Cele mai murdare obiecte din casa

1
Cele mai murdare obiecte din casa

Microbii sunt peste tot. Bacterii, virusi, ciuperci si protozoare se gasesc in casa ta chiar acum.

Te gandesti sa faci casa “luna” si nu sti de unde sa incepi? Iata care sunt cele mai murdare obiecte din casa ta:

# 1. Aparatul de aer conditionat

De departe cel mai mare pericol pentru sanatate il reprezinta aparatele de aer conditionat. Mai exact, filtrele acestor aparate, loc in care se pot dezvolta ciuperci rezistente si chiar toxice pentru oameni. Daca nu sunt curatate periodic, la fiecare pornire aparatul imprastie mii de microbi si bacterii, care pot provoca grave afectiuni ale plamanilor sau ale aparat ului digestiv.

# 2. Chiuveta si robinetul

Chiuveta pot să adăpostească bacteriile numite Staphylococcus aureus. Pentru ca suprafata chivetei sa fie curata trebuie sa fie curatata cu apa si clor sau detartrant.

# 3. Poșeta

Un studiu realizat de cercetătorii britanici, în 2013, a adus în atenţia opiniei publice faptul că poşeta unei doamne prezintă mai multe bacterii decât vasul unei toalete publice. Microorganismele găsesc un mediu favorabil mai ales în genţile din piele, datorită texturii poroase.

# 4. Covoarele

Covoarele, in special cele pufoase cu firul lung, devin in timp depozit de bacterii. Maturatul si aspiratul nu fac altceva decat sa curete partea vizibila. Igienizarea covoarelor se face doar la spalatoriile profesionale.

# 5. Telefonul

Pe lista obiectelor pe care ar trebui sa le dezinfectam frecvent se numara telefoanele mobile. Selfie, selfie, virus, selfie…

 

# 6. Aragazul

Butoanele aragazului sunt printre cele mai infectate zone din casa. Atunci cand prepari alimentele pui mana pe carne, cutit, prosop, spalator de vase, etc. Cred ca intelegi acum de ce e in top.

# 7. Tastatura si mous-ul

In medie, un birou are de 400 de ori mai multi microbi decat colacul de la vasul de toaleta. Tastatura si mous-ul sunt in capul listei.

# 8. Bolul de mancare al animalului de companie

# 9. Tocatorul de legume

Întreținerea plăcii de tăiat din lemn presupune că ar trebui să-l spălați după fiecare utilizare și să îl lăsați să se usuce complet.

# 10. Periuta de dinti

 

# 11. Masina de spalat

Mașina dvs. de spălat poate părea curată, insa umiditatea creaza un mediu ideal pentru bacterii si mucegaiuri.

# 12. Telecomanda (telecomenzile)

Sunt sanse ca telecomanda sa detina mai multe bacterii decat canale TV.

# 13. Buretele de vase

Buretii de vase, potrivit unor studii, sunt schimbati prea rar. Pe acestia se depoziteaza zilnic bacterii. Se recomanda sa se schimbe odata la doua saptamani, sau chiar mai des.

# 14. Blatul de bucatarie

 

# 15. Papucii de casa

Nimeni nu se gandeste la papucii de casa, insa e bine sa-i mai spalam din cand in cand.

# 16. Castile audio

Căștile ajung în buzunare, poșete, mașini și, bineînțeles, in urechile noastre, ceea ce înseamnă că pot fi purtatoarele ideale de virusi.

# 17. Manerele usilor

 

# 18. Frigiderul

 

# 19. Pernele

Pernele ar trebui să fie spălate cu adevărat cel puțin la fiecare trei luni pentru a le scăpa de acarieni, celulele pielii, umiditatea și uleiurile.

# 20. Sapunul lichid

Chiar daca e destinat dezinfectarii, recipientul si capacul dozatorului de sapun lichid poate fi contaminat foarte usor cu bacterii si bacili.

# 21. Intrerupatoarele Electrice

Toti le folosim fara sa realizam cat de periculoase pot deveni in timp.

# 22. Pungile pentru cumparaturi reutilizabile

 

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0