De ce ploua in casa si ce e de facut?

Iarna aduce de cele mai multe ori fenomente meteorologice severe: depuneri abundente de zapada, o intensitate mare a vantului si nu numai.

Toamna si vara ne intalnim cu ploile abundente, cu furtuni violente si volum mare de precipitatii, care de multe ori provoaca indundatii pe zonele extinse.

Problemele acestea sunt intalnite atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna si impun din partea ta o grija periodica.
Este necesara inspectia vizuala a acoperisului, peretilor exteriori si interiori de sub invelitoare.

de ce ploua in casaNu doar precipitatiile puternice sunt cele care afecteaza suprafata invelitorii, ci si ploile linistite pot avea efecte negative asupra elementului arhitectural, mai ales daca vorbim despre lipsa unui montaj profesionist sau a unor elemente de etansare.

In orice caz, acoperisul tau poate avea de suferit in urma conditiilor meteorologica atunci cand nu e realizat din cele mai calitative si rezistente materiale, nu este montat corect si nu cuprinde toate accesoriile care sa ii aduca etanseitate.

Atunci cand se infiltreaza apa pe ultimul tavan de sub invelitoare indica faptul ca exista o mare deteriorare a acoperisului.
Nu toate scurgerile sunt atat de evidente pe cum ai fi crezut iar pentru a verifica acest lucru, plimba-te in interiorul casei si verifica petele umede unde tavanul si peretii casei se intalnesc cu peretii exteriori.

Cauta apoi in exteriorul casei in zona in care ai vazut infiltratiile in interior si deteriorarile vizibile.

Pentru a nu ploua prin acoperis trebuie sa fie respectate cateva reguli foarte simple care tin de instructiunile de montaj.

Mai exact:

  • respectarea unghiurilor de scurgere a sarapantei si evitarea constructiei acoperisurilor cu pantele sub 15 grade inclinatie;
  • montarea corecta a foliei;
  • trebuie avut mare grija sa nu se intepe, taie sau sa fie petrecuta suficient una peste cealalta;
  • montarea corecta a doliilor.
CITESTE SI:  La ce ai nevoie de un ventilator în baie?

Doliile sunt cele care colecteza apa pe o suprafata foarte mare a acoperisului si tocmai de aceea este mai mult decat indicat ca montajul sa fie facut cu grija si atentie.
La fel si doliile de horn trebuie montate corect, de cele mai multe ori, primele inflitratii pleaca direct de la horn.

Imbinarile trebuie sa fie facute fara defectiuni, avandu-se grija sa nu ramana nici macar o gaura neacoperita iar montajul coamelor corect.

Coamele sunt elemente care inchid acoperisul si ii dau un design placut. Totusi, daca acestea nu sunt montate bine, apa se va putea infiltra foarte usor.

In cazul in care toate aceste reguli vor fi respectate, iti vor asigura o durata de peste 50 de ani a acoperisului casei tale, ceea ce este mai mult decat bine!

Echipa EURO TIGLA SRL iti sta la dispozitie atunci cand iti doresti calitate superioara si pret excelent!

de ce ploua in casaAcoperisul ramane una dintre cele mai expuse si vulnerabile parti ale unei constructii, si acest lucru deoarece intra in contact cu precipitatiile sau cu oricare alt tip de fenomen climativ.

Cu toate acestea, caldura excesiva si ploaia sunt cele care dauneaza cel mai mult.

Daca atunci cand ai inceput constructia casei tale ai ales o calitate indoielnica a materialelor in favoarea unui pret mai mic, este de la sine inteles de ce acoperisul nu va face fata la o ploaie mai puternica!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo