Cum să scapi de mirosul de țigară din apartament

Mirosul persistent de țigară nu este doar urât mirositor, ci și periculos pentru sănătate.Fumul de de țigară care se lipește de haine, piele, păr și de mediul înconjurător conține substanțe chimice active, care au fost legate de mai multe probleme de sănătate, printre care:

  • cancer
  • sindromul morții subite a sugarului
  • boli pulmonare obstructive cronice

Dacă fumați, probabil că v-ați obișnuit cu mirosul și nu vă dați seama cât de puternic este. Bineînțeles, cea mai bună modalitate de a elimina complet mirosul de fum este să elimini țigările din viața ta.

Primul pas pentru a elimina mirosul de fum din apartamentul sau casa ta este să îmbunătățești circulația aerului în întreaga locuință. Deschideți toate ferestrele și ușile pentru a ajuta la crearea unei brize transversale care va aspira aerul murdar. De asemenea, puteți folosi un filtru de aer și un dezumidificator pentru a accelera procesul.

Nu este o idee rea să completați procesul de dezodorizare cu câteva tehnici de împrospătare a aerului. Puteți neutraliza mirosurile cu câteva metode DIY; puneți boluri de oțet alb sau amoniac în camerele urât mirositoare și fierbeți coji de portocale sau de lămâie pentru a adăuga un miros suplimentar de prospețime. În plus, puteți fierbe și coji de lămâie sau de portocală pentru a combate și mai mult mirosul.

Pasul 1: Aruncați toate obiectele legate de fumat

Orice lucru care a avut o țigară în el va păstra mirosul ofensiv. Începeți prin a arunca scrumierele, mucurile de țigară, pachetele și brichetele.

Îndepărtarea mirosului de țigară de pe piele

indepartati mirosul de tigara

Spălați-vă pe mâini. Ținerea unei țigări în mână face ca degetele să miroasă. Puteți elimina acest lucru spălându-vă pe mâini imediat după ce ați fumat. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu la câteva stropi de săpun lichid pentru mâini în palmă, amestecați și frecați energic sub apă caldă. Acordați atenție la pielea de sub unghii și la zona dintre fiecare deget.

Curățați-vă fața. Folosirea tampoanelor de curățare facială pe față vă va ajuta să eliminați reziduurile de fum de țigară, deși acest lucru va însemna și că va trebui să retușați machiajul pe care îl purtați.

Folosiți dezinfectant pentru mâini. Unii fumători folosesc dezinfectant de mâini pe bază de alcool pe toate zonele de piele expuse. Acest lucru va elimina o parte din miros, deși poate, de asemenea, să ardă sau să irite pielea sensibilă și nu ar trebui să fie folosit în jurul ochilor.

Faceți un duș. Poate fi nepractic să faceți o baie sau un duș după fiecare țigară, dar asigurați-vă că faceți baie cât de des puteți, mai ales după activități care vă fac să transpirați.

Cum să eliminați mirosul de țigară din casă

mirosul de tigara

Fumul pasiv se acumulează cu fiecare țigară fumată. Acesta poate continua să rămână în locuințe timp de luni sau mai mult, după ce a fost fumată ultima țigară.

Poate fi foarte greu de eliminat, deoarece fumul pasiv conține particule și gaze toxice care pot pătrunde atât pe suprafețele dure, cât și pe cele moi. Nicotina contaminează chiar și praful.

Cum să eliminați un miros vechi și persistent

Dacă vă mutați într-un mediu care miroase a țigări, încercați aceste soluții:

  • Aerisiți întreaga locuință deschizând ferestrele și punând în funcțiune ventilatoare.
  • Înainte de a zugrăvi, curățați pereții cu un detergent puternic. Apoi, folosiți un grund care conține un agent de etanșare a mirosurilor.
  • Îndepărtați covoarele si perdelele.
  • Lustruiți pardoselile din lemn.
  • Curățați suprafețele de gresie cu o soluție de 90 la 10 de apă și înălbitor sau apă și oțet alb.
  • Asigurați-vă că aparatul de aer conditionat are filtre curate.

Evitarea acumulării de fum

Dacă fumați acasă, luarea de măsuri proactive pentru a reduce mirosul zilnic va ajuta la eliminarea acumulărilor. Aceste măsuri pot include:

  • păstrarea unor recipiente cu oțet alb în fiecare cameră, pentru a absorbi mirosul și schimbarea lor săptămânală
  • aerisirea mediului înconjurător, poate prin dirijarea unui ventilator pentru a sufla fumul pe fereastră și fumatul țigărilor doar în apropierea ferestrelor deschise
  • utilizarea purificatoarelor de aer cu filtre HEPA în fiecare cameră
  • schimbarea filtrelor și curățarea conductelor de aer ale aparatelor de aer condiționat, ale aparatelor de încălzire sau ale cuptoarelor cât mai des posibil pentru a evita reintroducerea mirosului
  • curățarea cu aburi a mobilierului tapițat, a covoarelor și a altor suprafețe moi
  • spălarea perdelelor, draperiilor, fețelor de masă și a obiectelor, cum ar fi animalele de pluș, o dată pe săptămână
  • depozitarea ermetică a obiectelor în dulapuri
  • spălarea podelelor, pereților, ferestrelor și a altor suprafețe dure cu soluții de curățare care conțin bicarbonat de sodiu, înălbitor sau oțet
  • mascarea mirosului prin arderea de tămâie sau folosirea de uleiuri esențiale

Utilizați un purificator de aer

Soluții la îndemână

Îndepărtați mirosul de fum cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant foarte eficient, deoarece absoarbe efectiv mirosurile, în loc să le mascheze pur și simplu. Iată câteva moduri de a-l folosi:

  • Pentru a curăța fumul dintr-o cameră sau dintr-o mașină, umpleți mai multe boluri mici cu bicarbonat de sodiu și apoi așezați-le peste tot. Lăsați bicarbonatul de sodiu cel puțin 24 de ore.
  • Presărați un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe covoare sau mochetă, lăsați-l să stea peste noapte sau cel puțin două ore, apoi aspirați.
  • Presărați pe canapea si fotolii un strat subțire de praf de copt și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin două ore, apoi aspirați temeinic.
  • Pentru cărți, obiecte mici de decor și haine care nu se pot spăla ușor, turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-o pungă mare de plastic pentru gunoi, adăugați obiectele deteriorate de fum și apoi legați punga cu un nod. Lasă-l să stea opt ore bune înainte de a scoate lucrurile și de a șterge praful sau de a scutura praful.

Neutralizați mirosul de fum cu oțet.

Oțetul alb este un alt element de bază non-toxic de uz casnic care funcționează pentru a neutraliza – nu doar pentru a masca – mirosurile rele, cum ar fi cel de fum. pH-ul său scăzut “atacă” moleculele de fum cu pH mai ridicat, modificându-le suficient de mult pentru a le reduce mirosul. Nu vă faceți griji, mirosul neplăcut al oțetului în sine se va disipa în mod natural odată ce se usucă sau este îndepărtat.

Pentru a reduce mirosul de fum într-o cameră sau într-un vehicul, umpleți mai multe boluri mici cu oțet alb, așezați-le în jurul spațiului și lăsați-le să stea peste noapte.
Pentru a accelera procesul, fierbeți o oală plină de oțet pe aragaz, lăsând-o să fiarbă ușor timp de o oră sau două. Pe măsură ce aburul se împrăștie prin aer, ajută la îndepărtarea mirosului de fum.

Îndepărtați mirosul de fum cu aburi.

Curățarea cu aburi poate fi deosebit de eficientă pentru pereții, podelele și tapițeria afumată, deoarece căldura topește gudronul și uleiurile întărite care încapsulează moleculele de fum, facilitând îndepărtarea lor cu o cârpă din microfibră sau un burete.

Pur și simplu pulverizați ușor suprafețele cu vaporii încălziți, menținând capul aparatului de curățat cu aburi în mișcare în permanență pentru a evita saturarea unei singure zone – suprasaturarea cu abur poate deteriora țesăturile delicate, cum ar fi mătasea, și chiar topi pereții din gips-carton.

Vopsirea tavanelor și a pereților

Ești gata să treci la treabă? Să începem cu cea mai mare parte a lucrării – plafoanele și pereții. Această parte s-ar putea să nu sune a distracție, dar este necesară, iar recompensa este uriașă.

În primul rând, va trebui să spălați suprafața. Amestecați o cană de oțet alb cu 2 căni de apă caldă și ½ cană de bicarbonat de sodiu. Înmuiați un burete în amestec și începeți să ștergeți tavanele și pereții. Spălarea tavanelor și a pereților cu oțet poate atât să deodorizeze, cât și să curețe suprafața. Ștergeți cu un burete curat după aceea. Repetați de 2-3 ori.

Apoi, revopsește tavanele și pereții cu mai multe straturi de vopsea, în funcție de cât de pătați sunt pereții. Este esențial să spălați și să uscați mai întâi suprafața, deoarece simpla vopsire a peretelui ar putea să nu oprească petele de nicotină să se infiltreze. De asemenea, vopseaua se lipește mai bine de o suprafață mai curată. Din nou, dacă sunteți dispus să faceți un efort suplimentar, puteți aplica un strat de grund care să blocheze mirosurile înainte de vopseaua obișnuită. Amorsanții care blochează mirosurile sunt foarte eficienți în a împiedica moleculele de miros și petele să pătrundă în noua vopsea.

Detaliile contează: Becuri și filtre de aer

Schimbați becurile. Funcționând în mod similar cu difuzoarele de arome, becurile pot dispersa reziduurile de nicotină în tot spațiul în același mod odată ce sunt aprinse.

Spălați ferestrele

Înmoaie jaluzelele care nu sunt din lemn într-o cadă plină cu un detergent universal amestecat cu apă și o cană de oțet. Lăsați jaluzelele să se înmoaie timp de 10-15 minute, apoi frecați bine și atârnați-le la uscat. Pentru perdele și draperii, le puteți duce la o curățătorie chimică sau le puteți înlocui. Dacă draperiile dvs. sunt lavabile, spălați-le în cea mai fierbinte setare permisă.

Curățați bine ferestrele pulverizând oțet pe suprafața ferestrei și ștergeți-o cu o cârpă din microfibră. Repetați de 2-3 ori, apoi ștergeți cu o cârpă curată.

Reîmprospătarea dulapurilor și a tapițeriei

improspatati lemnulFumul de țigară își poate face ușor drum în dulapurile cu uși și în mobilierul din pânză, așa că trebuie neapărat să treci în revistă fiecare piesa de mobilier.

Presărați bicarbonat de sodiu peste tapițeria canapelelor și paturilor. Bateți-l ușor în țesătură și lăsați-l să stea peste noapte. Folosiți un aspirator pentru a-l aspira a doua zi. Alternativ, puteți umezi o cârpă fără scame cu oțet alb și puteți freca mobilierul din stofă pentru a scăpa de mirosul de fum.

Pentru dulapuri și sertare, puteți folosi aceeași metodă pentru a șterge suprafețele, pulverizați interiorul cu o ceață ușoară de oțet alb și lăsați ușile deschise pentru a usca interiorul la aer.

Curățați covoarele și mochetele

Covoarele ar putea fi cel mai greu de curățat.

Începeți prin a presăra bicarbonat de sodiu peste covor sau mochetă, așteptați 10 minute și aspirați intens covorul timp de până la 30 de minute. Apoi, pulverizați o ceață ușoară dintr-o parte de oțet alb amestecat cu două părți de apă pe covor sau mochetă. Dacă mirosul persistă, din păcate, probabil că este timpul să spuneți adio covorului dumneavoastră. Dacă covorul nu poate fi înlocuit, este posibil să apelati la o curățătorie de covoare pentru a se ocupa de el.

Podele

Curățarea pardoselilor din lemn masiv se aseamănă cu spălarea pereților, cu excepția faptului că nu poți folosi oțet pe ele și trebuie să alegi un detergent adecvat care să nu deterioreze tipul de parchet pe care îl ai. Mopăiți bine podeaua cu un amestec de detergent și apă caldă de 2-3 ori, schimbând apa în mod regulat. Efectuați o clătire finală. De asemenea, frecați manual plinte și rame de ușă cu detergentul într-un burete umed.

De reținut

Fumatul pasiv al țigărilor lasă un miros puternic în aer, care poate fi mai evident și mai neplăcut pentru nefumători. Acest miros nu este doar neplăcut, ci și periculos pentru sănătate.

Puteți reduce fumul pasiv pe cale cosmetică, dar cel mai bun mod de a-l elimina complet este să nu fumați.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TOP AER CONDIȚIONAT

Vrei să vezi TOPUL celor mai populare aparate de aer condiționat?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x