti un pas mai in fata.

Dezumidificatoarele sunt cele mai utile pentru oricine nu poate face imbunatatiri permanente intr-un spatiu umed problematic dintr-o casa (in general un subsol) care este expus elementelor din exteriorul limitelor sistemului de aer conditionat.

dezumidificator subsolIn spatiile de locuit interioare, caldura si aerul conditionat ale casei ar trebui sa mentina umiditatea scazuta, dar vremea mai putin extrema toamna si primavara poate fi o provocare.

In acele momente, puteti utiliza un dezumidificator intr-o dulap central (cu o usa inchisa) pentru a reduce umiditatea generala a unei locuinte, dar acest lucru ar putea creste in mod substantial facturile de energie.

Capacitatea de dezumidificare are o limita: acest tip de aparat nu este util daca va confruntati cu inundatii regulate la subsol sau aveti nevoie sa uscati peretii si podelele saturate dupa un eveniment meteorologic.

Aceasta operatiune necesita ventilatoare mari de tip suflante si, eventual, un dezumidificator portabil comercial de calitate.

Cum sa utilizati corect un dezumidificator

Pentru cele mai multe spatii, umiditatea de 50 sau 55% este o tinta rezonabila.

Cele mai multe dezumidificatoare ar trebui sa ramana in permanenta in functiune, astfel incat sa poata monitoriza nivelul de umiditate din spatiul lor si sa-si porneasca condensatoarele atunci cand este necesar.

Modelele pe care le recomandam nu isi actioneaza ventilatoarele atunci cand condensatoarele lor nu penduleza, deci daca subsolul dvs. este uscat, aparatul va avea un consum redus de energie.

Singura exceptie este daca activati modul “continuu”, care ruleaza indiferent de nivelul de umiditate.

La ce nivel ar trebui sa va setati dezumidificatorul ca si tinta? Nu exista niciun raspuns la aceasta intrebare.

In general, “plafonul” este de 65% umiditate intr-un subsol, in timpul verii, pentru a preveni deteriorarea structurala.

Mucegaiul este descurajat sub 60% umiditate, iar acarienii de praf (care se hranesc cu celulele pielii aruncate in aer, tind sa se adune in mobilier si pot provoca reactii alergice la unii oameni) sunt inhibate sub 50%.

Pe scurt, pentru cele mai multe spatii si unitati, umiditatea de 40 sau 50 procente este o tinta rezonabila – si chiar si in subsolurile noastre saturate, cel clasificat pe locul doi a tinut aerul la acel nivel doar la cele mai scazute setari.

nivelul optim de umiditate In medie, au scazut umiditatea la 45%, aproximativ limita la a ceea ce pot realiza condensatoare de dezumidificare, si aproximativ la fel de uscat astfel incat majoritatea oamenilor sa se simta confortabili cand respira.

Dezumidificatoarele au nevoie ca filtrele de aer sa fie curatate regulat.

Curatarea filtrului inseamna pur si simplu sa il asezati sub apa de la robinet si sa frecati cu mainile ecranele pentru a elimina orice care opreste fluxului de aer.

Daca goliti manual cuva rezervorului pentru dezumidificator, in loc sa utilizati un furtun de scurgere, ar trebui sa il umpleti la fiecare cateva saptamani cu putina apa si cativa stropi de detergent usor (lichid de vase), sa-l invartiti si sa-l clatiti.

Manualele pe care le citim sunt vagi in legatura cu momentul precis al curatarii rezervorului.

Daca oamenii locuiesc in spatiul in care functioneaza dezumidificatorul, ar trebui sa faceti acest lucru cand curatati filtrul de aer la fiecare doua saptamani; de altfel, este ok lunar.

In orice caz, este un alt obstacol care ar trebui sa va indemne sa stabiliti o scurgere continua, daca este posibil.

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here