Intrebari despre realizarea unui site web

De ce am nevoie de un site web?

Pe cartile de vizita sau pe materialele publicitare nu veti putea pune toate informatiile privind activitatea dumneavoastra. In site nu sunteti niciodata limitat de spatiu!

In prezent un serviciu profesional de realizare site web sau creare magazin online, este la fel de important ca si numele companiei tale, numarul tau de telefon sau vitrina magazinului tau.

Orice afacere in plina dezvoltare are nevoie de un website. Detinand un website, comertul nu are granite, avand posibilitatea informatii potentialilor clienti, oriunde in lume.

Ce este un domeniu web?

Un domeniu de internet (se mai numeste si domeniu web sau un nume de domeniu web) este un sir de caractere urmate de .ro, .com, .net, .org, .info sau alte extensii de nivel superior.

Numele unui domeniu de internet este unic. Daca un utilizator introduce intr-un browser domeniul dumneavoastra el poate avea acces la informatiile, videoclipurile, fisierele pe care dumneavoastra le puneti pe site in acest scop.

De ce sa cumpar un domeniu web si cat costa?

Un site pentru firma este un instrument puternic de marketing, poate fi folosit pentru a prezenta potentialilor clienti produsele si serviciile pe care le comercializati.

Domeniul este utilizat pentru site, www.domeniultau.ro, si pentru adresele de email ale angajatiilor care pot fi de forma nume@domeniultau.ro.

Un domeniu romanesc (de forma domeniu.ro) costa aproximativ 250 de RON (~ 50 USD) si trebuie achizitionat doar o singura data. Alte tipuri de domenii cum ar fi .com, .net, .eu incep de la 9 EUR/an si in momentul in care nu mai sunt platite devin libere si pot fi achizitionate de catre altcineva.

Ce nume sa-mi aleg: .ro sau .com ?

Un site pentru firma este un instrument puternic de marketing, poate fi folosit pentru a prezenta potentialilor clienti produsele si serviciile pe care le comercializati.

Domeniul este utilizat pentru site, www.domeniultau.ro, si pentru adresele de email ale angajatiilor care pot fi de forma nume@domeniultau.ro.

Un domeniu romanesc (de forma domeniu.ro) costa aproximativ 250 de RON (~ 50 USD) si trebuie achizitionat doar o singura data. Alte tipuri de domenii cum ar fi .com, .net, .eu incep de la 9 EUR/an si in momentul in care nu mai sunt platite devin libere si pot fi achizitionate de catre altcineva.

Ce este un URL?

URL reprezinta acronimul de la Universal Resource Locator. Aceasta este o adresa pe internet. De exemplu, ar trebui sa tastati in browser www.virtualservice.ro pentru a accesa pagina noastra de start.

Am observat ca aveti sediul in Constanta si Bucuresti, eu sunt din Craiova. Este acest aspect un impediment, ar fi obligatorie intalnirea fata in fata?

In nici un caz nu este un impediment. Echipa noastra va ofera asistenta si suport tehnic fara a fi nevoie de deplasare sau intalnire fata in fata. Avem clienti din toata tara, insa niciodata acest aspect nu a fost un impediment.

Vom tine legatura permanent fie telefonic, fie prin email, fax sau skype, daca este cazul, astfel incat sa fii complet informat si totul sa iasa asa cum ti-ai dorit.

In cat timp este gata site-ul meu?

Termenul de executie pentru oricare din site-urile noaste este de aproximativ 7 zile lucratoare, de la primirea tuturor informatiilor necesare ( logo, texte, poze, alte elemente grafice etc.).

Durata efectiva poate fi mai scurta de 7 zile, insa obiectivul nostru principal este ca totul sa iasa perfect, iar dumneavoastra sa fiti multumit de website-ul creat de noi.

Ce materiale trebuie sa furnizez pentru demararea proiectului?

Este de preferat ca dumneavoastra sa dispuneti de toate materialele ce doriti a fi afisate pe website, pentru a le oferi programatorului in vederea amplasarii lor intr-un mod cat mai estetic si cat mai benefic pentru motoarele de cautare, cat si pentru potentialii clienti.

Nimeni nu cunoaste domeniul de activitate al firmei mai bine decat dumneavoastra.

Noi vom consilia la cerere directiile si aspectele pe care trebuie pus accent sau nu.

Un cunoscut mi-a zis ca-mi face site gratis, de ce sa platesc pentru un astfel de serviciu?

Aveti grija cu persoanele care va fac site gratuit, cu toate ca au intentii bune dar fiind gratis tot timpul site-ul dumneavoastra va trece pe planul al doilea fata de alta munca si exista posibilitatea ca dezvoltarea site-ului sa se intinda pe o perioada lunga.

Administrare Site Web

Ce reprezinta Panoul de Administrare?

Sectiunea de administrare este panoul din care administratorii site-urilor web create la noi pot edita singuri paginile, produsele, pot adauga sau sterge fisiere sau imagini etc, fara cunostinte de programare. Oferim o interfata intuitiva si usor de administrat.

Ce continut sa pun pe site-ul meu?

Asta ar depinde de obiectivele tale, de scopul propus prin realizarea unui website. Daca ai o afacere, site-ul ar trebui sa includa cat mai multe informatii despre produsele sau serviciile firmei tale.

Pot vedea cati vizitatori am pe site?

Sigur ca da. Atasam fiecarui site un sistem de monitorizare prin care poti urmari traficul, paginile vizualizate de vizitatori, cuvintele cheie folosite (daca site-ul este accesat prin intermediul motoarelor de cautare), si multe alte informatii utile.

Cand va fi nevoie, cine va actualiza informatiile de pe site?

Toata informatia pe site veti avea posibilitatea sa o modificati datorita panoului de administrare care va inclus în pagina dvs. web;

Gazduire Site Web

Ce este gazduirea (hostingul)?

Gazduirea web reprezinta serviciul de hosting prin care site-ul dvs. va fi activ. Pentru a avea site-ul online iar vizitatorii sa poata vedea serviciile dvs. site-ul trebuie sa fie urcat pe un server.

Gazduirea web este foarte importanta deoarece viteza rapida de raspuns si de incarcare a site-ului este un punct critic in optimizarea site-ului.

Am observat ca aveti mai multe pachete prezentate pe site. Cum stiu care este cel mai potrivit pentru mine?

Mai intai, trebuie sa iti faci o idee despre cum doresti sa arate site-ul tau. Mai exact, trebuie sa stii cu aproximatie numarul de poze, numarul de pagini, daca vei dori optimizare SEO sau daca ai nevoie de ore de administrare lunara din partea noastra.

Tot esti nedumerit? Cel mai simplu ar fi insa sa ne contactezi telefonic, si un consultant de la departamentul de relatii cu clientii te va sfatui si indruma catre cel mai adecvat pachet de servicii.

Pot gazdui site-ul pe un computer personal?

Se poate, dar din nenumarate motive nu este o solutie foarte buna. Iti recomandam sa folosesti un serviciu de gazduire specializat, cu atat mai mult cu cat iti oferim gazduire gratuita profesionala (1 an) pentru site-urile realizate de noi. In plus, astazi gazduirea este foarte ieftina, prin urmare nu merita toata bataia de cap data de administrarea unui server web.

Promovare Site WEB

Ce inseamna promovarea SEO si cat de importanta este?

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) are rolul de a plasa site-ul tau in primele pagini ale cautarilor pe motoarele de cautare Google, Yahoo sau Bing, dupa anumite cuvinte cheie.

Este important de facut o analiza detaliata atat a concurentei in domeniul tau de activitate, cat si a cuvintelor cheie pe care doresti sa te axezi pentru a-ti spune care este durata aproximativa de timp si care sunt sansele ca acesta sa apara pe primele pozitii la cautarea organica.

Ai o alta intrebare?

Daca doresti un site web sau sa ne adresezi orice intrebari, trebuie doar sa ne contactezi prin mijloace uzuale prezente in pagina de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here