Purificatoare de Aer: Întrebări și Răspunsuri

Purificatoarele de aer pot fi de mare ajutor pentru persoanele care suferă de astm, alergii și multe alte afecțiuni respiratorii cronice similare sau infecții virale respiratorii sezoniere.

În continuare sunt enumerate cele mai frecvente întrebări (și răspunsuri) despre purificatoarele de aer, care vă vor ajuta să îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Care este cel mai bun purificator de aer pentru cineva cu astm?

Cel mai bun purificator de aer pentru o persoană care suferă de astm este cel care are atât un filtru HEPA, cât și un filtru cu carbon activ. Un purificator de aer cu ambele tipuri de filtre va elimina particulele și poluanții gazoși care pot provoca astm.

Purificatoarele de aer elimină mirosurile?

Purificatoarele care au un filtru cu carbon activ sunt foarte eficiente în eliminarea mirosurilor. Acestea pot elimina mirosurile de fum, de animale de companie, de mâncare, de gunoi și chiar de scutece. Alte tipuri de filtre, cum ar fi filtrele HEPA, nu sunt la fel de eficiente în eliminarea mirosurilor ca și în eliminarea particulelor.

CITESTE SI:  Cum ne protejam de canicula? Sisteme de racire a locuintei

Cât de des trebuie să funcționeze un purificator de aer?

Pentru cele mai bune rezultate de curățare a aerului, este recomandat să folosiți purificatorul de aer în mod continuu pe tot parcursul zilei.

La început, dispozitivul ar trebui să fie pornit la cel mai înalt nivel sau setat pe un mod automat pentru ca acesta să se ajusteze în funcție de necesități pentru a purifica încăperea.

Odată ce aerul a fost purificat în locație, dispozitivul poate funcționa pe setarea cea mai joasă pentru a menține în continuare un spațiu de aer curat.

Cât de mult spațiu poate acoperi un purificator de aer?

Fiecare purificator de aer este proiectat diferit, prin urmare, unele aparate pot face față unor spații mari, în timp ce altele sunt făcute pentru camere mici. Verificați clasificarea suprafeței maxime în metri pătrați din fișa de specificații a dispozitivului pentru a afla care este dimensiunea sugerată a camerei pentru cele mai bune rezultate.

Cât de dificil este să schimbați filtrele purificatoarelor de aer?

Acest proces este adesea destul de simplu. Unele purificatoare de aer au o placă frontală de îndepărtare pe unitate, iar filtrul se sprijină într-o fantă din spatele acestei locații. Altele dispun de un filtru extractabil pe partea laterală sau din spate a unității.

Niciunul dintre cele două tipuri nu necesită unelte speciale sau abilități de reparare. Verificați manualul produsului pentru instrucțiuni exacte privind înlocuirea filtrelor.

Ferestrele deschise sau închise atunci când folosiți un purificator de aer?

Un purificator de aer are nevoie de o încăpere etanșă pentru a funcționa la eficiență maximă. Prin urmare, trebuie să țineți ferestrele închise.

CITESTE SI:  Montaj aer conditionat

Pe măsură ce purificatorul de aer elimină contaminanții nocivi din aer, camera devine mai purificată și, în cele din urmă, devine lipsită de poluare.

Dacă o fereastră este lăsată deschisă, atunci aerul din interiorul camerei nu poate fi niciodată complet curat, deoarece fluxul de poluanți din exterior care intră în interior nu se oprește niciodată.

Dacă o fereastră este lăsată deschisă, atunci purificatorul de aer va fi suprasolicitat și se va pune presiune pe sistemul intern.

De câte purificatoare de aer am nevoie?

Purificatoarele de aer nu sunt concepute pentru a curăța aerul dintre două încăperi care sunt separate de o ușă sau de un perete. Dacă doriți să purificați două spații conectate astfel, va trebui să folosiți un purificator de aer individual în interiorul fiecărei camere.

Cum știu când trebuie să schimb un filtru de purificator de aer?

Unele purificatoare de aer includ un indicator luminos al filtrului de aer care vă avertizează când este timpul să schimbați filtrul.

Dacă aparatul dvs. nu are această funcție, verificați manualul produsului pentru a afla perioada de timp recomandată pentru schimbarea filtrului. Poate fi între trei luni și un an între momentul în care este necesară o înlocuire.

Eu nu locuiesc într-un oraș poluat. Am totuși nevoie de un purificator de aer?

Calitatea aerului în interior este de 2-5 ori mai proastă decât afară, indiferent unde locuiți.

Doar pentru că zona în care locuiți poate să nu fie clasificată ca fiind un loc poluat, nu înseamnă că locuința în care locuiți nu are o problemă de calitate a aerului.

Un purificator de aer este o investiție excelentă pentru fiecare casă, indiferent de locul în care locuiți.

CITESTE SI:  Cum să faci bani cu AdSense

Cum știu dacă am o problemă de calitate a aerului din interior?

Dacă doriți să aflați exact ce tipuri de poluanți ai aerului din interiorul locuinței dumneavoastră au, există diverse kituri de testare la domiciliu disponibile în acest scop.

Kiturile de testare a particulelor vă vor ajuta să identificați contaminarea cu gaz radon, alergeni, mucegai, formaldehidă, acarieni, fibră de sticlă, compuși organici volatili (COV) și multe altele.

De asemenea, puteți alege unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pentru COV care poate elimina cele mai nocive substanțe din aerul interior.

Cât de eficiente sunt purificatoarele de aer în curățarea aerului?

Purificatoarele de aer pot elimina între 92 și 99,99% din particulele nocive din aer cu dimensiuni cuprinse între 0,01 și 3 microni.

Cifrele exacte difera pentru fiecare tip de purificator in parte.

Ce este un filtru HEPA?

Filtrele de particule de înaltă eficiență (HEPA) elimină din aer 99,97% din particulele de 0,3 microni și mai mari. Acest lucru face ca purificatoarele de aer cu un filtru HEPA să fie ideale pentru a elimina din aer particulele mici de păr de animale, reziduurile de acarieni și polenul.

Care este durata de viață a filtrului?

Durata de viață a filtrului este de 3600 de ore. De îndată ce pictograma filtrului începe să clipească, acesta trebuie înlocuit.

Cum se poate prelungi durata de viață a filtrului?

Particulele depuse în interiorul filtrului HEPA nu mai pot fi îndepărtate ușor. Durata de viață a filtrului poate fi ușor prelungită prin aspirarea suprafeței acestuia cu un aspirator.

Ce purificatoare de aer sunt dăunătoare?

Generatoarele de ozon nu sunt recomandate pentru spatii rezidențiale. In timp, Ozonul este otrăvitor pentru plămâni.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mioara
Mioara

Purificatoarele de aer fac zgomot? Vreau sa cumpăr unul pentru dormitor.. voi mai putea dormi?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo