Cum sa cumparati un dezumidificator bun

6

Cautati cel mai bun dezumidificator pentru a ajuta la combaterea condensului, umezelii si mucegaiului? Va vom ajuta sa gasiti cel mai bun dezumidificator pentru dvs.

Cumparati cel mai bun dezumidificator

Cititi mai jos pentru mai multe informatii despre cum sa alegeti cel mai bun dezumidificator pentru dvs., precum si cat ar trebui sa cheltuiti.

Stii ce vreti deja? Consultati recenziile noastre despre dezumidificatoare.

Tipuri de dezumidificatoare

Dezumidificatoare cu agent frigorific si cu agent de deshidratare- care este diferenta?

Exista doua tipuri principale de dezumidificatoare interne – cu agent frigorific si cu agent de deshidratare. Asa cum explicam mai jos, ele folosesc tehnologii diferite. Fiecare tip are avantajele sale.

Dezumidificatoare cu agent frigorific (sau compresor)

Acestea functioneaza prin crearea unei suprafete reci. Atunci cand aerul cald, umed intra in contact cu suprafata rece, se formeaza condens si se scurge in rezervorul de apa.

Dezumidificatoare cu agent frigorific sunt cele mai obisnuite in comert. Ele sunt, in general, eficiente numai intr-o camera incalzita din casa deoarece, daca temperatura scade prea mult, radiatorul din interiorul lor poate ingheta.

Cu toate acestea, am gasit unele care functioneaza bine si la temperaturi mai scazute.

Dezumidificatoare cu agent de deshidratare

Dezumidificatoare cu agent de deshidratare utilizeaza un material absorbant pentru a extrage apa din aer, in mod similar cu un burete.

Agentul de deshidratare este regenerat de un incalzitor intern si umiditatea se scurge in condensatorul de apa.

Dezumidificatoare cu agent de deshidratare vor functiona adesea mai eficient decat dezumidificatoarele de agent frigorific la temperaturi de 15 ° C sau mai scazute.

Asta pentru ca dezumidificatoarele cu agent frigorific functioneaza cel mai bine la temperaturi mai ridicate si umiditati mai mari.

Interiorul unui dezumidificator cu agent frigorific trebuie sa fie mai rece decat aerul din camera – si cu cat este mai racoroasa camera, cu atat mai puternic trebuie ca dezumidificatorul sa lucreze pentru a crea acea suprafata rece.

Deci, daca cautati un dezumidificator pentru un garaj neincalzit, o sera sau o alta cladire din afara, ar trebui sa alegeti, in general, unul cu agent de deshidratare.

Acestea fiind spuse, am descoperit cateva modele versatile cu agent frigorific care functioneaza fantastic in conditii de racire.

Verifica reviziile noastre despre dezumidificare pentru a vedea cele mai bune si cele mai rele dezumidificatoare in ambele tipuri.

Cat costa un dezumidificator?

Un dezumidificator bun poate costa intre 200 si 1500 de lei. Suma pe care o cheltuiti depinde in mare masura de capacitatea de dezumidificare si de orice caracteristici suplimentare cu care vine.

Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat este mai scump dezumidificatorul – plus veti plati mai mult pentru caracteristici suplimentare

RECOMANDARI

Cat consuma un dezumidificator?

Vestea buna este ca, probabil, nu trebuie sa va ingrijorati prea mult ca un dezumidificator adauga un cost mai mare la facturile de energie.

Un dezumidificator de 250 W, care functioneaza timp de patru ore la un moment dat, de doua ori pe saptamana.

Acestea fiind spuse, unele sunt mult mai lente la extragerea apei din aer decat altele. Aceasta inseamna ca va trebui sa le folositi mai mult, ceea ce va creste cantitatea de energie pe care o utilizati.

Ce caracteristici au dezumidificatoarele?

Iata cateva dintre caracteristicile care trebuie luate in considerare atunci cand cumperi un dezumidificator bun:

Posibilitatea de racordare a scurgerii la canalizare

Multe dezumidificatoare va permit sa conectati un furtun si sa scurgeti apa colectata direct catre o scurgere. Acest lucru va va salva de la golirea rezervorului de apa chiar de catre dvs. sau va impiedica umplerea aparatului si de a se opri daca nu sunteti prin preajma sa il goliti.

Atentie! Dezumidificatoarele cu aceasta functie de multe ori nu vin cu un furtun in cutie, asa ca va trebui sa il cumparati separat.

Functia anti-inghet

Tehnologie care impiedica inghetarea apei pe condensor. Cele mai multe modele cu agent frigorific ar trebui sa aiba acest lucru, dar merita verificat.

Dezumidificatoarele cu agent de deshidratare nu au nevoie de acest lucru, deoarece actioneaza diferit.

Setarea automata sau umidistatul integrat

Acest lucru monitorizeaza nivelurile de umiditate din aer si regleaza dezumidificatorul pentru a mentine nivelul de umiditate pe care l-ati selectat.

Acest lucru va scuteste de repornirea si dezactivarea dezumidificatorului in mod repetat, deoarece acesta stie automat cand trebuie sa lucreze cel mai mult.

Verificati recenziile despre dezumidificatoare pentru a gasi modelele cu o setare automata eficienta.

Depozitare integrata a cablului

Pentru a economisi spatiu in cazul in care dezumidificatorul nu este utilizat si pentru a elimina riscul de a va impiedica de cablul imprastiat. Nu este esential, dar ar fi bine sa contina.

Cronometru

Permite programarea dezumidificatorului pentru pornire si / sau dezactivare dupa o anumita perioada de timp.

Acest lucru va poate ajuta sa economisiti bani daca beneficiati de un tarif care ofera energie mai ieftina in anumite momente ale zilei. Cu toate acestea, puteti gasi un umidistat mai util.

Setarea pentru uscarea rufelor spalate

Util daca este prea frig pentru a usca hainele afara (sau daca nu aveti acces la o gradina sau la un balcon unde ati agata rufele spalate).

Agatarea hainelor pe un radiator poate provoca condens.

Producatorii spun ca un dezumidificator va va lasa hainele mai moi deoarece nu foloseste caldura.

oti/role

Ar putea fi utile daca dezumidifcatorul este greu – pot cantari de la 6kg la mai mult de 16kg.

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here