La ce ai nevoie de un ventilator în baie?

Excesul de umiditate are un potențial enorm de deteriorare a băilor. În timpul unei băi sau al unui duș, nivelul de umiditate crește semnificativ, creând terenul perfect pentru mucegai, ciuperci și microorganisme care pot avea un impact negativ asupra sănătății.

Acest ghid conține tot ceea ce trebuie să știți despre ventilatoarele de evacuare din baie.

  • Beneficii.
  • Tipuri și costuri.
  • Resurse care acoperă tot ce ține de ventilatoarele de baie.

Care e rolul unui ventilator de baie

Scopul principal pentru a avea un ventilator de evacuare este de a elimina umiditatea din baie. Aceste ventilatoare ajută la controlul și eliminarea mirosurilor din baie.

În plus, ele contribuie la siguranța casei și a locuitorilor acesteia prin reducerea vaporilor de la agenții de curățare care ar putea provoca probleme legate de sănătate. Ventilatoarele de evacuare din baie vor contribui la îmbunătățirea calității aerului din interior.

Eliminarea mirosurile neplacute

Unul dintre principalele motive pentru a avea un ventilator de evacuare este pentru combaterea mirosurilor. Dacă apare un miros neplăcut în baie, acesta poate fi ușor eliminat cu ajutorul unui ventilator de evacuare.

Ca urmare, sistemul de ventilație vă va permite să vă mențineți baia bine întreținută, oferind în același timp o atmosferă curată pentru următoarea persoană.

Reducerea umezelii

Reducerea umidității într-o baie este vitală pentru întreținerea acesteia. Umiditatea excesivă poate face ravagii pe pereții băii, făcând ca vopseaua și tapetul să se desprindă. În cazuri extreme, poate provoca chiar și deformarea ușilor!

Cel mai important, umiditatea poate provoca acumularea de mucegai. Acești spori se pot dezvolta rapid și pot fi greu de eliminat. Prin urmare, este esențial să aveți ventilatoare de evacuare a băii pentru a preveni acest lucru.

CITESTE SI:  Montaj aer conditionat

Reducerea contaminanților din aer

Băile sunt curățate de obicei cu substanțe chimice agresive, care pot cauza o varietate de probleme de sănătate atunci când sunt inhalate. Aceasta este o preocupare majoră, în special pentru copiii mici, persoanele în vârstă sau cele cu afecțiuni pulmonare actuale.

În plus, dacă baia se confruntă deja cu o problemă de mucegai, ventilatorul va ajuta la eliminarea acumulării de spori în aer. Acest lucru, la rândul său, va ajuta, de asemenea, la încetinirea ratei de creștere a mucegaiului.

Ventilatorul dvs. de evacuare din baie poate fi „inteligent”. Un senzor de umiditate include un întrerupător manual al ventilatorului care ar trebui să pornească și să se oprească în funcție de umiditatea din încăpere.

Accesorii utile

Clapeta de sens

Clapeta de sens împiedica circulația aerului în sens invers (din exterior in baie) pe timpul nefuncționarii ventilatorului.

Senzori

  • Senzori de umiditate: condiționează funcționarea ventilatorului în funcție de nivelul de umiditate.
  • Senzori de prezenta: pornesc aparatul doar atunci când este o persoană în încăpere.

Temporizator

Pentru a fi cu adevărat eficient ventilatorul trebuie să funcționeze o vreme și după ce părăsești încăperea sau stingi lumina, iar pentru asta este nevoie de un temporizator.

Probleme frecvente la instalare

Deși majoritatea locuințelor vin cu ventilatoare de evacuare deja instalate, nu toate sunt eficiente.

Pentru a profita la maximum de ventilatorul din baie, este important să instalați unul care să fie corect dimensionat si eficient.

Fie îl montați in perete, fie il conectati la sistemul comun de aerisire al blocului.

Cele mai frecvente probleme la ventilatoarele de baie sunt cauzate de zgomotele produse de acesta.

Ventilatorul consuma puțin, însă funcționarea continua face ravagii la buget! De ce? Pai elimina tot aerul din baie de vreo 5 ori pe ora. Chiar si cu usa la baie închisă va aspira, prin depresiunea creeata, aer din locuință și-l va evacua in exterior. Pe scurt vara va elimina „răcoarea” din casa iar iarna… căldura.

REZUMAT

Cel mai bun ventilator de evacuare va oferi două caracteristici importante: silențiozitate și eliminarea umezelii și a mirosurilor.

Un ventilator de evacuare a aerului din baie, instalat corespunzător, va scăpa de excesul de umiditate, mirosuri și alți poluanți. De asemenea, ajută la eliminarea vaporilor de apă care s-au acumulat pe oglinzi și pereți. Pe lângă calitatea îmbunătățită a aerului interior, deteriorarea locuinței este redusă la minimum, economisind proprietarului reparații costisitoare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo