Un aer mai curat în Saloanele Cosmetice și SPA

Proprietarii și angajații saloanelor de înfrumusețare sunt obișnuiți cu vaporii chimici rezultați din vopsele de păr, lac de unghii, spray-uri și alte produse. Cu toate acestea, clienții nu doresc să fie asaltați de aceste mirosuri.

Acum, din cauza pandemiei, clienții acordă mai multă atenție calității aerului din interior și impactului acestuia asupra sănătății lor. La urma urmei, dacă mirosul de fixativ de păr persistă, care sunt șansele ca aerul din salonul dumneavoastră să adăpostească ceva mai periculos?

Nu doriți să fiți acel salon care își pune clienții în primejdie. Din fericire, există soluții HVAC disponibile în prezent care pot reduce mirosurile, pot îmbunătăți calitatea aerului din interior și pot contribui la menținerea tuturor în siguranță și sănătate.

Să aruncăm o privire la modul în care puteți curăța aerul pentru clienții și angajații dvs.

Îmbunătățiți calitatea aerului din interior pentru a îmbunătăți experiența salonului și a spa-ului pentru clienți

Clienții dvs. vin în salonul dvs. pentru că vor să arate bine, dar la fel de important este faptul că vor să se simtă bine. De aceea, scopul dvs. este să îi faceți să se simtă răsfățați și să faceți din vizita lor punctul culminant al zilei lor. Vreți ca ei să aștepte cu nerăbdare următoarea vizită. Cum aveți de gând să faceți asta?

salon cosmeticPe lângă faptul că le oferiți servicii excelente și personalizate din partea unui personal atent, trebuie să le oferiți o atmosferă confortabilă, sănătoasă și relaxantă. O parte esențială pentru a oferi acest climat atrăgător este îmbunătățirea calității aerului din interior și a ventilației spa-ului.

Semne evidente că salonul dvs. are nevoie de modernizări la sistemul de climatizare si ventilatie:

  • Mirosurile puternice persistă la 10 minute după utilizarea unui produs
  • Mirosurile se împrăștie și în altă încăpere
  • Se formează picături de apă pe pereți
  • Straturi fine de praf de la produse se acumulează pe podele și pe mobilier
  • Ferestrele se aburesc.
  • Clienții sau angajații se plâng de mirosuri neplăcute sau de lipici
  • Angajații se plâng de probleme de sănătate legate de calitatea slabă a aerului (cum ar fi dureri de cap sau probleme respiratorii)
CITESTE SI:  Trateaza clientii ca pe niste parteneri

Măsuri pentru a îmbunătăți calitatea aerului din salon sau spa

Clădirea în care se află salonul dvs. poate avea un sistem de climatizare. Deși ar putea fi adecvat pentru unele afaceri, s-ar putea să nu fie cel potrivit pentru afacerea dvs.

Este posibil ca sistemul de climatizare să aibă nevoie de o reproiectare sau să fie mărit pentru a face față problemelor unice de calitate a aerului din afacerea dvs. și pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior.

O combinație între un sistem de climatizare general bine conceput și un purificator de aer de calitate profesională ar putea fi cea mai bună abordare pentru a îmbunătăți calitatea aerului interior.

Purificatoarele de aer ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior

Un purificator de aer, conceput special pentru un salon, poate fi util pentru a furniza aer proaspăt și pentru a elimina aproape toate particulele de praf și vapori.

Aceste purificatoare de aer sunt dotate cu filtre HEPA (filtre de aer cu particule de înaltă energie), care sunt concepute pentru a elimina praful și vaporii din aerul care se află în imediata apropiere a unității.

Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea aerului din interiorul salonului sau spa-ului dumneavoastră, nu ar trebui să folosiți purificatoare de aer concepute pentru uz casnic. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a elimina particulele din aer care se găsesc mai degrabă în mod obișnuit într-o casă, cum ar fi polenul.

Dacă vă îngrijorează răspândirea COVID, ar trebui să luați în considerare un purificator de aer care utilizează tehnologii avansate (ionizare, UV).

Un sistem de climatizare cu un sistem de filtrare avansat și un sistem de evacuare eficient

CITESTE SI:  Cum sa cumparati un aer conditionat

O altă opțiune pentru saloane este instalarea unei unități de climatizare care conține un sistem de filtrare în mai multe etape pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior.

Stratul de filtre include un pre-filtru, care va îndepărta cele mai mari particule, și un filtru HEPA sau filtre îmbunătățite electronic, numite uneori filtre E-HEPA. Ambele au capacitatea de a extrage din aer particule care au un diametru echivalent cu 1/100 din cel al unui fir de păr uman. Filtrele electronice permit un flux de aer mai mare prin unitate. Cel de-al treilea filtru este un filtru cu carbon activ, care va elimina cele mai mici particule.

Pentru a asigura o bună calitate a aerului, este de asemenea recomandabil să aveți un sistem de ventilatie cu evacuare care poate asigura o aerisire adecvată la fiecare post de lucru sau masă.

Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea aerului din interior, controlul umidității este esențial.

Umiditatea ridicată nu numai că îi va face pe clienții dvs. să se simtă inconfortabili, dar poate servi drept teren de reproducere pentru contaminanții din aer. Umiditatea poate fi responsabilă pentru dezvoltarea mucegaiului, a mucegaiului și a bacteriilor. Dacă diverși contaminanți circulă prin spațiul dvs., personalul și clienții sensibili la iritanți pot începe să aibă simptome de alergie și ar putea dezvolta alte boli.

Adesea, un aparat de aer condiționat supradimensionat va cauza probleme de umiditate!

Dacă aparatul de aer condiționat este prea puternic, acesta va porni și se va opri mai des și nu va rămâne pornit suficient de mult timp pentru a elimina umiditatea din aer.

Excesul de umiditate poate fi cauzat și de o ventilație inadecvată.

CITESTE SI:  Calitatea aerului: Tot ce trebuie să știți despre poluare

 

Dacă aveți un salon de apă la spa-ul dvs., care ar putea include o cadă cu hidromasaj, trebuie să fiți deosebit de preocupat de umiditate. Ventilația adecvată a spa-ului este esențială și este important să mențineți o chimie adecvată a apei. Sistemul de ventilație al spa-ului va ventila aerul care conține apă tratată chimic.

Pentru a îmbunătăți calitatea aerului interior, ați putea beneficia de instalarea unui sistem de dezumidificare, care va elimina excesul de umiditate din aer.

Nu neglijați importanța întreținerii preventive

Nu uitați că puteți avea un sistem și o ventilație corespunzătoare, dar dacă nu efectuați periodic întreținerea echipamentului de climatizare, s-ar putea să aruncați pe fereastră eforturile de îmbunătățire a calității aerului interior.

Făcând din îmbunătățirea calității aerului din interior o prioritate, veți atrage cu siguranță clienți și angajați loiali.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo