Care sunt cele mai bune Frigidere

Cu totii detinem multe lucruri, gadget-uri, dispozitive electrice, electronice sau electro-casnice, care ne sunt utile mai mult sau mai putin, unele fiind chiar expresia satisfacerii unor mofturi de moment – Mi-a placut… de-asta l-am cumparat.

Asadar, care sunt cele mai bune frigidere?

Pe langa acestea avem si dispozitive absolut necesare, fara de care viata de zi cu zi ar fi un cosmar de ev mediu.

Unul dintre acestea este folosit in fiecare zi in medicina, industria alimentara si mai ales acasa, FRIGIDERUL.

Cei mai multi cumparatori prefera, sa mearga direct in magazin, ca sa aleaga produsul dorit.

Asta presupune timp pierdut si un numar mic de magazine vizitate, plus stresul comunicarii cu angajatul magazinului, care nu de putine ori este mai putin informat decat cumparatorul.

Exista o alta modalitate, pe care o recomand, in alegerea frigiderului cel mai potrivit nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra – INTERNETUL.

[products tag=”frigider” limit=”12″ columns=”3″ orderby=”menu_order”]

Fara a “pierde vremea”, in 30 de minute, puteti vizita (virtual) mai multe magazine specializate decat exista in localitatea dv. de resedinta.

Puteti compara pretul, caracteristicile tehnice, design-ul, clasa de consum, randamentul, etc si sa alegeti frigiderul care vi se potriveste cel mai bine.

Un alt avantaj, consta in faptul ca frigiderul va va fi furnizat la adresa dorita, fara plata transportului si in cazul in care, nu sunteti multumit de produs, in perioada de proba agreata de ambele parti (vanzator, cumparator) nu veti platii transportul pentru returnarea produsului.

Urmatoarele informatii se doresc a constitui un ghid util in alegerea frigiderului care va va acompania o buna perioada a vietii.

Tipuri constructive

Din punct de vedere constructiv, pe piata exista urmatoarele tipuri de frigidere:

  • frigider simplu, cu o usa (fara congelator)
  • frigider cu doua usi (cu doua compartimente frigider si congelator)
  • combina frigorifica (cu doua compartimente, congelator spatios in partea de jos si frigider in partea de sus)
  • congelator (cu un singur compartiment)
  • frigider side-by-side (cu doua compartimente, de regula in partea din stanga congelatorul si in dreapta frigiderul)
  • frigider incorporabil (foarte potrivit in situatia in care mobilierul de bucatarie se face la comanda).

Compartimentarea frigiderului

Din acest punct de vedere exista trei tipologii principale:

  • modelele conventionale,
  • combinele frigorifice
  • frigidere side by side.

In prima categorie plasam toate dispozitivele de dimensiuni mici si medii care includ un compartiment interior separat pe rafturi si cu un congelator intern.

Bineinteles, aici se mai incadreaza modelele de frigider minibar sau frigider incorporabil, dar si unele variante cu doua usi.

Combinele sunt ceva mai voluminoase si au spatiile diferit repartizate, deoarece includ un spatiu de racire si un congelator separat, cu usa proprie si alte subcompartimente pentru fiecare dintre acestea.

CITESTE SI:  Care sunt avantajele Energiei Solare?

O varianta ultra-performanta a combinelor sunt dispozitivele side by side, care intrec orice alt produs ca dimensiuni si capacitate de stocare.

Toate produsele sunt accesorizate cu rafturi si lazi speciale de depozitare, dispunerea acestora variind de la un model la altul.

Luati in calcul, in primul rand, capacitatea de stocare, numarul rafturilor sau al compartimentelor din zona congelatorului.

Stiind care este necesarul din punct de vedere al depozitarii alimentelor, sarcina de a alege cel mai bun frigider cu un numar suficient de compartimente devine mult mai usor de realizat.

Capacitatea frigiderului

Capacitatea: – se masoara in litri (l) si reflecta volumul interior al compartimentului la care se refera (compartiment de racire sau congelator).

Un frigider mic, la pret avantajos, nu depaseste 80 – 90l ca volum. In general, un frigider considerat mic are o capacitate de incarcare sub 100l.

Pentru satisfacerea necesarului unei familii este nevoie de un dispozitiv de conservare a alimentelor cu o capacitate 200l, chiar si pana in 300l.

Frigiderele No Frost, au volume de cel putin 200 de litri, iar cu o asemenea capacitate, atat zona de racire cat si congelatorul au suficient spatiu pentru a va permite sa depozitati alimentele si bauturile preferate ale tuturor membrilor familiei.

Orice varianta care depaseste capacitatea de 300l va fi mai potrivita ca frigider industrial sau pentru familiile cu adevarat numeroase.

Astfel, capacitatea constituie o caracteristica deosebit de importanta, deoarece va ajuta sa intuiti cam ce cantitate de alimente poate adaposti aparatul ales si cum va fi acesta compatibil cu necesitatile dumneavoastra.

Eficienta Energetica

Toate frigiderele se conecteaza la reteaua electrica pentru a functiona si vor avea un consum anual de energie exprimat in kilowati pe ora/an.

Energia astfel primita este direct proportionala cu puterea electrica a aparatului dar nu exprima puterea de racire adica eficienta aparatului.

Eficienta, randamentul, exprima capacitatea de inghetare (puterea de racire) raportata la consumul energetic (puterea electrica).

Pentru a permite potentialilor utilizatori sa se orienteze mai bine, au fost instituite clasele de economie energetica, care sunt bareme de consum notate cu litere.

Un detaliu important: orice potentiala posibilitate de economisire este importanta iar daca prin alegerea unui frigider puteti sa obtineti acest lucru, rezultatele vor fi cel putin satisfacatoare de fiecare data cand intrati in posesia facturii de energie electrica.

Tipuri de racire

Frigiderul trebuie sa asigure conservarea alimentelor printr-o racire optima a acestora.

Pentru a obtine aceasta, de-a lungul timpului, producatorii au dezvoltat mai multe tehnologii de racire:

  • racire statica
  • racire dinamica cu ventilator intern
  • racire cu ajutorul tehnologiei NoFrost
CITESTE SI:  Ce sunt unitatile de aer conditionat de tip split?

Functii de inregistrare a vocii

Dupa parerea mea un alt moft dar amuzant, putand sa lasati mesaje in loc sa lipiti notite pe frigider si chiar sa setati o alarma, la nevoie.

Tehnologia din spatele frigiderului

Diferente dintre frigidere sau combinele frigorifice nu constau numai in spatiul interior disponibil si compartimentarea ci si in tehnologia aplicata la realizarea acestor aparate.

Sistemele de inghetare/dezghetare, filtrele bacteriene si alte caracteristici tehnice sunt foarte importante in aprecierea performantei aparatului.

Tehnologia s-a dezvoltat in asa masura incat se fabrica frigidere care pot anunta proprietarul cand un anume aliment este pe terminate.

Au aparut frigidere care au chiar sertare cu reglare individuala a temperaturii.

Compresorul frigiderului

Se fabrica frigidere si combine frigorifice cu unul sau mai multe (in general doua compresoare) aceasta componenta (compresorul) fiind “inima” aparatului, cel care pompeaza agentul refrigerant in instalatie, transformandu-i starea de agregare din stare gazoasa in stare lichida si invers, asigurand astfel functionarea intregului sistem, prin intretinerea ciclului de transformari.

Dezghetarea automata

Mai toate dispozitivele frigorifice ofera sisteme de racire statica cu dezghetare automata.

Racirea se realizeaza pe peretele interior din spate al frigiderului odata cu condensarea apei din interiorul frigiderului care este colectata printr-un orificiu din partea de jos a frigiderului si dirijata catre un recipient special in exterior, langa compresor.

Acesta, in timpul functionarii degaja caldura provocand evaporarea apei din recipient.

In acest caz functia de dezghetare automata exista doar la compartimentul de frigider, congelatorul fiind cu dezghetare manuala sau cu alt tip de tehnologie.

La achizitioarea unui frigider, documentati-va asupra tehnologiei folosite pentru dezghetarea fiecarui compartiment.

Protectia antibacteriana

Bacteriile si mucegaiul nu mor la temperatura din frigider si nici la cea din congelator.

La aproximativ -20 gradeC bacteriile si fungii doar inceteaza sa se mai multiplice.

Pentru a pastra in siguranta alimentele la frigider se folosesc filtre antibacteriene si/sau sisteme inhibatoare.

Se realizeaza o acoperire a peretilor interiori cu solutii specifice de ioni de argint si/sau se instaleaza filtre de aer (la frigiderele cu sistem no frost) cu ioni de argint.

Garantia

Garantia – este de cel putin 2 ani (este oferita de catre producator), iar problemele unui frigider apar, de regula, dupa 3 ani de functionare.

De aceea, daca producatorul ofera o garantie de pana la 5 ani, puteti considera acest aspect un motiv in plus in vederea achizitionarii si o dovada a calitatii frigiderului respectiv.

Cele mai comune probleme (in urma unui studiu european) s-au observat la:

  • sistemul no frost
  • inchiderea usilor
  • termostat
  • compresor
  • componente si subansamble electrice
  • modalitati de alimentare

RECOMANDARE

Combina frigorifica Whirlpool

  • AL 6-LEA SIMT – Pana la 30% economie de energie.
  • RACIRE RAPIDA – Temperatura din interior se ajusteaza automat datorita senzorilor Al 6-lea Simt.
  • SISTEM DE CONTROL ELECTRONIC – Combina Whirlpool prin specificatiile sale seteaza parametrii necesari pentru a reduce timpul si costul oferind o temperatura ideala.
  • CAPACITATE 310-340 LITRI – De acum ai o capacitate mai mare pentru ati depozita alimentele.
  • CLASA ENERGETICA A+ . Cu clasa A + de energie, acest aparat Whirlpool iti va permite sa te bucuri atat de performanta dorita cat si de un consum excelent de energie.

Pretul Frigiderelor

In functie de complexitate, desig, performante, facilitati oferite si nu in ultimul rand de brandul sub care a fost produs, pretul unui frigider se poate afla pe o plaja foarte larga.

CITESTE SI:  Cum aleg un calculator gaming bun

Din nou va recomand sa va informati foarte bine, tinand cont de cele ce le-am scris mai sus, in vederea achizitionarii unui frigider si mai ales sa tineti cont ca in primul rand compresorul face frigul si nu brandul.

Designul

Culoarea frigiderului, calitatea materialului din care este confectionat, forma sau chiar si distributia celor doua spatii principale (frigiderul si congelatorul) definesc DESIGNUL.

Sunt frigidere care au spatii cu inchidere individuala sau comuna, putand astfel sa alegeti fie un frigider cu doua usi, fie un frigider mai mic si mai compact care detine o singura usa si va permite sa accesati cu usurinta atat zona de racire cat si pe cea de congelare.

Daca spatiu in care urmeza sa plasati frigiderul este relativ restrans, precum o bucatarie de apartament/garsoniera, dimensiunile acestuia sunt foarte importante precum si forma, astfel ca va recomandam sa faceti masuratorile necesare ale spatiului, sa le comparati cu dimensiunile aparatului si ulterior sa va raportati la design, forma si dimensiunea usilor, deschiderea acestora sau calitatea si distributia manerelor.

CONCLUZII

Daca ati lecturat acest material in intregime, acum aveti minimul de informatii de care aveti nevoie pentru a putea decide care este cel mai bun frigider pentru nevoile si gustul dumneavoastra.

Majoritatea ofertelor avantajoase ca pret le gasiti pe internet, mult mai convenabile decat in magazine. De aceea, va sugeram sa va comandati produsul dorit online.

Achizitionarea unui frigider este un proces destul de complex care necesita atentie, si o buna informare. Va veti folosi de el mult timp daca veti sti ce sa cumparati.

Desigur, doriti ca acesta sa fie cel mai bun frigider pentru dumneavoastra. Sa fie practic, economic, eficient si sa aiba un pret bun!

Pentru asta dumneavoastra trebuie sa fiti doar bine informat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo