Saunele au beneficii pentru sănătate?

Iată o listă cu cele TOP 8 beneficii ale saunelor tradiționale și cu infraroșu:

Te gândești să-ți achiziționezi acea saună de acasă, atât de plăcută și benefică despre care tot citești sau auzi, dar încă ești indecis? Ei bine, poate cunoașterea unor beneficii semnificative pe care șederea într-o saună ți le poate aduce te va convinge în cele din urmă.

Baia de saună este o tradiție veche de mii de ani și nu fără motiv.

Fizic, nimic nu este mai revigorant decât o transpirație profundă și sănătoasă într-o saună. Mintea și mușchii tăi se simt relaxați, și ieși restaurat și plin de energie.

Deși relaxarea este de obicei principalul motiv pentru care oamenii folosesc saunele, putem obține multe beneficii pentru sănătate dincolo de doar atât.

O ședință într-o saună tradițională sau cu infraroșu poate aduce o varietate largă de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea tensiunii arteriale ridicate, ameliorarea durerilor de condiții precum artrita și reducerea riscului de boli pulmonare! De aceea, din ce în ce mai mulți medici recomandă această activitate ca o rutină zilnică de wellness.

Saunele au beneficii pentru sănătate

Saunele îmbunătățesc sănătatea șI starea de bine generală

Entuziaștii saunei citează adesea „reducerea stresului” ca fiind principalul beneficiu al băilor de saună. Dar cât de benefică este reducerea stresului în viața de zi cu zi?

Conform unui studiu recent care a urmărit 2.300 de bărbați de vârstă mijlocie timp de aproximativ 20 de ani, realizat la Universitatea Harvard, reducerea nivelurilor ridicate de stres ar putea salva vieți. Stresul poate duce la hipertensiune arterială, crescând riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Astfel, relaxarea aduce mult mai mult decât o dispoziție bună.

CITESTE SI:  Top 10 beneficii ale saunei pentru sănătate

Saunele tradiționale și cu infraroșu au fost de mare ajutor pentru persoanele cu niveluri ridicate de stres și anxietate. Nu doar ca metodă de control al stresului și anxietății, dar și pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Alte beneficii ale saunelor pot varia de la o circulație sanguină mai bună la o piele mai sănătoasă. De aceea, șederea într-o saună va adăuga ceva pozitiv vieții tale și te va ajuta să previi unele complicații grave de sănătate.

Saunele sunt un ajutor excelent pentru recuperarea după exerciții fizice

Saunele fac minuni pentru mușchii și articulațiile noastre. Când corpurile noastre sunt supuse unei călduri ridicate furnizate de o saună și ritmul cardiac crește, sporim circulația sângelui și eliberăm endorfine. O circulație sanguină mai bună transportă volume mai mari de oxigen către corpul tău. Un corp bine oxigenat ajută la înlocuirea celulelor uzate.

Endorfinele sunt analgezicele naturale ale corpului; ele creează un sentiment general de bine. Nu este de mirare că sunt numite „hormonii fericirii”.

Saunele infraroșii și tradiționale câștigă popularitate printre sportivii profesioniști când vine vorba de recuperarea musculară. Astăzi, avem exemple excelente de sportivi profesioniști care folosesc saunele ca mijloc de vindecare și relaxare. Unul dintre ei este Valtery Bottass, un pilot profesionist de Formula 1 din Finlanda. Îl putem vedea făcând baie de saună după unul dintre cele mai stresante momente ale carierei sale.

Saunele alină stresul

Când corpul nostru este sub niveluri ridicate de stres, eliberează un hormon numit cortizol. Acest hormon este sistemul de alarmă natural încorporat al corpului pentru stres.

Deși cortizolul este bun pentru reducerea inflamației musculare și reglarea tensiunii arteriale, prea mult din acesta poate cauza probleme sănătății noastre. Menținerea unor niveluri ridicate constante de cortizol poate duce la creșterea rapidă în greutate, piele care se vânătaie ușor și chiar diabet!

CITESTE SI:  Cum se curăță sauna

Saunele, fie tradiționale, fie cu infraroșu, stimulează producția de serotonină în creier. Serotonina este cunoscută ca „hormonul fericirii”, deoarece controlează emoțiile noastre și este responsabilă de gestionarea stresului și a nivelurilor de anxietate. Astfel, având o cameră de relaxare, cunoscută pe larg ca „saună” acasă, ar putea face minuni când simți că vrei să renunți din cauza stresului.

Saunele îmbunătățesc sănătatea creierului

Relaxarea, reducerea anxietății și îmbunătățirea stării de spirit nu sunt singurele beneficii pe care cineva le poate obține dintr-o ședință de transpirație profundă în saună.

Conform studiilor efectuate la Universitatea din Finlanda de Est, persoanele care au folosit saune sau saune cu infraroșu de 4-7 ori pe săptămână, timp de 15 minute, și-au redus riscul de a dezvolta Alzheimer și demență. Cine ar fi crezut că petrecerea timpului în saună ar putea fi un răspuns pentru a diminua problemele mentale pe termen lung sau chiar pentru a le evita cu totul.

Sănătatea mintală este la fel de importantă, iar având o saună acasă care are grijă de acest lucru pentru tine în fiecare zi este doar un adaos extraordinar la rutina ta de wellness.

Detoxifierea pielii prin saună

Baia cu căldură este una dintre cele mai vechi strategii de frumusețe și sănătate pentru curățarea pielii.

Când corpul începe să producă transpirație, pielea se curăță, înlocuind celulele moarte ale pielii și oferindu-vă celebrul „strălucire după saună”. Transpirația clătește bacteriile din stratul epidermic și din canalele de transpirație.

Curățarea porilor s-a dovedit că îmbunătățește circulația capilară, dând pielii un aspect mai moale.

Persoanele care suferă de psoriazis au văzut o îmbunătățire de 10,14% atunci când au luat băi de saună, așa cum arată un studiu recent realizat de M Ständer, B Steinsland.

Saunele îmbunătățesc sistemul imunitar

În timp ce saunele cu infraroșu produc lungimi de undă penetrante care ridică temperatura centrală a corpului, saunele tradiționale produc căldură din abur.

CITESTE SI:  Accesorii esențiale pentru o experiență completă la saună

Ele funcționează foarte similar.

Ambele induc un răspuns similar febrei în corpurile noastre. Febra este mecanismul corpului de a întări și accelera răspunsul imun, așa cum se vede în cazul infecției.

Acest lucru stimulează sistemul imunitar, iar când este combinat cu beneficiile de detoxifiere provenite din transpirația profundă, dezvoltăm o creștere a rezistenței la boli.

Saunele induc un somn mai profund

Saunele sunt cunoscute pe larg ca fiind un mod excelent de a te relaxa și de a trăi fără stres.

Pe măsură ce căldura blândă a aburului crește într-o saună, corpul tău începe să producă endorfine și intră într-o stare imediată de relaxare.

Pe măsură ce endorfinele încep să se disipeze și temperatura corpului scade pe parcursul serii, la ora de culcare, corpul tău va fi atins apogeul relaxării. Astfel, ajutând utilizatorii de saună să aibă un somn mai profund.

Saunele te ajută să slăbești

Miturile despre saune ca fiind o „mașină de slăbit în ședință” au existat întotdeauna.

Totuși, acest lucru nu este complet adevărat. Creșterea ratei metabolice și procesul de transpirație cauzat de o baie de saună consumă o cantitate notabilă de energie.

Această energie este derivată din descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților într-o funcție corporală care arde calorii.

Pe termen lung, acesta este un mod excelent de a arde calorii suplimentare, dar nu te baza doar pe acest lucru pentru a pierde în greutate.

Deci, ce părere aveți?

Sunteți gata să cumpărați acea saună de acasă despre care v-ați gândit, acum cunoscând beneficiile pe care le aduce în viața dumneavoastră?

Sperăm că v-ați bucurat de acest articol și că ați reușit să învățați ceva nou despre saune, chiar dacă deja dețineți una.

Rămâneți sănătoși, entuziaști ai saunei!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo