Dezumidificatoare portabile pentru intreaga casa

3

Acest ghid impartial de cumparare va va ajuta sa alegeti un dezumidificator potrivit pentru casa dvs.

Include informatii despre rezolvarea problemelor de umiditate si despre selectarea intre dezumidificatoare portabile si dezumidificatoare pentru intreaga casa.

Daca in locuinta dvs. apa condenseaza pe ferestre si conducte, aceasta sunt semne de niveluri de umiditate prea mari.

Dusul, functionarea unei masini de spalat sau a unei masini de spalat vase – toate aceste activitati produc umezeala in aer, ceea ce poate fi problematic, mai ales daca locuiti intr-un climat unde nivelul de umiditate este deja neconfortabil de mare.

Umiditatea optima in interiorul unei case este importanta nu numai pentru sanatatea si confortul optim al familiei dvs., ci si pentru casa insasi.

efectul umiditatii asupra caseiCand nivelul de umiditate – cantitatea de vapori de apa din aer – creste sau scade prea mult, se pot dezvolta o varietate de probleme.

Acest articol este despre a face fata umiditatii ridicate; pentru informatii privind manipularea umiditatii scazute, consultati articolul despre Umidificatoare.

Excesul de umiditate

Umiditatea ridicata poate fi o problema atat in timpul iernii, cat si in timpul verii.

In timpul iernii, primul semn al aerului prea umed este formarea de condens pe suprafetele interioare ale ferestrelor, incurajand ciupercile si mucegaiul.

Desi acest lucru nu este in mod normal o problema serioasa, acelasi condens se poate colecta pe suprafetele interioare ale peretilor exteriori, cu exceptia cazului in care peretii sunt echipati cu un dispozitiv de incetinire adecvat pentru vapori.

Acest lucru poate sa putrezeasca structura si sa distruga izolatia. Decojirea, veziculele, sau craparea vopselei pe parti – mai ales daca pe partile goale sunt vizibile pete-de obicei, indica aceasta conditie.

Controlul umiditatii cu ajutorul higrostatului

Umiditatea prea inalta in timpul verii este pur si simplu inconfortabila. Cand aerul din incapere este umed, racirea naturala a vaporilor de umiditate de pe piele este incetinita si, ca rezultat, va simtiti fierbinti si “lipicioasi”.

De fapt, puteti masura nivelurile de umiditate a camerei cu un monitor de umiditate simplu, cum este cel prezentat aici – Costul este sub 50 de lei.

Uneori, umiditatea poate fi redusa la un nivel acceptabil pur si simplu prin utilizarea ventilatoarelor de bucatarie si de evacuare a baii.

Alte metode includ sa va asigurati ca uscatorul de rufe este ventilat afara (pentru siguranta, un uscator de gaz ar trebui sa fie!), sa faceti dusuri scurte si rularea numai a incarcaturilor complete in masinile de spalat si masina de spalat vase.

De asemenea, eliminati sursele de scurgeri sau apa statatoare in subsol sau spatiu de accesare.

In zilele senine de vara, cand umiditatea interioara se ridica deasupra gamei de confort, cea mai usoara cale de a rezolva umiditatea ridicata este de a porni aparatele de aer conditionat.

Apoi, din nou, daca locuinta dvs. nu este echipata cu aer conditionat sau daca vremea este prea rece pentru AC, poate fi necesar un dezumidificator pentru uscarea aerului.

Alegerea celui mai bun dezumidificator

Dezumidificatoarele sunt o solutie practica si usoara pentru reducerea nivelurilor ridicate de umiditate.

Un dezumidificator este un aparat relativ simplu, care este proiectat pentru a extrage excesul de umezeala din aerul interior, facand spatiile interioare mult mai confortabile si sanatoase pentru ocupanti.

Cand cumparati un nou dezumidificator, prima decizie este dimensiunea unitatii necesare.

Dupa alegerea marimii unitatii, va trebui sa selectati o tehnologie – dezumidificatoare care utilizeaza oricare din principiile pentru eliminarea umiditatii din aer. Pentru mai multe informatii, consultati Cum functioneaza un dezumidificator.

Dezumidificatoare portabile

Dezumidificatoarele portabile, pe care le conectati pur si simplu, sunt cele mai populare modele pentru casele care au doar probleme periodice, localizate cu umiditate.

Acestea sunt disponibile la magazinele de bricolaj si la centrele majore de modernizare a caselor.

Progresele tehnologice au facut ca aceste dezumidificatoare sa fie usor de utilizat, accesibile si eficiente pentru imbunatatirea calitatii aerului in casa.

Scopul este de a alege unul care sa fie eficient si efictiv in reducerea umiditatii interioare si pastrarea la nivele optime.

Dezumidificatoarele portabile difera intr-o varietate de moduri. Urmeaza cateva sugestii pentru a alege unul care sa functioneze optim in casa dvs.

Mini-dezumidificatorul va reduce umiditatea intr-un spatiu mic, cum ar fi un dulap.

Dimensiunea dezumidificatorului

Alegeti un dezumidificator pentru a se potrivi spatiului in care va functiona.

Pentru a cumpara un dezumidificator de dimensiuni adecvate, trebuie sa stiti dimensiunile camerei pe care doriti sa o dezumidificati si sa aveti o idee generala despre nivelurile de umiditate ale zonei.

Capacitatea de uscare a dezumidificatorului este masurata la cati litri poate absorbi din aer in 24 de ore.

Asociatia producatorilor de aparatura electrocasnica stabileste standardele de dimensionare a dezumidificatoarelor pentru a se potrivi nevoilor unui proprietar.

Majoritatea producatorilor imprima o diagrama de dimensionare usor de urmat pe ambalajul dezumidifiantorului, pentru a va ajuta sa alegeti dimensiunea potrivita pentru spatiu.

Daca nu vedeti o diagrama de dimensiune cu modelul pe care intentionati sa il cumparati, intrebati un functionar de vanzari.

Este mai bine sa cumparati un dezumidificator cu o capacitate mai mare decat o unitate prea mica.

Unitatile mai mici pot functiona continuu fara a aduce umiditatea la un nivel optim.

Umidificatoarele cu capacitate mai mare se pot ocupa, de asemenea, de spatii care pot fi extrem de umede de la uscatoarele de rufe sau masinile de spalat vase, care adauga umezeala in aer.

De asemenea, daca clima in aer liber este umeda, va creste nivelul de umiditate din interior.

Daca locuiti intr-o regiune umeda, este posibil sa doriti sa alegeti un dezumidificator cu o capacitate mai mare decat cel indicat de suprafetele din camera.

Controlul umiditatii

Alegeti un umidificator cu comenzi automate pentru monitorizarea si stabilirea nivelelor de umiditate relativa.

Umiditatea relativa optima intr-o casa ar trebui sa fie intre 30% si 50% in timpul verii si 30% si 40% in timpul iernii.

nivelul optim de umiditateDezumidificatoarele cu higrometre incorporate masoara umiditatea relativa si afiseaza numarul.

Un umidistat reglabil va permite sa stabiliti un nivel de umiditate dorit si aparatul il va mentine automat.

Daca dezumidificatorul pe care il alegeti nu are aceste setari, poate doriti sa investiti intr-un higrometru care sa stea langa dezumidificator. Dispozitivul variaza in pret de la 10 $ la 60 $ si va masura umiditatea interioara, astfel incat sa stiti cand sa porniti si sa opriti aparatul.

Capacitatea de stocare apa

Luati in considerare marimea cuvei pentru colectarea apei.

Dezumidificatoarele cu recipiente mai mari trebuie golite mai rar. Dar asteptati sa platiti mai mult pentru confort.

O regula de baza este ca, cu cat mai multa apa poate fi extrasa si mentinuta de un dezumidificator, cu atat este mai probabil sa coste.

Capacitatea de stocare apaDezumidificatoarele cu cuve frontale sunt cel mai usor de golit.

Dezumidificatorul pompei de caldura se dubleaza ca un aparat de aer conditionat de camera.

Cele mai multe dezumidificatoare portabile sunt echipate pentru a fi auto-drenate si vin cu o conexiune de scurgere-furtun.

Dar dezumidificatorul va trebui sa fie plasat intr-o zona in care furtunul poate goli apa, cum ar fi intr-o scurgere pe podea la subsol sau intr-o chiuveta de spalatorie.

Functiile de dezghetare

Optati pentru un dezumidificator care poate functiona la temperaturi scazute.

Daca nu locuiti intr-un climat cald pe tot parcursul anului, luati in considerare o unitate cu o caracteristica automata de dezghetare.

Desi este posibil sa platiti mai mult pentru functia de dezghetare automata, va va scuti de costul inlocuirii unei unitati deteriorate de la bobinele inghetate.

Functionare silentioasa

Zgomotul poate fi o provocare, mai ales daca dezumidificatorul este in sau in apropierea unui dormitor.

Dezumidificatoarele cu ventilatoare cu doua viteze functioneaza linistit la niveluri mai scazute de umiditate. De asemenea, acestea economisesc costurile energiei.

Nu este o idee proasta de a testa nivelul de zgomot al dezumidificatorului inainte de a il cumpara.

Mobilitate

Asigurati-va ca noul dvs. dezumidificator este livrat cu role, astfel incat acesta poate fi rulat de la o camera la alta.

Un cablu de alimentare lung va va permite sa puneti unitatea oriunde doriti.

mobilitatea unui dezumidificator

Oprirea automata

O supapa de protectie impotriva supraincalzirii va duce la oprirea aparatului cand vasul este plin si trebuie golit. Aceasta este o caracteristica cheie pe care o aveti pe orice model pe care il alegeti.

Unele dezumidificatoare au indicatoare luminoase pentru a arata cand cuva este plina.

Eficienta energetica

Dezumidificatoarele care poarta eticheta Energy Star vor economisi bani pe facturile de utilitati.

Dezumidificatoul certificat cu clasa energetica A+ garanteaza functionarea cu un consum mai mic de energie.

Filtre lavabile

Unele modele au filtre care protejeaza bobinele de murdarie si praf.

Asigurati-va ca puteti sa eliminati cu usurinta filtrele si sa le spalati, o sarcina pe care ar trebui sa o faceti de doua ori pe luna.

Acest lucru va va permite sa inlocuiti mai des filtrele.

filtrele dezumidificatoarelor de aer

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here