Care sunt avantajele Energiei Solare?

Știm cu toții ca utilizarea energiei solare este un lucru bun.

Dar, în ciuda avantajelor, energia solară încă nu și-a găsit o poziție în prim planul industriei energiei electrice.

Să ne întoarcem și sa discutăm despre câteva dintre avantajele energiei solare și sa vedem de ce continuăm sa mergem înapoi la combustibilii fosili pentru a ne furniza resurse de energie…

Cât de rentabilă este Energia Solară?

Pe termen lung, energia solara economisește bani.

Costurile inițiale de instalare și operațiunile pot fi mai scumpe decât alte forme de energie, dar, după soluționarea cheltuielilor, aveți o resursa de energie gratuita.

Nimeni nu ne pune sa plătim taxe pentru utilizarea lumini soarelui, nu?

Amortizarea investițiilor poate fi, de asemenea, realizata într-un timp mai scurt în funcție de cât de multă energie folosiți.

Nu vei plăti prea mult pe întreținere și reparații, și în plus acele celule fotovoltaice pot dura de la 15 la 20 de ani.

Nu exista componente mecanice sau care se deplasează ce trebuiesc impregnate cu ulei, și nici nu exista piese care sa trebuiască înlocuite anual.

In timp ce panourile solare fotovoltaice sunt încă relativ costisitoare, tehnologia se dezvolta rapid ca și producția – și, prin urmare costurile implicate sunt în continua scădere iar acum cumpărarea unui sistem de panouri solare a devenit rentabila.

Panourile solare de apa calda au fost mult îmbunătățite în ultimii ani și, cu costuri mai reduse, timpul de recuperare a investiției pentru sistemele de pe piața interna poate fi mai scurt de cinci ani.

Atâta timp cât prețul cărbunelui, a gazului și al petrolului continua sa crească energia solare va deveni o alternativa viabila.

Energia solara este curata

Energia solara este prietena cu mediul înconjurător.

In primul rând ea este regenerabila, spre deosebire de combustibilii fosili, care, conform studiilor, vor dispărea în patru-cinci decenii.

Procesul de conversie a energiei solare în energie electrica utilizabila nu implica eliberarea de substanțe chimice toxice care pot afecta mediul înconjurător.

Dioxidul de carbon, oxidul de azot, dioxidul de sulf, plumbul și emisiile de mercur vor fi doar o amintire a trecutului în momentul în care toată lumea va apela la energia solara. Bazându-ne pe soare pentru putere, de asemenea, ajuta la reducerea încălzirii globale.

CITESTE SI:  Francmasoneria Dezvăluită: 11 Mistere Pe Care Trebuie să le Știi!

In afară de răspândirea deșeurilor toxice și a poluanților, folosind energia solara va limita și alte aspecte ale industriei energetice, precum pericolele de a transporta și de a lucra cu petrol sau gaze naturale. De asemenea, alte riscuri asupra sănătății, sunt prezente în utilizarea altor combustibili cum ar fi kerosenul sau lumânările, care sunt încă folosite în tarile din lumea a treia.

Folosind energia solara, aceste riscuri vor fi minimizate dacă nu chiar eliminate în totalitate.

Energia solara este o alternativa curata și inepuizabila la combustibilii fosili și energia nucleara.

Energia solara poate fi capturata de oriunde, fără a crea poluare sonora care ar putea altfel enerva vecinii și fauna sălbăticiei. Ea funcționează ori de câte ori strălucește soarele.

Nu contează de distantă, panourile solare pot genera energie în locuri în care nici o alta forma de energie nu poate fi obținută. Astfel, nu exista nici un pericol de a deteriora în continuare mediul deja deteriorat în care trăim și puteți deveni parte a inițiativei verde, și sa salvați planeta de gazele cu efect de sera dăunătoare.

Energia solara poate fi folosita oriunde

Utilizarea de panouri solare este, de asemenea, buna pentru zonele îndepărtate unde furnizarea serviciilor de electricitate de baza este aproape imposibila.

Energia solara poate fi transportată în satele îndepărtate și o dată instalată, panourile solare pot fi lăsate în pace ani de zile, cu puține întrețineri sau chiar deloc.

Comunitățile din tarile asiatice și-au instalat cu succes panouri solare în comunitatea lor și se bucura de avantajele folosirii unei energii regenerabila pentru multi ani de acum înainte.

Pentru o tară săracă, producerea de energie electrica prin intermediul energiei solare poate însemna independenta fata de tarile producătoare de petrol care controlează prețul și aprovizionarea petrolului.

Cu o astfel de independenta, noi politici în materie de energie pot fi create, politici care vor maximiza beneficiile pentru cetățenii sai.

CITESTE SI:  Reguli in Vanzari

Deasemenea, tarile nu trebuie sa se mai îngrijoreze cu privire la catastrofele naturale, care ar putea împiedica livrarea de combustibili. Cu aceasta independenta nou descoperita, tarile pot investi bugetul național în alte programe diferite de programele de cumpărare a petrolului din surse externe.

Îmbunătățește accesul la știri și informații

Panourile fotovoltaice oferă acces în zonele rurale la știri și programe educationale, prin emisiuni de televiziune și de radio. Odată cu apariția televiziunii și a radioului, oamenii care anterior erau rupți de informare electronica, educație, si de divertisment pot deveni parte a lumii moderne, fără a părăsi casa.

Facilitează telefonia fără fir în zonele rurale

Energia electrica solare, când este cuplata cu un sistem comunicații wireless, face posibila introducerea de telefonie în zonele rurale și de servicii de comunicații de date intre satele aflate la distanta unul de celalalt.

Avantajele Panourilor Solare pentru ACM

 • panourile solare sunt ușor de montat;
 • sistemele solare au un grad de poluare zero;
 • un sistem solar are o perioada lungă de funcționare, de peste 20 ani;
 • siguranță la instalare, menținere și întreținere (nu exista pericol de foc, explozie);
 • asigură apa caldă utilitară pe tot parcursul anului, iarna în combinație cu o altă sursă de căldură, reducând în acest fel costurile de energia consumată cu aproximativ 65%;
 • prelungesc indirect viața sistemului de încălzire existent al locuinței, din Aprilie pana în Noiembrie nu este necesara utilizarea încălzirii clasice;
 • pentru zonele unde este imposibil accesul la reteaua de gaze, este solutia perfecta pentru asigurarea incalziri apei calde sau a casei curata si sigura la un cost rezonabil!
 • costurile de instalare, menținere și întreținere sunt minime.

Deși se știe de peste un secol despre tehnologiile utilizate pentru captarea și convertirea radiației solare, acestea au început să intre în prim planul industriei energetice și în atenția consumatorilor de rand, abia în ultimele decenii după ce combustibilii primari ( petrolul și gazele naturale) au cunoscut o creștere substanțială la nivel mondial.

Astfel s-a ajuns la alocarea unor fonduri importante din partea marilor companii energetice pentru cercetarea amănunțită în acest domeniu, ceea ce a avut ca rezultat perfecționarea tehnologiilor alternative, intre care, cele bazate pe captarea și convertirea radiației solare, fie în energie termica, fie în energie electrica.

CITESTE SI:  Întâlnirea dintre Vlad și Natalia: O confruntare "internțională" la o cafenea

In prezent, aceste captoare solare performante sunt capabile sa retina peste 92% din radiația solara.

Câteva dezavantaje

Există câteva dezavantaje ale utilizării energiei solare, din care unul este reprezentat de cheltuielile inițiale de instalare. Dar, gândit pe termen lung, veți vedea ca beneficiile energiei solare întrec dezavantajele ei.

In plus, cu dezvoltarea actuala în domeniul științei și tehnologiei, energia solare este din ce în ce mai convenabila și nu ar fi surprinzător dacă în următorii ani energia solară va reprezenta principala sursa de energie.

Avantajele Sistemelor Fotovoltaice

 • Este energia cea mai economica! România, după orientarea ei pe glob și clima de care dispune, este o tara favorizata din punct de vedere al soarelui cu respect a celorlalte tari din Europa, pentru a utiliza raza de soare ca forță principala de energie, pentru fiecare metru pătrat pe an soarele emana 1500 Kw de energie.
 • Este o metodă curată și interminabilă. Nu contaminează și respecta mediul ambient!
 • Costuri de întreținere scăzute. Costurile de întreținere din instalațiile solare sunt minime, cu un grad ridicat de durabilitate si fiabilitate.
 • Nulul impact asupra mediului. Nu produce deșeuri, reziduri, fum, mirosuri etc.
 • Montaj rapid. Montajele sistemelor solare sunt rapide, curate si nu afecteaza procesul constructiv!
 • O soluție la problema energiei mondiale. Sistemele solare s-au adaptat perfect problemei mondiale în ceea ce privește resursele pământului;
 • Respectând mediul ambient. Pentru fiecare 100kw de forta solara instalata scutim emisia anuala de gaze in atmosfera de 75000kg de CO2
 • Rezistent. Prezinta un nivel inalt de rezistenta la conditiile climatice adversare : ploi, ninsori, vânt, grindina.
 • Permite generarea de energie din orice parte a teritoriului. Nu este nevoie de mari insfrastructuri, pentru care putem sa folosim energia solara din orice parte a tari.

Concluzie

Energia solara este o sursa foarte utila de energie regenerabila, care poate fi răspunsul în viitor pentru puterea electrica, sau pentru nevoile de energie, în timp ce încălzirea globala pare sa se răspândească rapid.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo