Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele

Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele
0 Shares

Care sunt consecintele pentru neplata ratei la o firma de imprumuturi rapide. Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele la credit?

Imprumuturile rapide pot fi solutia salvatoare intr-o situatie urgenta in care nu ne putem descurca cu banii.

Aceste tipuri de imprumuturi pot parea foarte atractive in prima faza, insa pot exista si situatii in care daca nu ne calculam bine pasii, ajungem sa nu mai putem plati ratele.

Pentru a fi cat mai bine informati asupra unor astfel de situatii, va propun sa discutam in continuare despre ce consecinta are neplata ratei la o firma de imprumuturi rapide.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele

Este cunoscut faptul ca firmele de imprumuturi rapide practica dobanzi mult mai mari decat bancile pentru ca-si asuma mult mai multe riscuri atunci cand acorda creditul.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele?

De asemenea, pentru a mai scadea din risc, impun plata ratelor mai des, chiar si saptamanal. In acest context este foarte usor sa ajungem in situatia in care nu putem plati o rata din cauza unei probleme neprevazute.

Din ceea ce am gasit pe internet, firmele de imprumuturi rapide nu mai sunt la fel de generoase cand vine vorba de recuperarea banilor.

Daca nu putem plati ratele de cele mai multe ori, ne vor fi impuse penalitati.

In astfel de cazuri conteaza foarte mult si contractul care a fost semnat atunci cand a fost acordat creditul.

La unele firme exista posibilitatea amanarii platii unor rate pentru o anumita perioada de timp, perioada in care am putea ajunge la un oarecare echilibru economic pentru ca mai apoi sa reluam achitarea ratelor fara nici o problema.

Pe site-urile unor firme de imprumuturi rapide cea mai importanta consecinta a neplatirii ratelor este oprirea unei sume de bani din venitul actual sau rechizitionarea unor proprietati in functie de valoarea creditului contractat.

Pot amâna plata ratei?

Cu totii am facut la un moment dat un imprumut pentru a iesi dintr-o situatie financiara mai dificila sau pentru a putea cumpara un lucru dorit de mult timp, dar pe care nu ni-l puteam permite.

Pentru a ne vedea cu banii in mana cat mai repede, apelam deseori la institutiile financiare nebancare pentru un imprumut rapid.

Fara batai de cap, cateva acte usor de obtinut, verificari nu foarte riguroase si gata, primesti banii la domiciliu sau in cont.

Ce se intampla insa dupa? Daca intram intr-un nou necaz si nu ne mai permitem sa platim ratele? Voi ce credeti? Pot amana plata ratei de la o firma de imprumuturi rapide?

Nu putine sunt cazurile in care unii dintre noi nu mai pot face fata cheltuielilor zilnice: familie, credit ce trebuie platit, facturi, venit insuficient.

Daca apar si alte situatii neprevazute putem ajunge in situatia in care nu mai putem achita ratele creditului deja contractat, dobanzile foarte mari aferente acestuia inrautatind foarte mult situatia. Ce se intampla in astfel de cazuri?

Daca atunci cand ofera creditul, firmele de imprumuturi rapide sunt foarte flexibile si binevoitoare, atunci cand vine vorba de plata ratelor lucrurile nu mai stau asa.

Din ce am gasit pe internet totul depinde de contractul semnat inainte de a lua creditul. Unele firme ofera posibilitatea amanarii ratelor, altele fac acest lucru insa cu penalitati, marind si mai mult dobanzile.

De cele mai multe ori putem amana plata ratei, dar in final vom avea de platit mai mult, aceste firme profitand in cele mai multe cazuri de situatia in care ne aflam.

Pentru a ne pregati pentru astfel de situatii neplacute si pentru a ne informa cat mai bine, propun celor care au experienta in astfel de cazuri sa vina cu comentarii si opinii.

Ce se intampla atunci cand nu mai pot plati ratele? Pot amana plata ratei de la o firma de imprumuturi rapide?

Astăzi toată lumea are acces la Internet. Prin Internet puteţi rezerva un bilet de avion sau o cameră de hotel, puteţi face cumpărături, puteţi învăţa diverse lucruri sau puteţi să vă căutaţi un partener de viaţă.

Nu este de mirare că agenţiile de creditare s-au conectat şi ele la progresul tehnologic şi au început să-şi extindă serviciile în mediul online.

Aceste servicii sunt moderne, rapide, accesibile şi foarte simplu de utilizat. Atât clienţii cât şi agenţiile de creditare au numai de câştigat de pe urma lor.

Iar pentru cei care ştiu să-şi administreze finanţele cu cap, împrumuturile online nu sunt decât un instrument adăugător care le stă permanent la dispoziţie.

Voi ce alte informatii detineti despre acest subiect? Daca nu reusesc sa platesc rata la o firma de imprumuturi rapide la ce consecinta ma pot astepta? Ce se întâmplă dacă nu plătesc ratele lunare?

0 Shares
12 Comments
 1. Ce ma fac cand nu mai pot plati ratele?

  • Daca nu aveti bunuri in proprietate si nici sanse sa dobanditi, in afara ca va pun poprire pe o treime din salariu, nu au ce sa va faca.
   Poate ar fi civilizat sa va ganditi cum puteti sa va achitati de obligatiile asumate prin acel contract.

 2. E credit de nevoi personale fara garantii, eu n-am nicio proprietate, ce sa execute? Le-oi plati cand oi avea. Oricum suma e prea mica sa-si angajeze ei avocati impotriva mea. Sa mai astepte un pic.

  • Nu ar trebui să plângă prea tare atâta timp cât au dat credite foarte ușor, cu dobânzi halucinante, și comisioane perverse ascunse la fiecare paragraf din contract. Au vrut să se căpătuiască în stil românesc – mult și repede..

 3. Ce ma fac cand nu mai pot plati ratele? Ma c*c pe mine, asta fac.

 4. Ar fi cazul ca sa-si mai asume din riscuri si bancile. Acum când lumea nu mai poate returna imprumuturile fac apel la responsabilitate și moralitate, elemente pe care însă le neglijau teribil atunci când își frecau mintea cum să păcălească mai mulți proști să ia credite.

 5. Mergeti la banca si platiti-va datoriile, cand ati luat banii au fost buni. Ati semnat un contract – trebuie sa-l respectati….

 6. Am un credit facut la provident de 1800 de lei, pana acum mi-am plătit ratele la timp însă momentan mi-am pierdut locul de munca și din păcate trebuie sa amân ratele că nu mi le pot plăti, vreau sa plătesc în continuare însă acum nu am de unde, cum procedez? Va rog din suflet ajutați-mă!

  • Nu intrerupeti comunicarea cu Providentul. Trebuie sa luati legatura cu ei prin intermediul unui canal oficial – cerere scrisa – si sa explicati ca doriti sa vi se realizeze o esalonare sau o rescadentare, intrucat treceti printr-un moment dificil.

 7. Am ajuns intr-o situatie in care nu mai pot si si nu vreau sa mai caut scuze si sa platesc dobanzi mai mari la o refinantare pe o perioada mai lunga. Fratele meu era sa-si ia viata insa eu m-am saturat si nu vreau sa mai platesc nimic. Creditul este unul de nevoi personale.

  Ce se poate intampla?

 8. Am cerut consilierului Hora Credit amânarea ratelor, pentru ca am intrat în șomaj tehnic și nu mai puteam plăti ratele, mi-a spus ca nu e nicio problema, însă ulterior am aflat ca m-au raportat la Biroul de Credit.

 9. Ce IFN-uri te imprumuta cu venituri din somaj?

Leave a reply

VirtualService
Logo
0 Shares
Share