Ghid de cumparare Dezumidificatoare

2

Un dezumidificator poate extrage umezeala dintr-un subsol sau spalatorie si poate preveni si alte cateva situatii neplacute.

Nivelurile de umiditate de peste 50% pot genera acarieni, mucegai si ciuperci, declansand alergii sau alte probleme de sanatate.

nivelul optim de umiditatePentru a elimina umezeala, dezumidificatoarele folosesc un ventilator pentru a deplasa aerul peste bobinele refrigerate, trag umezeala din aer si o picura intr-un rezervor.

Toate modelele din testele dupa opinia clientilor, au performante adecvate. Dar unele vin mult mai aproape decat altele pentru a atinge nivelurile de umiditate indicate pe umidistat.

Si unele sunt mai eficiente sau functioneaza mai linistite decat celelalte.

Majoritatea modelelor pe care le testam au o repornire automata in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica, precum si controlul inghetului pentru a atenua acumularea de inghet pe bobine, ceea ce se intampla uneori cand unitatea se afla intr-un subsol rece.

Cum testam dezumidificatoarele

Testam dezumidificatoarele in trei categorii pe baza capacitatii, care se refera la cantitatea de apa pe care o elimina din aer.

Pentru eficienta energetica, inginerii nostri calculeaza cantitatea de energie necesara pentru a indeparta cantitatea de apa din aer si testul de performanta al camerei racoroase analizeaza performanta de indepartare a apei si eficienta intr-o camera la umiditate relativa de 60% (indicator bun al performantei intr-un subsol rece si umed).

Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara un dezumidificator

Luati in considerare unde il veti aseza

Zgomotul este o preocupare in spatiile de locuit.

Masuratorile noastre de la 3 metri distanta variaza in mod obisnuit de la aproximativ 55 de decibeli (aproximativ sunetul unei conversatii zgomotoase) pana la 67 de decibeli (din traficul stradal) pentru dezumidificatoarele pe care le testam.

Noile standarde energetice

Din cauza noilor standarde energetice europene, multe dezumidificatoare din ultimele noastre teste castiga un rating foarte bun sau mai bun pentru eficienta energetica.

Aceasta inseamna ca veti economisi in costurile de functionare in comparatie cu dezumidificatoarele mai vechi.

Spatii mari

Cele mai bune modele de capacitate mare elimina umiditatea rapida si eficienta in cele mai dificile situatii, cum ar fi un subsol foarte umed.

Spatii mici

Un dezumidificator de mare capacitate va ajuta la uscarea rapida a unui spatiu mai mic, insa un model de capacitate medie va face probabil acest lucru cu mai putina ciclicitate pornita si oprita, potrivit producatorilor.

Planificati-va achizitia

Modele noi apar in primavara tarzie si inceputul verii, iar cele mai multe promotii de vanzari si in magazin au loc in perioada iunie-august. S-ar putea gasi solduri toamna si iarna devreme.

Remediati problemele existente

Chiar si cel mai bun dezumidificator ar putea sa nu functioneze eficient daca prea multa umiditate din exterior intra in casa ta.

Impingerea jgheaburilor si verificarea faptului ca puturile conduc apa de ploaie la cel putin 5 metri de casa pot ajuta.

efectul umiditatii asupra caseiCaracteristicile care conteaza

Cele mai multe dezumidificatoare portabile sunt echipate in mod similar, insa cateva caracteristici speciale merita sa fie luate in considerare.

Iata caracteristicile de dezumidificare pe care trebuie sa le cautati.

Comenzi usor de utilizat

Comenzile electronice va permit sa selectati un nivel de umiditate de baza – comenzile normale, uscate, foarte uscate si digitale va permit sa programati un nivel de umiditate specific cu numerele procentuale.

comenzile unui dezumidificatorRepornire automata

Se gaseste pe multe modele, dezumidificatorul porneste din nou dupa o intrerupere a alimentarii cu energie electrica daca exista o intrerupere in timp ce sunteti departe de casa.

Racord pentru furtun

Daca plasati dezumidificatorul intr-un subsol cu scurgere in podea, o conexiune cu furtun va permite sa directionati apa condensata direct spre scurgere, deci nu trebuie sa goliti cuva.

Intr-un subsol fara scurgere in podea, un dezumidificator cu pompa poate trimite apa prin fereastra, intr-o chiuveta sau intr-un alt canal de scurgere.

Cronometrul

Un cronometru poate programa unitatea pentru a porni si a se opri in timp ce iesiti din casa.

De asemenea, poate economisi bani prin pornirea dezumidificatorului pe timp de noapte in zone care au rate de electricitate mai scazute decat cele de varf.

Senzor de control al inghetului

Cele mai multe dezumidificatoare au un senzor care opreste dezumidificatorul daca se formeaza inghet pe bobine – obisnuit in spatiile mai reci.

Acest lucru impiedica unitatea sa iroseasca energia prin functionarea fara dezumidificare.

Filtru de aer lavabil

Cautati unul usor de curatat – si curatati-l des.

Rezervor usor de golit

Ar trebui sa aiba manere confortabile si un capac care sa permita indepartarea si purtarea convenabila atunci cand este plina.

Capacitatile variaza de la aproximativ 1 la 10 litri. Tineti minte ca cu cat rezervorul este mai mare, cu atat mai greu va fi atunci cand este plin.

rezervor dezumidificator

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here