8 motive să-ți cumperi un dezumidificator

Excesul de umiditate poate cauza multe probleme pentru sănătatea și casa dumneavoastră. Umiditatea este frecventă în timpul lunilor de primăvară și de vară, când există mai multă umiditate în aer.

Un dezumidificator este un aparat care reduce nivelul de umiditate din aer prin extragerea apei pentru a îmbunătăți calitatea generală a aerului din interior. Controlul umidității interioare este foarte important pentru sănătatea și casa dumneavoastră. Conform cercetărilor, nivelul ideal de umiditate recomandat pentru locuința dvs. ar trebui să fie între 40%-60%.

Menținerea unui nivel adecvat de umiditate este foarte importantă pentru a asigura un mediu sănătos în casa dumneavoastră. Dezumidificatoarele de uz casnic sunt dispozitive foarte utile care vă vor ajuta să controlați umiditatea și să limitați dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Aerul excesiv de umed și umed din casa dumneavoastră nu este doar inconfortabil, ci și nesănătos. Dacă nu este controlat, nivelul ridicat de umiditate poate deteriora casa. Un dezumidificator vă poate ajuta să evitați reparațiile rezultate.

Iata principalele motive pentru care aveți nevoie de un dezumidificator in locuinta dumneavoastra:

Va protejează bunurile de valoare

Unul dintre beneficiile unui dezumidificator este că vă protejează obiectele de valoare și previne apariția mucegaiului și a ciupercilor.

O mulțime de colecții pot beneficia de un control adecvat al umidității:

 • Postere
 • Cărți
 • Timbre
 • Colecții sportive: cărți, mingi de baseball, îmbrăcăminte
 • Instrumente muzicale
 • Păpuși și hainele lor
 • Bani de hârtie
 • Fotografii
 • Cărți de benzi desenate
 • Butoane și insigne
 • Tacâmuri și alte obiecte metalice
CITESTE SI:  Acoperișul din șindrilă bituminoasă

Imbunatateste calitatea aerului

Calitatea aerului este determinată nu numai de prezența toxinelor, ci și de nivelul de umiditate. Chiar dacă aveți un purificator de aer și de plante care ajută la îmbunătățirea calității aerului, cea mai bună soluție pentru a elimina umiditatea din locuință este să folosiți un dezumidificator. Acest aparat împrospătează purifică și dezumidifică în același timp.

Va scapa de alergii

Factorii care declanșează frecvent alergiile sezoniere de primăvară sunt acarienii, polenul, părul de animale, ciupercile și mucegaiul. Mucegaiul și ciupercile se dezvoltă în condiții de umiditate și pot provoca diverse simptome de alergie, inclusiv strănut, nas înfundat, uscăciune, congestie, ochi apoși și mâncărimi la nivelul ochilor, nasului sau gâtului.

Reducerea umidității din aer cu ajutorul unui dezumidificator poate ajuta la reducerea prafului si a multor factori declanșatori de alergii din aer.

Minimalizează sau elimina condensul de la ferestre

V-ați trezit vreodată dimineața și ați observat umezeală pe geamuri? Aceasta este condensul creat de aerul umed care intră în contact cu fereastra rece.

Beneficiul unui dezumidificator este că poate preveni acumularea de umiditate și poate readuce umiditatea din gospodăria dvs. la niveluri adecvate. Orice exces de umiditate în gospodăria dvs. ar putea favoriza apariția mucegaiului.

aparitia condensului

Stopează și elimina mucegaiul

Dacă observați pete de apă pe pereți sau pe tavane, investiți într-un dezumidificator portabil.

Aerul mai uscat va perturba dezvoltarea mucegaiului și va împiedica apariția altor mucegaiuri.

Elimina mirosurile neplăcute din locuință

Folosiți un dezumidificator pentru a reduce cantitatea de umiditate în exces din aer și respirați ușor din nou.

CITESTE SI:  7 trucuri inteligente pentru a fi invitat la o petrecere

Impiedica dezvoltarea acarienilor

Acarienii din praf sunt rude apropiate ale căpușelor și păianjenilor și sunt atât de mici încât nu se pot vedea fără microscop. Acarienii se dezvoltă în medii calde și umede, iar în majoritatea locuințelor, lenjeria de pat, mobilierul tapițat și covoarele oferă un mediu ideal pentru acești gândaci enervanți.

Cel mai bun mod de a scăpa de ei este de a menține umiditatea scăzută cu ajutorul unui dezumidificator în orice mediu în care vă aflați; acarienii urăsc aerul uscat.

Prelungește durata de viata a electrocasnicelor

Ce trebuie sa faceți pentru a vă proteja aparatele electronice de umezeala din casă? Lucruri precum televizorul, laptopul, radiourile și alte electronice de uz casnic sunt printre cele mai afectate.

Atunci când umiditatea este foarte ridicată și există o cantitate mare de vapori de apă în mediul înconjurător, se produce condensarea. Această umezeală din aer este responsabilă pentru o grămadă de daune aduse locuinței.

Umiditatea ridicata poate deteriora vopseaua de pe pereți, podelele, tavanele, structurile din lemn, mobilierul, sănătatea și, bineînțeles, dispozitivele electronice.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja aparatele electronice este să cumpărați un dezumidificator de casă.

REZUMAT

Toate beneficiile de mai sus obținute de la un dezumidificator se rezumă la un mediu interior mai bun și mai sănătos. Deși dezumidificatoarele nu sunt purificatoare de aer, în procesul de eliminare a umezelii suplimentare din aer, ele contribuie în cele mai multe feluri la reducerea nivelului de aer impur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Claudiu
Claudiu

Caut un aparat care să mă ajute cu alergiile, durerile de cap de sinusuri si migrenele!!! Ar trebui să cumpar un dezumidificator sau un purificator?

Ioana Dima
Ioana Dima

Prosoapele mele de baie nu mai miros niciodată proaspăt. Am nevoie de un dezumidificator?

Mioara
Mioara

Am mucegai prin toată casa, am nevoie de un dezumidificator sau e prea târziu?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo