Cum să învingi alergiile de sezon în pași simpli

Alergiile sezoniere sunt fenomene comune. Acestea apar primăvara, vara și toamna, când diverse plante se polenizează. Sistemul imunitar al organismului reacționează în mod exagerat la prezența alergenilor în mediul înconjurător. Astfel, veți avea reacții alergice în diferite perioade ale anului.

Alergiile sezoniere au simptome variate. Este posibil să vă curgă nasul, să strănutați și să aveți mâncărimi la nivelul pielii sau al ochilor. Toate aceste indicii arată că aveți o afecțiune alergică sezonieră. Nu puteți vindeca alergiile sezoniere. Cu toate acestea, puteți deține controlul prin schimbarea habitatului dumneavoastră.

Alergiile sezoniere

alergii de sezonUnele dintre sursele principale ale alergiilor sezoniere includ plantele polenizatoare. Cu toate acestea, depinde de tipul de alergeni care provoacă reacții imune puternice în corpul tău. Faptul că locuiți într-un cartier fără vegetație nu garantează siguranța. Prezența polenului sau a alergenilor contaminanți depinde de diverși factori. Apropierea de plantele polenizatoare, ploaia, căldura și vântul, toate acestea intră în joc.

Sezonul de primăvară vine cu o creștere a cazurilor de alergii sezoniere. Este momentul în care copaci precum ienupărul, cedrul, stejarul frasin, arinul, arinul, mesteacănul și ulmul elanului eliberează în aer boabe mici pentru a fertiliza alte plante. Atunci când o persoană alergică interacționează cu aceste polenuri, corpul său le confundă cu amenințări. Astfel, sistemul imunitar reacționează la antigeni prin eliberarea de histamină în sistemul sanguin. Histamina este responsabilă de simptome precum mâncărimi la nivelul ochilor, pielii sau nasului.

De asemenea, este posibil să vă confruntați cu simptome alergice în timpul verii. Unele plante, cum ar fi ierburile și buruienile, se polenizează în acest anotimp. În sezonul de toamnă, este posibil să aveți simptome alergice din cauza unor plante precum ambrozia.

CITESTE SI:  Frapiera iluminata cu difuzor: Strălucește la fiecare toast!

Alergeni de interior

alergii de interior

Vă întrebați mereu de ce alergia dumneavoastră durează tot anul? Ar putea fi prezența sporilor de mucegai sau a acarienilor în aerul pe care îl respirați. Gândacii pot supraviețui în așternuturile dvs. sau chiar în covoare. Micile creaturi se înmulțesc atunci când se află într-o atmosferă caldă. Astfel, este posibil ca acestea să declanșeze alergii în timpul verii din cauza numărului lor mare.

Pe de altă parte, mucegaiurile pot crește în podul sau în pereții dumneavoastră. Tot ceea ce au nevoie sunt condițiile de umiditate și de umezeală care să stimuleze creșterea. Sporii de mucegai sunt factori declanșatori foarte bine cunoscuți pentru alergii. Iată mai jos un ghid despre cum să învingeți alergiile sezoniere.

Deoarece alergiile sezoniere sunt afecțiuni incurabile, nu puteți decât să vă schimbați obiceiurile de viață. Transformarea habitatului dvs. vă asigură că țineți departe alergenii și că rămâneți în siguranță. Iată un ghid de combatere a alergiilor sezoniere.

Spălați-vă lenjeria de pat cu apă fierbinte

lenjeria de patScăpați de acarienii de praf folosindu-vă de funcția de încălzire suplimentară a mașinii de spălat. Acarienii nu pot supraviețui în condiții de căldură extremă. Prin urmare, clătiți-vă toate așternuturile pentru a scăpa de insecte. Asigurați-vă că vă spălați des toate așternuturile pentru a avea un avantaj în fața acarienilor.

Aspiră-ți covoarele des

aspirarea covorului

Covoarele pot transporta toată murdăria. Pot adăposti particule fine de praf, părul de animale de companie, blana, mucegaiurile și polenul. Ar putea fi motivul pentru care tușești toată noaptea. Puteți scăpa de murdărie prin aspirare. Cu toate acestea, ar trebui să vă înarmați cu un filtru HEPA pentru siguranță. Un purificator de aer vă va ajuta atunci când faceți curățenie. Acesta va reține toate particulele și vă va lăsa cu aer curat.

CITESTE SI:  Starea de Bine Mentală în Era Digitală

Atunci când goliți aspiratorul, asigurați-vă că o faceți în afara casei. Golirea aspiratorului într-un coș de gunoi din interiorul spațiului dvs. de locuit va elibera praful din aer. Astfel, efortul dumneavoastră de a curăța covorul va rămâne zadarnic.

Mențineți-vă curat

Puteți lua și alte măsuri, cum ar fi curățarea uscată a hainelor. Uscarea hainelor afară nu este recomandabilă. Acestea pot reține alergeni din exterior. Astfel, veți aduce în casă, fără să știți, poluanții din aer. De asemenea, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a face un duș, de a vă schimba hainele și de a vă curăța mereu pantofii. Aceștia ar putea avea și ei particule minuscule din exterior.

Folosiți aparatul de aer condiționat

folositi aparatul de aer conditionat

S-ar putea să vă placă să lăsați ferestrele deschise pentru a lăsa să intre aerul proaspăt. În consecință, acesta ar putea fi motivul pentru care vă confruntați cu simptome intensificate de alergii sezoniere. Polenul și praful pot avea acces în camerele dvs. prin fereastră. Atunci când respirați, cazul dumneavoastră se poate agrava și ați putea avea reacții alergice severe.

Dimpotrivă, faptul că nu lăsați să intre aerul proaspăt vă poate duce, de asemenea, la probleme. Camerele dvs. vor avea un miros de mucegai, iar nivelul de umiditate va crește. Astfel, veți crea mediul potrivit pentru ca mucegaiurile să se dezvolte. Respirând ciuperci vă poate intensifica simptomele alergice și vă poate afecta și plămânii.

Aparatele de aer condiționat ajută la scăderea temperaturilor și a umidității din interiorul unei case. Menținerea temperaturii din încăpere asigură faptul că acarienii nu se reproduc. Controlul umidității este, de asemenea, vital în sensul că limitează dezvoltarea mucegaiurilor pe pereți și în pod. Asigurați-vă că curățați des filtrele pentru a scăpa de particulele reținute.

CITESTE SI:  Acoperisul din tabla

Utilizați purificatoare de aer pentru a reține alergenii

Purificatoarele de aer din zilele noastre sunt capabile să elimine mai multe tipuri de alergeni la o eficiență foarte mare. Atunci când folosiți purificatoare de aer alături de aparatele de aer condiționat, vă puteți simți în siguranță în locuința dumneavoastră.

Purificatoare de aer HEPA vă vor ajuta să scăpați de toate particulele mici și polenul din spațiul de locuit care au o dimensiune de 0,3 microni. Porniți purificatoarele de aer toată noaptea în dormitoare, în timpul somnului. Selectați un purificator de aer care face mai puțin zgomot și este eficient din punct de vedere energetic. Spălați și înlocuiți filtrele în conformitate cu manualul de instrucțiuni.

Scapă de alergii

scapa de alergii

Consumul de apă pe tot parcursul zilei îi ajută pe mulți oameni să țină sub control alergiile. Iată câteva antihistaminice naturale pentru alergii care v-ar putea ajuta să vă întăriți sistemul imunitar. Dacă situația se înrăutățește, mergeți imediat la un alergolog.

Alergiile sezoniere reapar din când în când din cauza prezenței alergenilor în aer. Luând câteva măsuri de precauție vă puteți simți în siguranță în sezonul alergic. Toate aceste eforturi vor elimina alergenii și vă vor spori siguranța.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo