Pot usca hainele cu dezumidificatorul?

13

Agatarea rufelor umede in interior ar putea transforma casa dvs. intr-un teren de reproducere nesanatoasa pentru mucegai si acarieni – dar, in aceasta perioada a anului, este posibil sa nu aveti alta optiune.

Poate un dezumidificator sa va salveze de umezeala?

Uneori sunteti obligat sa va uscati hainele in interior – daca nu aveti, de exemplu, un uscator de rufe cu tambur sau o franghie de rufe in aer liber.

Chiar daca aveti o gradina sau un balcon, aceasta vreme rece nu este propice pentru uscarea hainei in exterior.

Dar cand umiditatea din aer se intalneste cu suprafete reci, cum ar fi ferestrele si peretii, se condenseaza. Si sporii de mucegai si acarienii adora mediile umede. Acest lucru este deosebit de periculos daca aveti astm sau un sistem imunitar slabit.

Un dezumidificator ar putea fi util aici. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre utilizarea unui dezumidificator pentru a va usca hainele si pentru a obtine sfaturi despre uscarea rufelor umede in interior pe timpul iernii.

Vreti sa stiti care dintre dezumidificatoare isi vor indeplini cel mai bine scopul de a mentine nivelul de umiditate al casei dumneavoastra sub control?

RECOMANDARI

Uscarea rufelor in interior cu un dezumidificator

Cand spalati si agatati rufele in interior, un dezumidificator va combate umiditatea care se evapora in aer, impiedicand-o sa formeze condens.

Unele dezumidificatoare au o setare speciala pentru rufele spalate, care incearca sa creeze conditiile ideale de uscare: umiditatea relativa scazuta (permiterea umezelii din haine sa se evapore mai rapid) si miscarea aerului (cu scopul de a recrea conditiile pe care le obtineti atunci cand va agatati rufele pe o franghie de rufe exterioara intr- o zi calda, uscata, senina).

Producatorii sustin, de asemenea, ca dezumidificatoarele sunt mai bune pentru imbracamintea dvs. decat uscatoarele cu tambur, deoarece nu functioneaza cu ajutorul caldurii.

Deci, nu ar trebui sa va micsoreze hainele si sa le lase rigide, asa cum se intampla uneori cu rufele uscate pe uscatoare cu tambur.

Daca dezumidificatorul dvs. nu are unul, totusi asigurati-va ca il porniti cand uscati rufele.

Sau, daca modelul dvs. are o setare automata sau umidistat incorporat, acesta va detecta automat cand exista umiditate excesiva in aer si se ajusteaza corespunzator.

Dezumidificatoare cu setari pentru rufele spalate

Trei dintre modelele din ultimul nostru test au un mod de uscare a hainelor.

Cum se usuca hainele in timpul iernii

Daca trebuie neaparat sa va uscati hainele in interior, iata cum sa faceti acest lucru cel mai eficient si sa nu dauneze foarte mult.

Ventilare

Este tentant sa tineti geamurile inchise in timpul iernii, dar apoi vaporii de apa nu au nici un mijloc de scapare.

Pastrati cel putin o fereastra intredeschisa atunci cand puteti (evident, fara a compromite securitatea casei dvs. si fara sa va fie atat de frig incat, sa aratati ca Jack Nicholson la sfarsitul filmului “The Shining”).

Daca aveti un ventilator de aspiratie in baie, utilizati-l.

Cu toate acestea, daca aveti un dezumidificator, inchideti ferestrele si usile din acea camera.

In caz contrar, aparatul va functiona mai mult, deoarece incearca sa dezumidifice un spatiu mai mare.

Nu agata rufele direct pe un radiator

Caldura directa ar putea deteriora fibrelor delicate, poate scumpi factura de incalzire si chiar, in functie de incalzitor, poate fi un pericol de incendiu – ar putea cauza condensarea.

Utilizati in schimb un uscator de haine.

Utilizati umerasele

Din nou, debitul de aer este esential.

Agatati articole de imbracaminte, cum ar fi camasi si bluze, pe umerase pe sarma de uscat rufe. Se vor usca mai repede si, ca un bonus, cu mai putine cute, reducand timpul de calcare.

Pozitionati-va cu grija sarma de uscat rufe

Pune-o in cel mai insorit loc din casa dvs, daca aceasta nu este dormitorul dvs.

Nu trebuie sa atarnati rufele umede in incaperi cu mult mobilier moale, chiar si cu ajutorul unui dezumidificator.

Vreti sa va limiteze si expunerea la umiditate.

Evitati supraincarcarea dulapurilor

Nu este intotdeauna usor intr-o mica locuinta, stim. Cu siguranta nu puneti haine umede in garderoba dumneavoastra.

Cu cat casa dvs. este mai mica, cu atat veti fi mai grabit sa ascundeti rufele.

Dar eliminarea mucegaiului dintr-o garderoba poate fi un cosmar: nu poti folosi doar inalbitor si o perie rigida, deoarece poate deteriora lemnului.

Prevenirea este mai buna decat vindecarea.

Eliminarea umiditatii din dulapuri

Uscarea hainelor in locuintele inchiriate

Daca locuiti cu chirie, este posibil sa fi experimentat umezeala cauzata de condens in apartament sau in casa, la un moment dat sau altul.

Din pacate, este adesea o lupta dificila sa il faci pe proprietar sa faca ceva in legatura cu lucrul acesta.

S-ar putea sa existe un termen in contractul tau de inchiriere care sa mentioneze in mod expres ca proprietarul tau este responsabil pentru tratarea umezelii – daca spune ca proprietarul este responsabil pentru pastrarea locuintei “potrivita pentru a trai in” sau “in stare buna”, de exemplu.

Chiar daca nu, proprietarul dvs. poate fi in continuare responsabil intr-un termen implicit, deoarece el este raspunzator prin lege pentru pastrarea unor lucruri in bune conditii: incalzirea ar trebui sa functioneze, de exemplu, si ar trebui sa va puteti deschide ferestrele.

Acestea fiind spuse, trebuie sa aratati ca folositi casa intr-un mod rezonabil.

Daca creati o umiditate suplimentara prin uscarea rufelor umede pe incalzitoare, ar fi mai greu sa demonstrati ca proprietarul dumneavoastra este responsabil daca exista o disputa.

Intr-adevar, ati putea fi trasi la raspundere, cel putin partial, pentru daunele umede datorate folosirii nerezonabile a proprietatii.

Daca va aflati in aceasta pozitie, ghidul nostru privind drepturile consumatorilor cu privire la umiditate si mucegai intr-o proprietate inchiriata v-ar putea ajuta.

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here