Ce scule trebuie să ai în casă

1

Fiecare casă are nevoie de o trusă de scule bună. Indiferent dacă locuiți într-un apartament nou în oraș sau într-o casă veche de un secol în suburbii, în cele din urmă va trebui să faceți unele îmbunătățiri la domiciliu.

Nu trebuie să fiți un profesionist în bricolaj pentru a avea nevoie de o trusă de scule. Dacă nu faci un proiect în fiecare weekend, ideea de a aduna o trusă de scule poate părea inutilă. Dar având câteva unelte la îndemână veți economisi timp și stres atunci când apare ocazia.

Puteți construi o trusa de scule adaptată nevoilor și nivelului dvs. de îndemânare. Gândiți-vă la câteva lucruri care sunt la îndemână pentru a le avea prin casă, cum ar fi o ruleta de măsurat, un ciocan, o nivelă și chiar lipici pentru lemn. Iată câteva sfaturi pentru a începe.

Optați pentru o cutie de scule mare. O veți umple în cele din urmă.

Problemele cu adevărat dificile și complexe trebuie rezolvate de un specialist, în ceea ce privește restul, e bine sa știm și cum sa ne descurcam singuri.

Sculele pe care trebuie sa le aveti in casa:

Nu sunt foarte multe, dar trebuie sa fie de buna calitate pentru a se putea lucra bine cu ele si pentru a rezista cat mai multa vreme.

Alegeți-le întotdeauna cu atenție și în funcție de utilizarea lor efectiva: pentru orice fel de intervenție este necesara unealta potrivita.

O cutie bine garnisita cu scule va permite realizarea lucrărilor de reparație de orice natura.

Achizitionati intotdeauna unelte de foarte buna calitate care vor rezista in stare buna foarte multi ani.

Uneltele ieftine au o durata de viata mai scurta, se lucreaza greu cu ele si pot fi periculoase in momentul folosirii.

Câteva branduri calitative: Makita, Bosch, Unior, Stanley

trusa de scule

Cutia de scule

În casă e bine sa aveți întotdeauna o cutie cu un număr minim de scule, pentru a putea interveni cu unealta potrivita în orice situație de urgenta.

Pentru cei pasionați de bricolaj, dacă este posibil, ar trebui sa dispuneți de puțin spațiu pentru a va organiza un mic atelier.

Cutia de scule poate fi din metal sau plastic. Cele mai des întâlnite sunt cele din metal, care se deschid ca un acordeon si au diferite compartimente.

Sfatul Specialistului: în loc de o lada mare de scule amestecate, pregătiți doua sau mai multe cutii mai mici pe diverse teme: scule pentru instalația electrica (patent, șurubelniță, banda izoler, etc..), scule tâmplărie.

Ruletă

Dacă ați încercat vreodată să calculați cu ochiul liber dimensiunile unui spațiu și v-ați ales cu niște cifre foarte, foarte greșite și cu mobilier care nu se potrivește în casa dumneavoastră, atunci știți deja că ar trebui să aveți o ruletă de măsurat.

În special pentru cei care locuiesc într-o casă nouă sau într-un apartament și care vor trebui să mobileze spațiul, este important să măsoare fiecare cameră pentru a se asigura că noua mobilă se va potrivi.

In comerț puteți găsi rulete de diferite dimensiuni, de la 2 pana la 100 m. O ruleta de 3 metri este de ajuns pentru majoritatea lucrărilor din interiorul locuinței.

Nivela cu bule (boloboc)

Nivela cu bule este un instrument de baza pentru a stabili orizontalitatea si verticalitatea unui corp. Se folosește în multe situații: de la verificarea faptului ca un raft este orizontal sau nu, la controlarea unei suprafețe.

Pentru uz casnic este suficienta una de 50 – 100 cm.

Ciocan

Ciocanul este o unealta clasica cu care puteți bate, rupe sau modela suprafețe. In casă, ar fi bine sa aveți 3 tipuri:

Ciocan de tâmplărie prevazut cu o muchie crestata pentru scos cuie (200 – 250 g).

Ciocan de fierar cu o parte dreapta (250-300 g). E util in lucrările de tâmplărie metalica, pentru a bate, modela, îndrepta, etc.

Ciocan mic (100g) cu capete drepte util in lucrări mai delicate, ca baterea unor cuie mici în perete sau cuișoare (ținte) în lemn.

Șurubelniță

Șurubelnițele sunt absolut esențiale pentru fiecare casă. Acestea pot fi folosite pentru a asambla, fixa și strânge o varietate de elemente din casă, inclusiv feroneria dulapurilor, întrerupătoarele de lumină și capacele de priză, mobilierul sau rafturile și multe altele.

Aveți nevoie de minim patru piese: doua cu vârf drept, una lunga de 25 cm si alta de 12 cm (mai subțire) și de alte doua cu vârful în cruce.

Patent

E bine sa aveți doua tipuri: patent universal cu fălci scurte și patentul cu fălci lungi (șpiț), pentru a apuca obiecte subțiri ce se găsesc uneori în zone dificil de ajuns.

Set imbuși

Eu îi folosesc zilnic în domeniul meu de activitate (aparate de aer condiționat), totuși se pot dovedi utili atunci când demontați un mobilier asamblat cu șuruburi cu cap special hexagonal (pentru imbus).

Dalta pentru beton

Pentru lucrări in jurul casei se dovedesc foarte utile doua tipuri de dălți:una cu vârful ascuțit pentru a penetra si a rupe și cealaltă cu vârful drept pentru a deschide si a disloca.

Căutați dălți cu protecție  de cauciuc pentru a vă proteja mâna de lovituri cu ciocanul.

Dalta pentru lemn

Aveți nevoie de dalta pentru a decupa si a executa diverse cavități in lemn.

Clești și foarfeci

Un cleste „papagal” este foarte util, deoarece poate strange tevi si racorduri de dimensiuni mari (este reglabil!)

Cutter

Cutterul e o unealta de baza, indispensabila în numeroase situații. Este vorba de un cuțit special cu lama foarte ascuțită si retractabila într-un mâner solid. Lama este prevazuta cu zone de rupere prestabilite, astfel încât atunci când nu mai taie bine sa poată fi îndepărtata bucata tocita.

Cuțitele utilitare sunt excelente pentru a desface cutii de carton și a le mărunți, pentru a tăia materiale plastice, mocheta, fire electrice, etc.

Deși este o unealta cu un aspect „inofensiv”, trebuie sa fiți foarte atenți când il folosiți.

Cheie reglabilă

Un alt element esențial din trusa de scule este o cheie reglabilă. În mod surprinzător, acest obiect poate economisi o mulțime de bani.

Cheile reglabile sunt bune pentru a strânge piulițe, șuruburi și fitinguri de instalații sanitare. Nu mai este nevoie să vă sunați proprietarul de fiecare dată când vă confruntați cu un robinet care curge.

Set de chei

Un set de chei este foarte util. Este imposibil sa nu gasiti un surub de strans, mai ales daca aveti masina sau utilaje pentru gradina.

Scule electrice

Bormașină cu baterii

O mașină de găurit poate părea intimidantă, dar nu are de ce să fie așa. Dacă vă întrebați dacă aveți nevoie de o trusă de șurubelnițe și de o mașină de găurit electrică, răspunsul este probabil „da”.

Cea mai convenabilă și ușor de utilizat unealtă de pe piață este burghiul electric. Deși este important să aveți șurubelnițe, asamblarea manuală a mobilei sau strângerea mai multor șuruburi cu o șurubelniță vă va face mâna să pulseze.

Este aproape imposibil să atârni un raft cu o șurubelniță manuală, așa că o bormașină electrica va poate scuti de efort. Cele mai multe dintre ele vin cu un sortiment de burghie pentru a vă permite să le folosiți pentru a înfige șuruburi, dar și pentru a face găuri de diferite dimensiuni.

Dacă o bormașină nu este în buget, o șurubelniță electrică este o alternativă accesibilă.

Mențiuni

Poate nu aveți nevoie de toate sculele enumerate aici. Acestea sunt doar câteva dintre elementele pe care le considerăm cele mai utile de avut la îndemână. În orice caz, începeți cu cele esențiale și extindeți-vă trusa de scule pe măsură ce avansați. În acest fel, nu vă veți trezi cu o grămadă de obiecte inutile care vă aglomerează spațiul de locuit.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo