Panouri Fotovoltaice [avantaje și preț]

2

Panourile solare au apărut din nevoia de a avea soluții la metodele limitate de producere a energiei electrice și probleme odată apărute cu folosirea acelor metode.

Aici mă refer în principal la poluare, rezultata în urma arderii de orice tip.

Rezumând, panourile solare nu au făcut decât sa ne ajute sa depășim aceste probleme.

Pentru țara noastră, soluțiile sunt mai limitate, dar nu foarte mult. Din cauza perioadei tot mai mici în care efectiv nu se pot folosi panourile solare, tot mai multi se gândesc sa facă o astfel de investiție, ce se poate rambursa în câțiva ani.

Beneficiile globale ale folosirii sistemelor solare ar fi urmatoarele:

Panouri solare nu contribuie la încălzirea globala, deoarece nu contaminează aerul prin eliberarea de dioxid de carbon sau alți poluanți.

De exemplu combustibili fosili, cum ar fi de cărbunele, petrolul și gazele naturale ce sunt folosite pentru a produce energie electrica, emit circa 10.3 milioane de tone de dioxid de sulf, 3.9 milioane de tone de oxizi de azot, de 2.4 miliarde de tone de dioxid de carbon, și peste 50 de tone de mercur, într-un singur an.

Nu numai ca acest lucru este periculos pentru mediu, dar este un pericol pentru sănătatea oamenilor, pentru ca aceste emisii sunt toxice.

In fiecare an, aceste emisii de gaze cresc considerabil.

Panouri solare sunt cele mai curate surse alternative de energie. Poluarea mediului este aproape de zero, care face o mai buna modalitate de a trai dincolo de generații.

Energia produsa de panourile solare poate încet încet sa acopere o buna parte din necesarul zilnic. Cu cât tehnologia avansează mai mult, cu atât rezultatele sunt mai îmbucurătoare.

De ce panouri solare

Analizând beneficiile personale ale posesorilor acestor sisteme, putem vorbi de următoarele beneficii:

  • E o sursa gratuita de energie regenerabila, spre deosebire de sursa de alimentare pe care majoritatea o au în prezent. Atâta timp cat soarele exista, se poate beneficia de avantajele unei energii libere.
  • După ce inițial costurile de achiziție a panourilor sunt plătite in totalitate, acestea produc energie electrica pentru cel puțin zece ani, absolut gratuit!
  • Panourile solare fac posibil traiul în afara aglomerației localității, ceea ce înseamnă că trăiesc într-o maniera de auto-suficiente, fără a te baza pe una sau mai multe utilități publice. Odată cu apariția schimbărilor climatice la nivel global, acesta a devenit mai important, vom face tot ce putem pentru a reduce presiunea asupra noastră de la atmosfera de emisie de gaze cu efect de sera.
  • Pentru cei care au panouri solare în legătură cu utilitate companiei, beneficiile incep din momentul în care sistemul cu care este legat, ar putea ajusta facturile lunare la energie. Dacă utilizați mai puțin decât puteți produce, o parte din energie ar putea chiar fi vândută altora. Să spunem ca ați montat niște panouri solare pe acoperiș pe timpul verii, dar va decideți sa mergeți și în vacanta pentru o luna. Toate puterea care este generata devine credit în contul dumneavoastră.
  • Reducerea facturii la apa calda și a căldurii în timpul iernii. Când vine vorba de anotimpul rece ne raportam strict la acele zone în care iarna este mai blândă.

Cel mai bun preț la panourile fotovoltaice?

Cel mai bun mod de a stabili un preț pentru panouri solare este de a împărți prețul pe care compania îl are, la cantitatea de wați pe care sistemul o oferă. De exemplu, dacă o companie oferă spre vânzare un sistem solar de 130 wati la un preț de 600 dolari, atunci 600/130 = 4,62. Asta înseamnă ca prețul lor pentru un watt este de $ 4.62.

Acum, întrebarea dvs. ar putea fi, care e cel mai bun preț per watt?  Conform statisticilor pe care cei de la SolarBuzz le oferă, prețul bun in Europa este de 4.62 euro/watt.

Deci, cu cat prețul obținut în urma calcului este mai mic, cu atât mai bine. In timp ce va aflați la cumpărături, pe baza calcului de mai sus si a prețului puteți face alegerea cea mai buna.

După ce v-ați lămurit cum e cu prețul, e timpul sa cautați o firma care sa ofere sistemul optim. Cea mai buna soluție pentru a vedea ce pareri au posesorii despre astfel de sisteme este de a cauta pe Google, informații despre ea. Astfel veți vedea ce probleme pot apărea și cum se pot rezolva, însă mare atenție la reclama negativa nefondata.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo