De ce este necesar sa te dezvolti continuu

Nimeni nu ar trebui sa renunte vreodata la instruire. Aceasta este o idee foarte profunda. In ziua de azi nu mai este nici macar nevoie sa te duci la scoala pentru a deveni mai bun. Gasesti online tot ce ai nevoie si de cele mai multe ori, gratis!

In momentul in care incetezi sa te instruiesti si sa inveti, incepi sa te scufunzi. Nu poti sa ramai la suprafata: fie te ridici la suprafata, fie te scufunzi.

Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult in zece mii de ani. Singura deosebire este ca acum te poti ridica la suprafata sau te poti scufunda mult mai repede.

„Acum, vezi tu, trebuie sa alergi cat poti de tare ca sa ramai pe loc. Daca vrei sa ajungi in alta parte, atunci trebuie sa alergi macar de doua ori mai repede decat atat!” – Regina (Alice in Tara din Oglinda)

Nimeni in afara de tine nu iti limiteaza dezvoltarea. Daca vrei sa castigi mai mult, invata mai mult.

Oamenii de succes nu cunosc nici o limita in dezvoltare, cu exceptia acelor limite care sunt autoimpuse.Pentru a castiga mai mult, fii mai bun. Studiaza-ti produsul sau serviciul. Studiaza-ti clientii si competitia.

Etapele invatarii

Cum sa stapanesti o abilitate nou invatata

1. Impactul.

Daca esti foarte interesat de un subiect, iti este mai usor sa iti amintesti detalii legate de acesta. Vizualizeaza avantajele pe care le vei avea daca vei poseda aceste cunostinte.

2. Repetitia.

Repetitia este mama invatarii. O repetare eficienta inseamna sa revezi cele invatate cu atentia treaza si in mod intensiv. O repetare eficienta inseamna sa asculti, sa iei notite, sa citesti si sa rostesti cu voce tare. O repetare eficienta inseamna sa platesti pretul efortului pentru a-ti insusi informatiile.

CITESTE SI:  Diferența dintre un purificator de aer și un dezumidificator

3. Utilizarea.

O lege fundamentala a posesiei spune FOLOSESTE sau PIERZI. Aceasta lege se foloseste la orice tip de invatare. Abilitatile dobandite nu se uzeaza daca sunt folosite. Dimpotriva, cunostintele capata o mai mare claritate si adancime daca sunt folosite din plin;

Abilitatile devin mai puternice si mai solide daca sunt folosite frecvent.
Pentru ca un lucru invatat sa aiba o semnificatie, trebuie nu numai sa poata fi utilizat, el TREBUIE sa fie utilizat.

4. Interiorizarea

Interiorizarea are loc atunci cand ai profitat de impact, ai modelat materialul standard conform trebuintelor tale si ti l-ai insusit, atunci cand abilitatile tale au devenit mai puternice prin utilizare.
Atunci cand ti-ai insusit complet informatiile studiate mai ai doar un singur pas…

5. Continua sa inveti.

Un sportiv de performanta, cu cat este mai talentat si mai bine cotat, se antreneaza mai mult.
Este nevoie de disciplina. Sa te obligi sa faci ceea ce stii ca ar trebui sa faci. Continua sa inveti. Pastreaza-ti abilitatile castigate cu greu. Dezvolta-ti cunostintele. Adauga altele noi.

Continua sa inveti. Pastreaza-ti maretia.

dezvoltarea continua

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo