Cum sa cumparati cel mai bun purificator de aer

1

Sfaturi experte despre cum sa cumparati cel mai bun purificator de aer, care va curata rapid si eficient si fara a face prea mult zgomot aerul din casa dvs.

Doriti sa cumparati cel mai bun purificator de aer? Alegeti cu atentie.

Un purificator de aer de buna calitate va face o treaba excelenta de curatare a aerului din casa dumneavoastra.

Cele mai eficiente purificatoare vor face acest lucru automat atunci cand simt o scadere a calitatii aerului.

Deoarece este important sa cumparati un purificator de aer care face o treaba buna in curatarea rapida a aerului, credem ca merita sa faceti niste cercetari inainte de a cumpara un aparat nou.

Cine are nevoie de un purificator de aer?

Daca suferiti de alergii, un purificator de aer ar fi o investitie buna. Cu conditia sa cumparati modelul potrivit.

Folosirea unui purificator de aer in locuinta va reduce numarul de poluanti din aer, cum ar fi praful, polenul si fumul.

Purificator si sterilizator aer Bioxigen Tris Negru design

Tipuri de purificatoare de aer

In functie de destinatie, aparatele de filtrare si curatare aer se impart in mai multe categori:

Purificatoare de aer pentru birou

Dupa cum sugereaza si numele, purificatoarele de aer pentru birou sunt suficient de compacte pentru a sta pe un birou sau pe un raft in casa dvs.

Nu sunt la fel de puternice ca aparatele mai mari, dar tind sa costa mai putin si pot fi eficiente in camere mici.

Purificatoare de aer verticale

Purificatoarele de aer verticale sunt inalte si adesea cilindrice.

Ele pot fi suficient de puternice pentru a lucra in spatii mari in plan deschis in casa.

In ceea ce priveste dimensiunile, unele pot fi la fel de mari ca un cos de bucatarie inalt, cilindric. Altele sunt aproximativ aceeasi inaltime, dar mult mai subtiri.

purificatoare de aer cilindrice

Purificatoare de aer mari portabile

Acest tip de purificator de aer este de aproximativ marimea unui bagaj de mana, iar cele mai bune sunt capabile sa curate eficient aerul intr-un spatiu de locuit mare.

Unele pot fi cele mai puternice din punct de vedere al puterii, ceea ce determina cresterea costurilor de functionare. Dar cele mai multe sunt la mijloc, din punct de vedere energetic.

Purificator de aer Daikin

Filtre Hepa

Purificatoarele de aer utilizeaza o serie de filtre pentru captarea poluantilor.

Acestea sunt adesea alcatuite dintr-un filtru de particule de dimensiuni mari, care poate fi reutilizat si spalat, precum si alte filtre fine – care includ, de obicei, un filtru Hepa de unica folosinta. Durata de viata a filtrului Hepa este limitata de frecventa utilizarii aparatului.

Producatorii recomanda deseori ca filtrele Hepa sa fie inlocuite la fiecare sase luni pentru a mentine eficienta purificatoarelor de aer. Dar daca folositi doar un purificator de aer din cand in cand, mai degraba decat in fiecare zi, filtrele dvs. vor dura mult mai mult fara a se infunda cu particule. Aparatele bune includ un indicator de inlocuire a filtrului, care arata cand filtrul Hepa este plin si gata de inlocuire.

Cum sa faceti ca filtrele de purificare a aerului Hepa sa dureze mai mult

sisteme de purificarea aeruluiO modalitate de a economisi bani este de a curata singur filtrele Hepa. Faceti acest lucru in afara pentru a evita reintroducerea alergenilor capturati in casa dvs.

Aveti grija cum folositi aspiratorul – filtrele de purificare a aerului sunt delicate si pot fi deteriorate prin aspirarea viguroasa.

Zgomotul generat de purificatoarele de aer

Diferenta dintre cele mai joase si cele mai inalte setari poate fi diferenta dintre sunetul abia perceptibil a purificatorului de aer si un zumzait enervant si deranjant.

Cele mai silentioase aparate fac o treaba foarte buna de pastrare a zgomotului la un minim absolut, atat pe cel mai mic, cat si pe cel mai inalt nivel.

Modul automat si senzorii de aer

Purificatoarele de aer cu senzori de aer preiau poluantii. Acestea pot fi setate sa se porneasca si sa-si fixeze puterea in functie de calitatea aerului.

Deci, daca locuiti langa un drum aglomerat si traficul incepe sa se dezvolte, un purificator de aer cu un senzor incorporat de aer se va trezi la viata si va incepe curatarea aerului.

Acest lucru se poate dovedi de asemenea util in timpul verii, daca aveti alergii.

Suferiti de alergie la polen sau praf? Aflati care modele elimina cel mai mult polenul si praful din aer – consultati recenziile noastre privind purificatorul de aer.

Purificatoare de aer cu temporizatoare

Purificatoarele de aer cu temporizatoare pot fi setate pentru pornire si oprire.

Acest lucru este util daca purificatorul nu vine cu un senzor de aer, deoarece inseamna ca il puteti seta sa porneasca si sa inceapa curatarea aerului inainte de a ajunge acasa.

Purificatoarele de aer si somnul

Modulul de noapte ar trebui sa insemne purificarea silentioasa a aerului, uneori cu lumini estompate, pentru a va ajuta sa dormiti.

Dar testele noastre arata ca modulul de noapte nu este intotdeauna mai silentios decat setarea pentru cea mai mica de viteza.

Deci, daca nu puteti dormi cu dispozitivul dvs. de purificare a aerului setat la modulul de noapte, incercati sa scadeti puterea putin pentru a vedea daca il face mai silentios.

Purificatoarele de aer si somnul

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo