Despre dezumidificatoare pe intelesul tuturor

7

Cititi mai jos pentru a afla motivele pentru care ati dori sa cumparati un dezumidificator, plus sfaturile noastre pentru a obtine cele mai bune rezultate de la dezumidificatorul dvs.

Casa dvs. are semne de umezeala sau de condens? Aflati daca un dezumidificator va va ajuta sa rezolvati problema, cum functioneaza si cum sa profitati la maximum de dezumidificatorul dvs.

Dezumidificatoarele sunt proiectate astfel incat sa tina sub control nivelul de umiditate al camerei, astfel incat aerul sa fie mai confortabil si sa observati mai putine semne fizice de aer umed – cum ar fi mucegaiul pe pereti sau condensul pe ferestrele dumneavoastra.

dezumidificator de cameraCele mai bune dezumidificatoare sunt usor de folosit, nu va vor costa prea mult sa functioneze si sa faca o treaba extraordinara de a trage apa din aer, daca functioneaza la temperatura camerei sau in conditii mai reci.

Pe de alta parte, cel mai rau este ca va dura mult mai mult pentru a face acelasi lucru.
Duceti-va direct la recenziile noastre despe dezumidificatoare pentru a descoperi ce modele merita sa cumperi.

Cum functioneaza dezumidificatoarele?

Dezumidificatoarele extrag excesul de umezeala din aer – ajutand la combaterea condensului, prevenirea dezvoltarii mucegaiului si reducerea umezelii de pe pereti.

Exista doua tipuri principale de dezumidificatoare dintre care puteti alege – cu agent frigorific (cunoscut si ca compresor) si cu agent de deshidratare.

Ele lucreaza in moduri diferite si sustin a fi mai potrivite pentru diferite medii.

Dezumidificatoare cu agent frigorific

Dezumidificatoare cu agent frigorific (sau compresor) trag aer prin filtru si prin bobine reci. Apa se condenseaza apoi pe bobine si se scurge in rezervorul de apa.

Se spune adesea ca acestea functioneaza mai bine la temperaturi mai ridicate si la umiditati mai mari, si astfel sunt cea mai buna alegere pentru locuinte individuale.

Dezumidificatoare cu agent de deshidratare

Dezumidificatoare cu agent de deshidratare utilizeaza un material adsorbant pentru a extrage apa din aer si materialul este apoi incalzit astfel incat umiditatea sa se scurge in rezervorul de apa.

Deshidratoarele cu agent de deshidratare sunt proiectate pentru a functiona mai eficient la temperaturi mai scazute – tipul de mediu la care va puteti astepta in garajul sau sera dvs.

Se spune adesea ca dezumidificatoarele cu agent de deshidratare tind sa utilizeze mai multa energie decat dezumidificatoarele de agent frigorific datorita modului in care folosesc caldura pentru a incalzi materialul adsorbant.

Cand trebuie sa folosesc un dezumidificator?

Puteti utiliza un dezumidificator atunci cand observati semne de umiditate, cum ar fi condensul pe ferestrele dvs. Dar ar trebui sa fie ultima masura pe care o luati pentru a combate excesul de umiditate.

condens fereastra

Cum sa reduceti nivelul de umiditate din casa

Urmarea acestor pasi simpli va poate ajuta sa va reduceti dependenta de un dezumidificator:

  • Utilizati un ventilator de aspiratie sau deschideti o fereastra cand faceti baie sau dus.
  • Stergeti peretii si podelele umede din baie dupa utilizare.
  • Astupati fisurile din pereti cu calafat sau un material de etansare.
  • Asezati hainele umede aproape de o fereastra deschisa. Daca este posibil, uscati hainele afara.
  • Cand gatiti pe o plita, utilizati hota ventilatorului de aspiratie.

Alte cauze ale umiditatii

Daca aveti probleme mai persistente cu umezeala, aceste sfaturi va pot ajuta – sau este posibil sa aveti nevoie de un profesionist:

  • Verificati ca jgheaburile nu sunt infundate si ca apa de ploaie se poate scurge in afara casei dvs.
  • Asigurati-va ca uscatorul de rufe cu tambur este ventilat corespunzator spre exterior.
  • Verificati eventualele scurgeri de la conducte sau aparate.
  • Este posibil sa fie necesara o scurgere de protectie impotriva umezelii pentru combaterea umezelii structurale in crestere.

efectul umiditatii asupra caseiUmezeala de pe pereti poate avea multe cauze – ghidul nostru privind tratarea umezelii va va ajuta sa aflati ce fel de umezeala va afecteaza proprietatea, inclusiv sfaturi privind tratarea condensului.

Sfaturile noastre cu privire la utilizarea dezumidificatorului

Pentru a obtine cele mai bune rezultate de la un dezumidificator, este o idee buna sa aspirati in prealabil – astfel incat sa nu raspanditi in jur particule de praf iritante sau sa infundati filtrul de aer daca dezumidificatorul are unul.

Pozitionati dezumidificatorul departe de pereti, mobilier si perdele, tineti usile si ferestrele inchise in timp ce dezumidificatorul functioneaza si goliti apa colectata din dezumidificator dupa fiecare utilizare si inainte de a il muta in alta camera.

Aspirati filtrul de aer in mod regulat; de obicei, il puteti spala, daca este foarte murdar, dar verificati mai intai instructiunile producatorului.

Umiditate unei incaperi trebuie sa fie undeva intre aproximativ 50% si 60%.

Cele mai multe dezumidificatoare au un humidistat automat.

Cu acesta, dezumidificatorul monitorizeaza umiditatea din aer, astfel incat sa se poata porni si opri pentru a mentine nivelul de umiditate pe care l-ati selectat.

Deci, in loc sa porniti si sa opriti dezumidificatorul in mod repetat, puteti lasa dezumidificatorul sa faca acest lucru singur pentru a mentine nivelul dorit de umiditate.

Ar trebui ca nivelul de umiditate al camerei sa fie cuprins intre 50% si 60%.

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here