Curățenia din locuință poate agrava alergiile

0

Dacă vă numărați printre persoanele care suferă de alergii, cel mai probabil v-ați pregătit pentru primăvară, când simptomele alergiilor devin cele mai grave.

Menținerea casei tale curată și lipsită de iritanți este o necesitate, dar este important să fii atent la modul în care alegi să faci curățenie – se pare că unele dintre cele mai comune moduri de a curăța casa ta pot declanșa de fapt alergiile sau le pot înrăutăți.

Cum ar putea curățenia să vă înrăutățească alergiile? Răspunsul se află în modul în care anumite metode de curățare afectează calitatea aerului din interior.

Calitatea aerului din interior este afectată de o varietate de factori, dar se știe că anumiți factori – cum ar fi praful, substanțele chimice (COV) și umiditatea – vă înrăutățesc semnificativ alergiile.

În timp ce multe metode de curățare sunt eficiente în ameliorarea anumitor alergii, sunt la fel de eficiente în declanșarea altora, pur și simplu pentru că dăunează calității aerului din interior.

Pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătoși în acest sezon al alergiilor, am alcătuit o listă cu cele mai frecvente metode de curățare care cauzează alergii și cu micile schimbări pe care le puteți face pentru a nu vă afecta calitatea aerului:

Aspirarea

În timp ce aspiratul este foarte bun pentru a ține afară polenul pe care l-ați adus în casă, aspiratul în sine poate provoca o creștere a alergiilor.

Atunci când aspirați, praful și mucegaiul care s-au depus pe covor vor fi smulse și aruncate în aer prin casă – și poate dura mai mult de două ore pentru a se depune din nou.

Încercați să purtați o mască atunci când aspirați și căutați să cumpărați aspiratoare cu un filtru HEPA (high-efficiency particulate air) încorporat pentru a capta praful fin și sporii de mucegai.

Dezinfectarea suprafețelor

S-ar putea să fiți tentat să vă curățați întreaga casă la primul semn de strănut, dar fiți atent la produsele pe care le folosiți pentru dezinfectare.

Mulți detergenți de uz casnic obișnuiți conțin COV – substanțe chimice care se evaporă în aer și care pot provoca crize de eczeme, alergii, astm și dureri de cap. Acest lucru este valabil mai ales pentru detergenții și produsele de curățare parfumate.

Verificați lista de ingrediente de pe produsele de curățare sau optați pentru tehnici de curățare complet naturale.

Ștergerea prafului

Ștergerea prafului este incredibil de utilă pentru reducerea alergiilor. Cu toate acestea, modul în care alegeți să ștergeți praful va determina cât de eficient este praful. Folosiți o cârpă umedă pentru a reține praful pe loc.

Spălarea covoarelor și a mochetelor

Dacă vă spălați covoarele cu șampon pentru a scăpa de părul de animale de companie și de alte substanțe iritante, faceți acest lucru cu prudență. Covoarele umede sunt un teren propice pentru dezvoltarea acarienilor de praf și a mucegaiului.

Luați măsuri suplimentare pentru a vă asigura că covoarele sunt bine uscate după o spălare.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo