Vara tocmai a început și tu și familia ta abia așteptați să faceți o baie în piscină. Din păcate, încă trebuie să vă împachetați costumele de baie și să vă îndreptați spre cea mai apropiată plajă sau piscină de hotel pentru a vă bucura de răcorirea atât de dorită. Așadar, de ce să nu vă construiți propria piscină acasă?
Cu siguranță, ar fi o cheltuială majoră.
Dar gândește-te la toată distracția pe care o veți avea în familie în apă. Imaginează-ți legătura cu prietenii și conversațiile lângă piscină sau petrecerile în piscină în siguranța propriei proprietăți.
În plus, având o piscină poate crește și valoarea casei tale. Poate că a venit timpul să faci acest pas.
Tot ce trebuie să faci acum este să decizi ce tip de piscină vrei și să găsești cel mai bun constructor de piscine pentru proiectul tău de piscină.
Nu poți avea pe oricine, deoarece construirea unei piscine necesită investiții substanțiale în ceea ce privește timpul, resursele și energia.
Pentru a te ajuta să iei deciziile corecte pentru proiectul tău de piscină, asigură-te că iei în considerare aceste aspecte mai întâi.
Ce tip de piscină îți dorești
Începe cu un plan. Poți începe să planifici doar după ce ai identificat tipul de piscină pe care îl dorești.
Uită-te la curtea ta sau la zona pe care ai ales-o pentru proiectul tău de piscină. Se va potrivi tipul de piscină pe care îl dorești în mod armonios?
Va completa restul amenajării proprietății tale sau va arăta ca și cum aparține peisajului?
Tipul de piscină pe care îl dorești va determina, de asemenea, materialele care urmează să fie folosite. Acestea vor avea un impact semnificativ asupra fondurilor de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini proiectul de piscină. Ceea ce poți face acum este să alegi dintre diferitele tipuri de piscine.
Tipuri de piscine în funcție de material
Există clasificări ale piscinelor în funcție de materialul folosit pentru construirea piscinei. Acestea sunt după cum urmează:
Piscine din Beton
Piscinele din beton sunt soluții complet personalizate pentru înot. O piscină din beton poate fi realizată în orice design dorești și instalată practic oriunde. Fiind personalizată, poți alege dimensiunea, forma și adâncimea ei. De asemenea, poți adăuga caracteristici precum trepte, intrări tip plajă, margini dispărute, rocării și altele. Pentru finisare, opțiunile de material includ pietriș natural, vopsele pe bază de rășină epoxidică, cuarț colorat, plăci ceramice, căptușeală din vinil și o gamă variată de alte suprafețe.
Piscine din Fibre de Sticlă Compozite
Rapide și ușor de instalat, piscinele din fibre de sticlă compozite sunt disponibile în diferite stiluri, forme, dimensiuni, culori și finisaje. Sunt perfecte pentru zonele greu accesibile. Unele piscine din fibre de sticlă pot fi construite și cu caracteristici de apă, spa-uri încorporate sau un sistem de curățare din podea.
Piscine de Suprafață
După cum sugerează și numele, piscinele de suprafață nu necesită săpături sau excavări, așadar reprezintă o alternativă la un preț rezonabil. Pot fi realizate din compozit de fibre de sticlă sau căptușite cu vinil. De asemenea, sunt disponibile în diverse stiluri și culori. Sunt ușor și rapid de instalat deoarece sunt prefabricate. În plus, îți poți lua cu ușurință piscina cu tine în caz de relocare a locuinței.
Piscine cu Căptușeală din Vinil
Piscinele cu căptușeală din vinil reprezintă o altă opțiune rentabilă și populară. De fapt, sunt cel mai ieftin tip de piscină în sol. Căptușeala de vinil pentru piscină este de obicei personalizată pentru a se potrivi cu dimensiunea și forma piscinei. Piscinele moderne cu căptușeală din vinil pot avea pereți construiți din beton, plastic sau oțel.
Tipuri de Piscine Bazate pe Design
Când vine vorba de design și stilul piscinei, există mai multe opțiuni din care poți alege. Iată o listă mai jos:
Piscine de Suprafață
Considerate o alternativă rezonabilă la tipurile de piscine în sol mai scumpe, piscinele de suprafață nu necesită săpături sau excavări, deci costă mai puțin pentru construcție.
Sunt portabile, ușor de instalat și vin într-o gamă de materiale și culori. Dacă există spațiu suficient, poți construi un deck pentru a se potrivi cu piscina ta de suprafață.
Piscine Arhitecturale
Concepute pentru a emana un aer sofisticat, piscinele arhitecturale sunt structurate, cu linii curate, definite.
De obicei, piscinele arhitecturale sunt construite la comandă folosind aceleași materiale și reflectând aspectul casei cărora le aparțin.
Necesită o cantitate substanțială de spațiu pentru construcție și sunt scumpe de realizat.
Piscine Recreative de Familie
Aceste versiuni reduse ale parcurilor acvatice sunt proiectate pentru distracție maximă în familie.
De obicei, includ tobogane elaborate, tuneluri, peșteri și bolovani.
Deoarece sunt proiectate pentru a fi savurate de tineri și bătrâni deopotrivă, nu sunt la fel de adânci ca piscinele obișnuite. Sunt excelente pentru divertisment lângă piscină.
Desigur, dimensiunea lor și elementele adăugate le fac destul de scumpe de construit.
Piscine Interioare
Așa cum sugerează și numele, piscinele interioare sunt amplasate în interior, adăpostite sub un acoperiș și izolate pe cel puțin trei laturi.
Adesea constând din forme simple, geometrice, piscinele interioare sunt de obicei construite pentru activități de înot regulate sau antrenament interior în timpul sezonului rece.
Fiind localizate în interior, aceste piscine sunt mai ușor de încălzit, spre deosebire de piscinele exterioare care sunt expuse elementelor.
Piscine pentru Copii
Probabil cea mai accesibilă varietate de piscină, piscinele pentru copii sunt esențialmente gonflabile pe care le poți amplasa oriunde există spațiu suficient pentru ele.
Sunt de obicei realizate din PVC și sunt ușor de dezumflat, depozitat și relocat.
Piscine pentru Înot
Piscinele pentru înot de lungime tind să fie lungi și înguste (de obicei peste 15 metri) deoarece sunt construite în scopuri de sănătate și fitness. Și datorită formei lor lungi, rectangulare, sunt potrivite pentru loturi lungi și înguste.
Piscine Naturale
Cunoscute și sub numele de iazuri de înot au o caracteristică de auto-curățare și sunt de obicei căptușite cu polietilenă sau cauciuc armat.
Piscinele naturale pot fi arhitecturale (sleek și elegante), rustice (cu bolovani și cascade) sau realizate în formă liberă. Sunt considerate ecologice și necesită întreținere minimă.
Deși investiția inițială este comparabilă cu costul construirii unei piscine obișnuite, cheltuielile materiale pot crește rapid în funcție de designul piscinei, dimensiune și elementele adăugate.
Piscine de Înălțime
Utilizate pe larg în medicina antică chineză și populare printre romani, piscinele de înălțime sunt folosite și astăzi pentru beneficiile lor terapeutice. Sunt de fapt piscine mici, cu apă rece, în care atleții și înotătorii se bucură să se scufunde după o sesiune de saună sau spa, sau după un antrenament intens. Ele pot fi atașate unei piscine în sol mai mari sau amplasate separat. Și deși arată asemănător cu un spa, o scufundare rapidă cu degetele de la picioare va arăta că sunt exact opusul.
Piscine cu Apă Sărată
Aceste tipuri de piscine au devenit populare mai întâi în Australia și Noua Zeelandă, înainte de a se răspândi pe alte continente.
Tehnic vorbind, piscinele cu apă sărată nu sunt un design sau stil de piscină. O piscină obișnuită poate fi transformată într-o piscină cu apă sărată pur și simplu adăugând un clorinator sau generator de apă sărată la ea.
Clorinatorul poate fi, de asemenea, încorporat în timpul construcției piscinei. Ceea ce a făcut piscinele cu apă sărată populare este faptul că, pe lângă faptul că necesită întreținere redusă, au niveluri mai scăzute de clor. Ca rezultat, apa este mai blândă, mai sigură și mai delicată cu ochii și pielea.
Piscine Spool
Termenul „spool” este o combinație a cuvintelor piscină (pool) și spa.
Spool-urile măsoară de obicei între 3 și 5 metri în lungime și între 3 și 3 metri în lățime. Sunt de cel puțin două ori lungimea medie a unui spa, dar sunt mult mai mici decât o piscină în sol tipică.
Acestea sunt în special potrivite pentru loturi mai mici unde o piscină mai mare nu se încadrează. Datorită dimensiunii lor, evident, costă mult mai puțin de construit.
Sunt excelente pentru răcorire în zilele călduroase și divertisment în spații restrânse.
Caută Constructori de Piscine
Odată ce ai ales tipul de piscină pe care îl dorești și care este potrivit pentru dimensiunea și terenul proprietății tale, următorul pas este găsirea unei companii de piscine de renume în care poți avea încredere în zona ta. Până în acest moment, probabil ai stabilit deja și un buget rezonabil.
Dar cum găsești cea mai bună companie de piscine? Și cum știi că vei alege cel mai bun constructor de piscine?
Poți obține mereu recomandări de la prieteni, familie și cunoscuți care au piscine și, desigur, poți verifica perspective online.
Indiferent de calea pe care o alegi, asigură-te că verifici site-ul companiei, galeria de proiecte și recenziile online disponibile despre serviciul lor, calitatea lucrării și performanța.
Fă o listă cu prospectele tale, inclusiv detaliile lor de contact.
Dacă este posibil, dă-le un telefon sau trimite un email și cere-le o ofertă detaliată.
Pe baza reputației, experienței și ofertei, s-ar putea să vrei să selectezi top trei constructori de piscine din lista ta.
S-ar putea să vrei să te întâlnești cu primele trei opțiuni pentru a avea o conversație aprofundată despre proiectul tău de piscină.
Ce întrebări ar trebui să pui în timpul întâlnirii:
Ai executat proiecte de piscine de această amploare?
Supraveghezi simultan diferite proiecte în orice moment dat?
De cât timp ești în afacerea construcției de piscine?
Ești certificat pentru a construi piscine?
De cât timp lucrezi cu subcontractorii pe care îi folosești?
Cine se ocupă de obținerea permiselor necesare?
Oferta ta include o garanție pentru lucrarea pe care o faci?
Ești dispus să oferi referințe de la clienți?
Care a fost cel mai dificil proiect de piscină pe care l-ai gestionat?
În medie, cât timp durează un proiect de piscină de la excavare până la finalizare?
Cât timp va dura pentru a construi piscina pe care o doresc?
De ce ar trebui să te aleg pe tine în locul altor constructori de piscine?
Dacă poți, încearcă să ai o conversație rapidă cu clienții anteriori ai constructorului. Nu poți să-i întâlnești personal? Măcar fă un apel telefonic pentru a clarifica detalii esențiale.
Vei dori să afli despre calitatea lucrării, durata prestării serviciilor (dacă au existat întârzieri ale proiectului), serviciul clienți și preocupările bugetare.
Începe Proiectul cu Constructorul Ales
Când ți-ai făcut temele, ai ales un design sau un tip de piscină, ai stabilit un buget și ai găsit cea mai bună companie de piscine, poți, în sfârșit, să începi construcția piscinei tale de vis.
Înainte de a semna contractul, asigură-te că citești toate detaliile. Discută toate detaliile contractului și ajungeți la un acord în ceea ce privește informațiile cruciale, cum ar fi bugetul, materialele, persoanele responsabile, termenele de livrare, asigurările, permisele și plățile.
Gata, pregătit, scufundă-te!
Când îți pui proiectul în mâini capabile, poți fi sigur că, odată ce piscina ta de vis este construită, investiția a meritat cu adevărat. Și te poți baza pe faptul că vei petrece mulți ani de distracție în familie în piscina ta privată.