Cum să faci bani cu AdSense

Dacă te întrebi cum să faci bani cu AdSense afișând reclame pe site-ul tău, acest articol este pentru tine. În acest articol, vă vom oferi o prezentare generală și vă vom recomanda tactici pentru a face bani cu Google AdSense. Să începem!

Ce este Google Adsense?

Ce este Google Adsense?

Adsense este un program care permite clienților să afișeze anunțuri comerciale pe bloguri, site-uri web și canale YouTube. Acesta constă într-o platformă care plătește proprietarii de bloguri sau de site-uri web pentru a afișa anunțuri.

Prin înscrierea la Adsense, permiteți ca anunțurile altor companii să fie afișate pe blogul, site-ul web sau canalul dvs. de YouTube, astfel încât, de fiecare dată când o persoană accesează link-ul de anunț, primiți un procent.

Sunteți plătit de Google atunci când un vizitator face clic pe un anunț sau în funcție de numărul de impresii ale anunțului, care variază în funcție de tipul de anunț.

Ce este Google AdSense și cum funcționează?

Cum să faci bani cu AdSense

Dezvoltat de Google, AdSense este un program care vă permite să afișați anunțuri comerciale de la clienții dumneavoastră pe bloguri, site-uri web și videoclipuri. Cu alte cuvinte, este o platformă care plătește proprietarii de pagini sau de canale YouTube pentru a afișa reclame.

AdSense este gratuit și foarte simplu. Din punct de vedere strategic, face ca publicul să viziteze site-ul sau blogul dvs. pentru a vedea anunțurile aferente. Acest lucru sporește posibilitățile și favorizează un marketing eficient pentru toate părțile implicate.

Cum funcționează AdSense

Agentul de publicitate va plăti o anumită sumă de bani către AdSense pentru a afișa anunțurile pe site-ul dvs. și pe diverse alte site-uri care utilizează codul AdSense. AdSense va lua o parte din acești bani plătiți de către advertiser și vă va transfera restul.

Mulți editori cred că advertiserul plătește foarte puțin, așa că trebuie să ai milioane de vizualizări pentru a câștiga niște bani care să merite deranjul. Dar acest lucru nu este adevărat, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți profitabilitatea.

Cum se utilizează acest instrument?

Dacă sunteți interesat să câștigați bani prin AdSense, trebuie, în primul rând, să aveți o platformă de publicare. Acesta poate fi un blog, un site web sau un canal YouTube. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pe acest instrument.

Procesul este evaluat de Google și poate dura câteva zile pentru a fi aprobat. După răspuns, veți avea acces pentru a defini anunțurile. Trebuie remarcat faptul că este esențial să aveți un plan bun pentru a crește traficul pe site-ul sau canalul dvs. și să alegeți anunțuri care au legătură cu publicațiile dvs.

Cum să vă înregistrați la Google Adsense?

Procesul este foarte simplu, însă se face totuși o analiză de către Google pentru aprobarea contului pe platformă. După ce sunt aprobate, sunt definite anunțurile care vor fi publicate pe blogul, site-ul sau canalul YouTube și începeți să profitați de pe urma clicurilor. Înregistrarea constă în următoarele etape:

 • accesați pagina Adsense;
 • furnizați adresa de e-mail și creați un profil;
 • sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare a platformei;
 • adăugați detaliile bancare.
CITESTE SI:  Cum să alegi un dezumidificator casnic

Care sunt principalele tipuri de reclame Google AdSense?

Acum știi cum să fii plătit pe platformă. Următorul pas este să înțelegeți care sunt cele trei tipuri principale de anunțuri pe care le oferă Google AdSense. În acest fel, veți avea și mai mult succes în strategiile dumneavoastră. Verifică-l!

Anunț responsiv

Anunțul responsive este unul care se adaptează automat în spațiile de dezvăluire ale site-urilor. Cu alte cuvinte, acestea își pot schimba formatul, dimensiunea și aspectul în funcție de locul în care sunt plasate sau de ecranul pe care sunt vizualizate. O reclamă pe un telefon mobil va fi diferită de cea de pe ecranul unui computer, de exemplu.

Acest lucru este interesant dacă doriți să captați diferite categorii de public. În plus, este posibil ca publicul dumneavoastră țintă să utilizeze diferite dispozitive pentru a accesa internetul. În acest fel, este interesant să cunoști din ce în ce mai multe despre persoana ta!

Rich Media

Anunțul Rich Media se concentrează pe mediile interactive. Cu alte cuvinte, acesta este utilizat pentru a atrage, interacționa și implica utilizatorii în reclame.

În timp ce anunțurile responsive sunt excelente pentru captarea de noi lead-uri, Rich Media ajută la crearea unei mai mari autorități a mărcii. De asemenea, menține clienții actuali implicați în conținutul creat.

Câteva exemple de reclame Rich Media sunt:

 • imagini dinamice;
 • bannere;
 • anunțuri extensibile;
 • chestionare și jocuri.

Cum să vă înregistrați pe platforma Google AdSense?

Platforma Google AdSense este o modalitate foarte simplă de înregistrare. Pentru aceasta, trebuie doar să furnizați informații de bază și să vă asigurați că pagina dvs. este activată pentru monetizare. În plus, trebuie să fiți de acord cu regulile și politicile Google. Înregistrarea se face în următorii pași:

 • mergeți la pagina AdSense;
 • furnizați un e-mail și creați un profil;
 • sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare a platformei;
 • adăugați detaliile bancare.

După acest proces, acesta va fi analizat și, dacă este aprobat, puteți afișa anunțurile în conținutul dvs. și puteți începe să profitați. După câteva zile, Google va trimite un e-mail la adresa înregistrată cu un cod de confirmare.

CPC și CPM

CPC – cost per click – și CPM – cost per mie de impresii – sunt metodele de plată Google AdSense. În acest fel, este important să fiți informat și să alegeți cea mai bună opțiune pentru planificarea dvs. financiară.

Sfaturi utile pentru site

Am adunat câteva sfaturi importante care vă pot ajuta să înțelegeți cum să faceți bani cu Google AdSense. Pentru aceasta, este necesar să avem în vedere câteva strategii.

Alegeți o nișă bună

Un conținut bine structurat și valoros este o premisă de bază pentru a obține o audiență bună și pentru a garanta succese pe platforma ta. Acest lucru vă va diferenția de concurență și vă va asigura, de asemenea, câștiguri bune cu AdSense.

În plus, orice conținut bun se adresează unei nișe de piață. Prin urmare, definiți-vă segmentul, ținând cont întotdeauna de faptul că veți avea nevoie de o cantitate mare de trafic pentru a genera venituri AdSense. Prin urmare, cu cât mai multe accesări, cu atât mai mulți bani vor intra în contul tău!

Utilizați tehnici SEO

Atât pentru pagini și bloguri, cât și pentru YouTube, tehnicile SEO sunt instrumente excelente atunci când sunt adaptate în mod corespunzător la fiecare canal.

CITESTE SI:  Francmasoneria Dezvăluită: 11 Mistere Pe Care Trebuie să le Știi!

Prin urmare, cercetarea și înțelegerea cuvintelor-cheie care atrag publicul este esențială. În acest fel, veți putea crea titluri cu teme incredibile pentru videoclipurile dvs. și veți putea produce conținut precis.

Respectați regulile Google

citiți și respectați termenii de utilizare ai Google Publisher, termenii de utilizare ai AdSense și politica pentru administratorii de site-uri web.

Nu faceți clic pe propriile anunțuri!

Nu plătiți utilizatorii pentru a face clic pe anunțuri: atragerea utilizatorilor pentru a face clic pe anunțuri, cumpărarea de spațiu Pay Per Click (PPC) sau orice alt mijloc de recompensare a clicurilor este împotriva politicilor Google.

Realizați conținut de calitate

După definirea nișei, produceți un conținut inteligent și creativ, fără plagiat și repetiții care fac totul obositor pentru privitor. Dacă credeți că este necesar, contați pe sprijinul profesionist pentru a vă asigura că conținutul este relevant și atrage tot mai mulți vizitatori.

Internetul a adus deja o varietate incredibilă și gigantică de conținut pe internet și nimeni nu vrea să vadă mai mult din același lucru. Așadar, concentrați-vă întotdeauna pe crearea de conținut unic, interesant și original.

Google apreciază textul și este bine ca fiecare pagină de pe site-ul dvs. să aibă peste 500 de cuvinte, chiar dacă produceți videoclipuri sau oferiți un alt tip de format de conținut.

Cum pot să creez conținut pentru site?

1. Conținut propriu

2. Conținut realizat de un freelancer sau agentie

3. Conținut generat de AI (inteligenta artificiala)

Unelte utile pentru articole (conținut) bestiale

DeepL (translator)

Pixabay (imagini profesionale gratuite)

Cât de mult poți câștiga cu AdSense?

Siteul meu, la care am lucrat cu intermitente, are o vechime de 2 ani. Este din nișa divertisment.

Câștigurile au venit în momentul când m-am focusat pe el (ianuarie-martie 2022). Interesant este ca efectul muncii din primăvară a apărut cca. 3 luni mai târziu.

Momentan are o creștere de 38% in trafic și, normal, în bani.

Public, în medie, 5 articole pe zi..

cat castigi din adsense

Suma pe care o puteți câștiga cu Google AdSense depinde de doi factori simpli: traficul și subiectul site-ului dumneavoastră.
Trafic vs. venituri

Gândiți-vă de câte ori ați dat click pe reclamele online de pe site-urile pe care le navigați pe internet? Cel mai probabil nu ați făcut-o niciodată sau nu vă amintiți. Google dispune de o măsură numită „Click Through Rate” sau CTR pentru a vă arăta ce procentaj de oameni dau click pe anunțurile de pe site-ul dvs.

CTR = (Numărul de clicuri / Numărul de impresii) *100

În general, CTR-ul unui site va fi de aproximativ 0,01 (1%), ceea ce înseamnă că 1 utilizator din 100 face clic pe un anunț, ceea ce poate varia considerabil în funcție de subiectul site-ului dvs.

Subiectul site-ului dumneavoastră – Cuvinte cheie

„Costul pe clic” sau CPC indică cât plătește Google pentru un clic. Intervalul este de la câțiva cenți la câțiva dolari. În medie, putem menține acest CPC la 0,5 euro și, în majoritatea cazurilor, va fi chiar mai mic de atât.

De exemplu, un site cu afaceri online va avea, în mod evident, o mulțime de anunțuri financiare cu un CPC ridicat, în timp ce un site de rețete culinare poate avea anunțuri cu un CPC mai mic.

Cât de mult pot câștiga cu adevărat?

Nu vă lăsați distras de imaginile cu cecuri AdSense mari și de poveștile false despre oameni care câștigă peste o mie de dolari pe lună din AdSense. În realitate, AdSense sau orice alt program PPC este ca un copac în care trebuie să plantați o sămânță și să o udați timp de mulți ani înainte de a gusta din fructe.

CITESTE SI:  Care sunt elementele componente ale unui acoperiș

Cât de mult poți câștiga cu AdSense?

Pentru a câștiga 1.000 de euro pe lună, trebuie să aveți un site cu aproximativ 17.000 de impresii (vizualizări) de pagină pe zi.

Sună nerealist?

Există multe site-uri care au de fapt mai mult decât această cantitate de trafic, CPC și CTR, ceea ce înseamnă în esență că acestea obțin cu siguranță un venit frumos.

Cum ești plătit?

După ce ați creat contul AdSense și blocurile de anunțuri, ar trebui să începeți să primiți plăți de la Google în fiecare lună. Google vă va plăti în fiecare lună dacă câștigurile dvs. ajung la 100 de euro. Compania vă plătește direct prin transfer bancar în contul dumneavoastră bancar sau prin cec (dacă este cazul).

Ce se întâmplă dacă nu ajungeți la 100 euro în câștiguri în fiecare lună? Câștigurile dvs. continuă să se acumuleze până când atingeți această limită.

Avantajele și dezavantajele monetizării cu Google AdSense

Acum că știți elementele de bază ale AdSense, haideți să explorăm avantajele și dezavantajele sale.

Avantaje

Este gratuit.
Nu trebuie să vă creați anunțurile, Google face acest lucru pentru dumneavoastră.
Puteți monetiza mai multe site-uri pe un singur cont.
Din punct de vedere tehnic, este un venit pasiv. Deci, teoretic, necesită un efort foarte mic.

Dezavantaje

Trebuie să câștigați cel puțin 100 de euro pentru a vă primi câștigurile.
Nu puteți utiliza o altă rețea de anunțuri dacă folosiți AdSense.
Contul dvs. poate fi blocat dacă încălcați regulile.
Site-ul dvs. trebuie să genereze mult trafic înainte de a putea câștiga mulți bani.
Prea multe reclame îi pot obosi pe vizitatori.

Alternativele la AdSense

Deși AdSense poate fi o modalitate excelentă de a vă monetiza site-ul, nu este singura modalitate. De fapt, există alte alternative de monetizare mult mai bune pentru site-ul dumneavoastră:

Marketing afiliat:

Acest tip de program funcționează atunci când cineva face clic pe un link de pe pagina dvs. De obicei, puteți să le adăugați gratuit pe site-ul dvs. web.

Sponsori:

Pentru a atrage sponsori, trebuie să aveți un anumit trafic și influență în rândul publicului dumneavoastră. Puteți sponsoriza întregul site sau doar o singură pagină.

Contracte de publicitate:

Odată ce aveți o cantitate bună de trafic și vă influențați publicul, alte companii vor plăti pentru a vă sponsoriza site-ul. Vă pot sponsoriza întregul site web sau doar o singură pagină sau publicație.

După cum puteți vedea, există multe modalități de a obține venituri de pe urma unui site web sau a unui blog. Dar multe dintre ele cer să ai mult trafic înainte de a putea câștiga bani.

Concluzie

După cum ați văzut în acest ghid, există multe modalități de a face bani cu un site web, atât cu AdSense, cât și cu alte soluții. Rețineți că majoritatea fluxurilor de venituri necesită doi factori cheie: un conținut excelent și suficient trafic pentru a face bani.

Cu excepția câtorva norocoși, Google AdSense nu este un program de îmbogățire rapidă.

În schimb, Google AdSense oferă o modalitate convenabilă de a obține un venit lunar suplimentar. Tot ce trebuie să faceți este să publicați conținutul pe internet.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo