Ce înseamnă să visezi șerpi?

Visele cu șerpi sunt foarte frecvente, dar pot avea o gamă largă de semnificații. Aici, explorăm diferitele interpretări ale viselor cu șerpi de către analiști și psihologi de-a lungul paginilor de istorie.

Undeva se aude șoapta solzilor în timp ce trec peste pământ. Dacă te uiți cu atenție, aproape că le poți vedea cum se zvârcolesc împreună, o încrengătură de șerpi uriași în timp ce se îndreaptă spre tine. Ochii galbeni și colții albi ai fiecărui șarpe strălucesc pentru scurt timp înainte de a dispărea sub spirala altuia.

Ești înghețat. Incapabil să te întorci, șuierând la unison, înecând orice alt sunet cu un zgomot alb asurzitor.

Ochii galbeni sunt acum limpezi, cu dunga fiecărei pupile negre concentrată fix pe tine.

Gurile se deschid larg și știi, cu o certitudine care te strânge la stomac, că ești pe cale să fii devorat.

Primul șarpe sare în față, cu fălcile larg deschise.

Totuși, este doar un vis – nu-i așa?

Variațiuni ale visului

Visele cu șerpi variază la fel de mult ca șerpii înșiși – unii au de-a face cu constrângerea, alții cu mușcături veninoase, mulți vin din apă, alții din umbră. Unii sunt amenințări nevăzute până în ultima clipă.

Ca și în cazul multor vise care par a fi relicve ale evoluției noastre sau dovezi ale unui inconștient primordial jungian, visele cu șerpi pot fi profund tulburătoare. Și, deși aceste vise sunt vechi de când lumea, multe dintre variantele actuale sunt modificate de cultura noastră contemporană, care oferă cadrul de referință pentru semnificația visului.

Semnificațiile visului cu Șerpii

Un șarpe care iese dintr-un cadavru

Semnificația viselor este întotdeauna specifică unei situații și se bazează la fel de mult pe interpretarea visătorului ca orice altă interpretare.

CITESTE SI:  Cand aveti nevoie de un dezumidificator

Este util să știți cum au fost interpretate astfel de lucruri de-a lungul istoriei. Șarpele, de exemplu, joacă multe roluri în vise și nu toate sunt negative.

Unul dintre primele studii asupra viselor enumeră mai multe interpretări potențiale – de la femeile care visau șerpi înainte de a naște și dădeau naștere unor fii care erau oratori (din cauza limbii bifurcate a șarpelui), hoți (pentru că un șarpe nu se mișcă niciodată în linie dreaptă), preoți (pentru că șerpii sunt sacri pentru zei) și multe altele.

Același lucru este valabil și pentru multe texte despre interpretarea viselor. Carl Jung, de exemplu, credea că șerpii erau „diavoli chtonici” (spirite ale lumii subterane), dar și că „[șarpele] este un adversar și un simbol al dușmăniei, dar și o punte înțeleaptă care leagă dreapta și stânga prin dorință, de care viața noastră are mare nevoie”.

În vise, șerpii pot fi creaturi primare, sexuale, dar și opresori. Ei pot, în cazul șerpilor veninoși, să reprezinte moartea pe furiș. Cu toate acestea, ei pot însemna, de asemenea, renaștere prin pierderea pielii sau pot avea legătură cu probleme de sănătate și spirituale. Și, potrivit lui Freud, pot reprezenta chiar și falusul. Este interesant, totuși, modul în care astfel de semnificații împărtășesc semnificații în unele domenii și diferă în altele în cadrul religiilor.

Faptul că vezi pământul tău plin de șerpi poate indica faptul că urmează o recoltă abundentă, potrivit interpretului de vise islamic Ibn Sirin, în timp ce un vis similar pentru un membru al credinței evreiești ar putea fi un semn că o persoană este înconjurată de dușmani. Dacă un hindus visează că ucide un șarpe, se poate aștepta la nenorociri, în timp ce invers ar putea fi valabil pentru un membru al credinței abrahamice.

CITESTE SI:  Aparatul de aer condiționat: AVANTAJE și DEZAVANTAJE

Toate acestea pentru a spune că interpretarea viselor este o practică ghidată de cultură, determinată cel puțin în parte de meme-urile (în sens antropologic) care străbat educația individului. Cu toate acestea, unele interpretări comune includ:

Schimbarea și reînnoirea:

Visele în care șerpii își pierd pielea poartă în mod evident o interpretare de schimbare în toate culturile, dar există mai multe culturi care consideră că schimbarea corpului produsă de o mușcătură veninoasă are aceeași semnificație.

Opresiune și paralizie:

Visele de constrângere poartă nuanțe evidente de opresiune, dar același lucru este valabil și pentru visele în care apar șerpi cu mai multe capete – care indică faptul că te lupți cu mai multe opțiuni și trebuie să te decizi asupra cursului tău de acțiune.

Relații:

În visele care au ca subiect faptul că ești înconjurat sau urmărit de șerpi, interpretările deduc adesea o anxietate cu privire la persoanele din viața visătorului, sugerând că mintea încurajează o evaluare atentă a relațiilor de teama unui dușman ascuns.

Sexul și sexualitatea:

În diverse culturi, șarpele poate fi văzut fie ca o întruchipare a energiei sexuale masculine, fie ca una feminină. Interpretările viselor cu șerpi care implică dormitoare, precum și cele în care visătorul consumă sau este consumat de un șarpe, pot indica fie intimidarea prin intimitate, fie o nevoie de aceasta.

Răspunsul la vis

Este posibil ca visele recurente sau deosebit de vii să nu prezică viitorul, dar ele pot indica un sentiment de dezechilibru în visător – o anxietate neexplorată sau ignorată intenționat. Ca atare, cel mai bun mod de a face față viselor cu șerpi este de a medita asupra întrebărilor pe care le pun aceste vise. Vă confruntați cu decizii dificile? Sau poate că vă simțiți prins în capcană sau singur?

CITESTE SI:  Diferența dintre un dezumidificator și un umidificator

Este ușor să ignori importanța semnificației pe care o pot avea visele, dar studiile neurologice au stabilit că stările de vis produc o activitate cerebrală similară cu cea din momentul în care o persoană codifică amintiri în stare de veghe.
Se presupune că visele joacă un rol important în capacitatea oamenilor de a experimenta și de a depăși amenințările de orice fel, fără a fi nevoie de un pericol în lumea reală. Așadar, atunci când visele vă vorbesc în moduri atât de vii, este logic să le acordați atenție.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo