De ce e nevoie de igienizarea aparatelor de aer conditionat

1

Nu există nicio îndoială că o bună calitate a aerului este vitală pentru sănătate, în special pentru adulții în vârstă, copii și persoanele cu afecțiuni precum boli cardiace sau pulmonare.

Deși nu puteți face prea multe în privința poluării aerului din exterior, puteți îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din interior prin curățarea regulată a filtrelor aparatului de aer condiționat, înainte de a porni sistemul primăvara.

Pentru spațiile comerciale care se redeschid după ce au fost închise pentru o perioadă lungă de timp din cauza pandemiei, curățarea și întreținerea echipamentelor de climatizare este esențială pentru a preveni problemele cu sistemul la pornire după o oprire prelungită.

Iată patru motive pentru care ar trebui să faceți uz de serviciile de igienizare a sistemelor de climatizare:

Poluarea aerului nu este doar în exterior

Deși statul a depus eforturi susținute pentru a reduce emisiile și pentru a diminua poluarea, există momente în care „particulele fine” din aer reprezintă încă o mare problemă în România. Iar aceste particule fine au un impact mare și asupra calității aerului din interior.

Praful și particulele provenite de la gazele de eșapament ale vehiculelor, centrale termice, construcții și alte activități pot ajunge în sistemul dvs. de climatizare.

Acest lucru poate înfundă conductele de aer și filtrele de aer condiționat, provocând alergii și agravând astmul și alte probleme respiratorii.

Programarea unei curățări regulate a sistemului de climatizare ajută la eliminarea acestor poluanți nesănătoși din aerul interior.

Există și alte ” elemente” în aer.

În afară de particulele care se pot strecura din exterior, există și alți contaminanți care pot fi reținuți în aparatul de aer conditionat și pot afecta calitatea aerului din interior.

Mucegaiul, bacteriile, părul de animale de companie și acarienii se pot acumula în timp, provocând alergii și contribuind la o calitate slabă a aerului care poate face dificilă respirația.

Fără o ventilație adecvată, poluanții din fumul de țigară, solvenții de curățare, vopselele și materialele de construcție, cum ar fi produsele din lemn presat și covoarele, pot provoca acumularea de mirosuri nesănătoase.

Serviciile de curățare a instalației de climatizare nu numai că elimină mucegaiul, părul, părul, părul uscat și acarienii din conductele de aer, dar ajută și la asigurarea funcționării eficiente a sistemului – menținând aerul sigur, respirabil și plăcut prin filtrarea poluanților dăunători și urât mirositori.

Curățarea echipamentelor de climatizare ajută la eliminarea dăunătorilor

Este o realitate enervantă a vieții de oraș: avem dăunători precum gândaci, păianjeni și furnici – și toți aceștia își pot face loc în canalele aparatului de aer condiționat.

Folosirea insecticidelor în conductele de aer pentru a elimina dăunătorii este complicată, deoarece poate fi dificil sau imposibil de controlat unde și cât de departe se vor răspândi substanțele chimice.

Curățarea aerului condiționat oferă o alternativă – ajutând la eliminarea dăunătorilor și împiedicând răspândirea lor în alte zone ale clădirii.

Curățarea aparatului de aer condiționat ar trebui să facă parte din întreținerea de rutină

Sistemul dvs. de aer condiționat lucrează din greu și reprezintă o parte importantă a investiției dvs. în imobil. Prin urmare, este logic să mențineți acest sistem în stare bună de funcționare prin întreținere periodica. Ca parte a întreținerii preventive, companiile de curățare a sistemelor de climatizare HVAC, în general:

  • Schimbă filtrele de aer condiționat
  • Curăța conductele de condens al aparatului de aer condiționat înfundate și tăvile de scurgere
  • Curăța serpentinele evaporatorului și ale condensatorului

Efectuată în mod regulat, această rutină de întreținere elimină în mod eficient contaminanții care au un impact negativ asupra calității aerului și poate, de asemenea, să îmbunătățească funcționarea sistemului dumneavoastră de climatizare.

igienizare aer conditionatAceasta înseamnă că curățarea aparatelor de aer condiționat nu numai că ajută la prevenirea acumulării de praf, mucegai și alți alergeni, dar ajută și sistemul dvs. să funcționeze mai fiabil și mai eficient, pentru:

  • Preîntâmpinarea defecțiunilor și evitarea costurilor și inconvenientelor legate de reparațiile neașteptate
  • Reducerea consumului de energie, ceea ce nu numai că duce la economii de costuri, ci și la reducerea emisiilor
  • Menținerea unor niveluri adecvate de umiditate pentru a preveni apariția mucegaiului și pentru a reduce riscul de transmitere a COVID-ului
  • Menținerea unui mediu interior mai confortabil

În comparație cu prețul de reparare sau de înlocuire a sistemului, costul de curățare a instalației de aer condiționat este mic.

Și, pe lângă faptul că vă ajută sistemul să funcționeze mai curat și mai eficient, curățarea regulată a aparatului de aer condiționat poate, de asemenea, să prelungească durata de viață a sistemului.

Așadar, s-ar putea să obțineți mai mulți ani de funcționare de la aparatul dvs. de aer condiționat!

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo