Purificatoare de aer pentru mașină

Pentru cei care petrec mult timp în interiorul vehiculului, ar fi înțelept să investească într-un purificator de aer auto. După cum sugerează și numele, un purificator de aer auto bun nu numai că purifică aerul, dar elimină și diverși poluanți, indiferent dacă sunt particule mari sau mici.

Deoarece utilizează în mod obișnuit un sistem de filtrare în mai multe straturi, acesta ajută la filtrarea calității aerului din interiorul mașinii dumneavoastră. Un purificator de aer auto funcționează, de asemenea, pentru a îndepărta mirosurile, să spunem un miros de fum de țigară, acționând în esență ca un odorizant de aer și oferă, de asemenea, un aer mai curat.

În plus, un purificator de aer auto este portabil și ușor de montat. Așadar, dacă sunteți în căutarea unor recomandări, avem o listă cu cele mai bune purificatoare de aer auto pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Da, majoritatea mașinilor moderne au filtre de aer în sistemul de clima care aduce aer proaspăt și curat din exterior. Dar aceste filtre nu pot bloca poluanții ultrafini sau elimina mirosurile din habitaclu și COV-urile.

Igiena și sănătatea ar trebui să fie una dintre prioritățile noastre de top în aceste vremuri întunecate (și morbide). În calitate de proprietari de mașini, petrecem mai mult timp decât vă dați seama stând în mașinile noastre.

Cele mai bune purificatoare auto

Protejați-vă pe dvs. și pe cei dragi de bacterii, germeni și aer nesănătos cu un purificator de aer auto. Și nu mă refer la orice purificator de aer auto oarecare. Iată o listă cu cele mai bune de pe piață în acest moment și de unde le poți procura.

Purificator aer si ionizator auto
Purificator aer si ionizator auto
Dispozitiv electronic ce elimina: mirosurile neplacute din masina; fumul de tigara; mirosul de benzine sau formaldehide; miros de transpiratie; particulele de praf; virusurile/bacteriile; improspateaza aerul; produce ioni negativi
Purificator aer auto Xiaomi
Purificator aer auto Xiaomi
Purificator aer pentru auto Xiaomi 70Mai Midrive AC01 , 30m2/h, control aplicatie, senzor praf, USB, negru

 

CITESTE SI:  Zeul Pan: Bărbosul cu clopoței și primul influencer al lumii antice!

poluarea in masinaAerul din interiorul habitaclului unei mașini poate fi poluat în trei moduri:

  • Prin ventilație pot pătrunde emisii ale vehiculului (PM, NOx, CO, SO2).
  • Poluarea din interiorul habitaclului (fumatul, emisiile de COV de la materialele din habitaclu).
  • Bio-aerosoli de la pasageri (agenți patogeni care se acumulează prin tuse, strănut sau respirație).

Funcționează purificatoarele de aer din mașină?

Răspunsul este simplu, purificatoarele de aer din mașină funcționează și merită. Spre deosebire de umidificatoare și de difuzoarele de uleiuri esențiale, purificatoarele de aer auto funcționează prin captarea micilor poluanți din aer.

Astfel de poluanți includ praful, polenul, gazele de eșapament ale mașinilor și COV. Purificatoarele de aer auto pe bază de HEPA sunt mai eficiente decât purificatoarele de aer auto cu ionizator.

Este necesar un purificator de aer auto?

Sistemul de climatizare din mașinile noastre e dotat cu filtre de aer, dar aceste filtre nu sunt capabile să rețină particulele ultrafine. De asemenea, nu sunt în măsură să elimine mirosurile și gazele nocive.

Sistemul de filtrare din mașini a fost proiectat inițial pentru a reține particulele mari, cum ar fi praful și polenul. Ca atare, acestea nu sunt bune la eliminarea particulelor ultrafine din emisiile vehiculelor. Acest lucru înseamnă că oxizii de azot și dioxidul de carbon nu sunt filtrați.

Puteți preveni poluarea din aer în mașina dvs. făcând următoarele:

  • curatare autoAsigurați-vă că mașina este aspirată în mod regulat.
  • Spălați-vă des animalele de companie.
  • Nu fumați niciodată în interiorul mașinii dumneavoastră.
  • Închideți geamurile mașinii.

Ghid de cumpărare pentru purificatoare de aer pentru mașină:

Purificatoarele de aer pentru mașini sunt de toate mărimile și formele. Acestea dispun de diferite metode de filtrare, cum ar fi filtru HEPA adevărat, filtru non HEPA, filtru cu carbon, UV-C și ionizator.

Filtre HEPA

Majoritatea proprietarilor de mașini cred că sunt în siguranță față de poluarea aerului în timp ce își conduc mașinile. Deoarece majoritatea mașinilor au un fel de sistem de filtrare, ei cred că poluarea aerului din exterior nu îi va afecta. Ei bine, se înșeală.

CITESTE SI:  Cand aveti nevoie de un dezumidificator

Nu toate mașinile moderne au un sistem de filtrare eficient cu un filtru HEPA. Expunerea la poluanți va contribui la apariția astmului și a alergiilor. Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei suferă de astm sau alergii, s-ar putea să considerați că un purificator cu filtru HEPA este o investiție demnă de luat în seamă.

Filtrul HEPA, sau filtrul de aer cu particule de înaltă eficiență, este un filtru care reține și elimină praful, murdăria, părul de animale de companie, fumul și polenul din aer.

Un filtru HEPA adevărat poate reține 99,97% din particulele cu un diametru de 0,3 microni.

Ceea ce trebuie să știți este că gazele de eșapament ale mașinilor sunt descrise ca PM 2,5 și PM10. Deoarece filtrele HEPA pot reține particule de 0,3 microni, acestea vor elimina particulele PM 2,5 și PM10 alături de alți poluanți.

Dacă doriți să eliminați mirosurile din cabină, asigurați-vă că purificatorul de aer are un filtru cu carbon activ.

Gestionarea convenabilă a energiei

interior autoCele mai multe purificatoare vin cu un cablu de alimentare USB. Pentru a alimenta unitatea, puteți utiliza un încărcător auto USB. Unele purificatoare de aer auto vin cu un adaptor de alimentare auto de 12 V, astfel încât să vă puteți conecta direct la priza auto de 12 V.

Unele purificatoare de aer auto vin cu o baterie reîncărcabilă încorporată. La o singură încărcare, acestea pot funcționa între 6 și 12 ore. Acest lucru depinde de setarea ventilatorului și de modele.

Dimensiune și estetică

Un purificator de aer standard pentru casă nu poate încăpea într-un suport de pahar sau să stea pe bordul mașinii. Acest lucru se datorează faptului că sunt de dimensiuni mari. Purificatoarele de aer auto au un design elegant și modern. Acestea sunt compacte, dar puternice.

CITESTE SI:  Burlan

Pentru a le monta pe tabloul de bord al mașinii, folosiți o ventuză. Pe lângă dimensiune, nivelul de zgomot este un alt factor de luat în considerare dacă doriți să aveți o experiență de condus confortabilă.

De ce să folosiți un purificator de aer pentru mașina dumneavoastră?

La fel ca și în cazul investiției într-un purificator de aer pentru uz casnic, de ce ar trebui să existe vreo diferență atunci când conduceți o mașină?

Deoarece aerul exterior este plin de poluanți precum monoxidul de carbon și particulele, interiorul mașinii dvs. este expus cu ușurință la aer nesănătos, în comparație cu o casă.

Iată mai jos 3 beneficii pentru care ar trebui să investiți un purificator de aer pentru mașină.

Reducerea la minimum a alergenilor

Cei care sunt predispuși la reacții alergice pot considera util să aibă un purificator de aer în mașină. (Cele mai multe) purificatoare de aer auto utilizează diferite tipuri de filtre (de exemplu, HEPA), pentru a reține alergeni precum alergenii din aer și chiar particule fine PM 2,5.

Reduceți la minimum mirosurile și mirosurile

Un alt beneficiu al utilizării unui purificator de aer auto este capacitatea acestuia de a reduce diferite tipuri de mirosuri și mirosuri care pot persista în interiorul vehiculului dvs. Poate fi vorba de orice, de la mirosuri de mâncare și de fum de țigară până la miros de mașină nouă.

Respirați mai bine și mai ușor

A avea un purificator de aer auto înseamnă că nu trebuie să suportați tot aerul nesănătos din interior. O calitate mai bună și mai curată a aerului este egală cu o stare de spirit liniștită, în special pentru cei care au probleme respiratorii.

Concluzie

Cel mai bun purificator de aer auto este o investiție demnă de luat în seamă. Acestea joacă un rol vital atunci când poluarea din traficul exterior este ridicată și nu puteți deschide geamurile.

Unele purificatoare de aer auto vin cu ionizatoare. Acestea eliberează ioni negativi pentru a elimina particulele din aer.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo