Tipuri de Umidificatoare

Atunci când temperaturile încep să scadă și dați drumul la căldură, nivelul de umiditate din casă poate scădea rapid. În mod ideal, nivelul de umiditate din casa dvs. nu ar trebui să scadă sub 30%.

Un umidificator bun vă poate ajuta prin adăugarea cantității corecte de umiditate în aer. În acest articol voi aborda diferitele variante de umidificatoare, modul în care acestea funcționează, avantajele și dezavantajele utilizării umidificatoarelor și ce sistem de umidificare vi s-ar potrivi cel mai bine.

In functie de principiul de functionare, umidifificatoarele se impart in:

Umidificatoare prin evaporare

Umidificatoarele prin evaporare utilizeaza un filtru mare ca un burete pentru a „absorbi” apa din rezervor si pentru a permite aerului sa treaca, ceea ce inseamna ca exista si un ventilator destul de mare care face zgomot.

Cel mai mare beneficiu pentru acest tip de umidificator este faptul ca, deoarece aerul are o capacitate limitata de mentinere a umiditatii, evaporarea functioneaza rapid atunci cand aerul este uscat.

Dezavantajul il reprezinta faptul ca filtrul va colecta toate mineralele din apa de la robinet si, eventual, va deveni scortos si murdar. Are nevoie de un filtru nou la fiecare 30-60 de zile.

Umidificatoare cu ultrasunete

Numite si „nebulizatoare”, aceste umidificatoare utilizeaza impulsuri de vibratii minuscule pentru a forta apa intr-o ceata rece care arata ca aburi. Un mic ventilator impinge acesti vapori in camera.

Au avantajul ca sunt foarte silentioase!

Dezavantajul unui umidificator cu ultrasunete este acela ca produce aceeasi cantitate de vapori, indiferent cat de umed este deja aerul.

Vaporii contin toate elementele din apa – calcar si alte minerale – ceea ce inseamna ca picaturi de apa se vor afla pe oglinzi si pe geamuri.

CITESTE SI:  Panouri Fotovoltaice [avantaje și preț]

Utilizarea apei distilate este o idee buna daca nu aveti incredere in apa de la robinet, desi unii producatori vand filtre pentru a colecta minerale inainte ca acestea sa eliberate in incapere.

Cele mai grave probleme cu umidificatoarele cu ultrasunete provin din faptul ca lasa rezervorul sa se murdareasca.

Este bine sa clatiti saptamanal rezervorul cu otet.

Umidificatoare pentru bebelusi

Dincolo de imbunatatirea confortului in mediul uscat, principalul motiv pentru care oamenii cumpara un umidificator este laringita sau alte tuse dureroase, in special la sugari si copii mici.

Multi pediatri recomanda umidificatoarele pentru camera bebelusului.

Verificati mai intai nivelul de umiditate din incapere cu ajutorul unui higrostat de camera!

Principalul lucru pe care trebuie sa-l observati daca cumparati un umidificator pentru sanatatea dumneavoastra este sa fiti constienti de riscurile potentiale ale unui aparat neingrijit.

Folosirea unui dezinfectant ca otetul pentru curatarea umidificatorului este recomandata, dar ar trebui sa clatiti intotdeauna bine cu apa.

Utilizarea apei distilate si curatarea temeinica a rezervorului va va ajuta sa eliminati orice risc.

Nu adaugati niciodata ceva ce nu doriti sa respirati in apa de umidificare sau in dezumidificator: dezinfectantii, clor, etc!

Caracteristici importante la un umidificator

Higrostatul

Un higrostat porneste umidificatorul dvs. atunci cand camera se usuca si il opreste la atingerea valorii de umiditate dorit.

Dimensiunea rezervorului

Un rezervor mai mare inseamna umplere mai putin frecventa daca utilizati un umidificator tot timpul, dar va face de asemenea unitatea mai grea si mai dificil de gasit un loc pentru ea.

Daca cumparati doar un umidificator pentru uz temporar, un model mai mic ar putea fi ideal.

CITESTE SI:  Starea de Bine Mentală în Era Digitală

Rezervorul de apa usor de curatat

Cele mai grave probleme raportate de utilizatorii de umidificatoare sunt cauzate de bacteriile care se dezvolta in rezervor.

Clatirea ocazionala cu otet pastreaza, de obicei, recipientul igienizat.

Este mult mai usor sa curatati un rezervor daca va incape mana in interiorul orificiului de umplere.

Lumini de noapte

Cateva dintre aceste umidificatoare au un control separat pentru a activa o lumina sub rezervor. Din fericire, le puteti folosi si fara o lumina daca asta va va tine treji noaptea.

Difuzoare de ulei esential

Un umidificator nu poate dispersa uleiurile esentiale in felul in care poate un difuzor dedicat, unele modele insa va permit sa adaugati picaturi intr-un tampon separat, unde se evapora si se amesteca cu ceata umidificatorului.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo