Unde se monteaza un aparat de aer conditionat

Unde se monteaza un aparat de aer conditionat
0 Shares

Exista prostul obicei ca un aparat de aer conditionat sa fie considerat un fel de centrala termica; „unul este destul”.

Nimic mai gresit. Un aparat de aer conditionat trebuie luat in considerare „un calorifer” si nu „o centrala termica”. Daca tu crezi ca apartamentul tau cu trei camere este o garsoniera si-ti este de ajuns un calorifer pe timp de iarna, atunci iti recomand sa nu instalezi mai mult de un aparat de aer conditionat in „garsoniera ta”.

Reclama

Pe scurt, regula este: un aparat de aer conditionat pentru fiecare camera.

aer conditionat

Exista totusi si exceptii. In cazul apartamentelor nedecomandate, confort trei, cu camere foarte mici. Un aparat de aer conditionat pentru fiecare camera nu se justifica si chiar poate fi deranjant.

In aceste cazuri se poate monta un singur aparat de aer conditionat consultand specialistul care instaleaza respectivul aparat pentru solutiile optime de aerisire, de patrundere a aerului in mod uniform in cele doua camere, sau achizitionati un aparat de aer conditionat cu doua splitere (o unitate externa si doua unitati de interior).

Important.

Functionarea optima a unui aparat de aer conditionat este asigurata de:
• modul in care este realizat montajul,
• locul de amplasare a unitatii externe si a celei de interior,
• materialele folosite la montare.

Regulile care trebuiesc urmarite la montarea unui aparat de aer conditionat difera in functie de spatiul deservit.

Aer conditionat pentru Living

Aerul suflat de aparat nu trebuie sa bata direct in locul in care va aflati majoritatea timpului (de exemplu canapeaua sau fotoliul pe care stati in timp ce cititi sau urmariti ceva la televizor).

Solutiile ar putea fi:
• alegerea locului optim chiar daca costurile manoperei si al materialelor este mai mare (mai putini bani la farmacie);
• alegerea unui aparat de aer conditionat usor supradimensionat. Curentii de aer vor fi insesizabili.

Aer conditionat pentru Dormitor

Atat jetul de aer cat si zgomotul trebuie sa fie insesizabile, dar sa creeze un ambient racoros. Temperatura, putin scazuta, racoroasa, asigura un somn profund si odihnitor.

Locul potrivit pentru un aparat de aer conditionat in dormitor, in general, este deasupra patului, jetul de aer fiind impins peste cel ce se odihneste.

Aparatul de aer conditionat este bine sa aiba functia „SLEEP” si senzori de prezenta (I FEEL sau I SEE).

Aer conditionat pentru Camera copilului

Este oarecum riscant sa montati un aparat de aer conditionat daca copilul esta mai mic de 8 – 9 ani.

Medicii pediatri recomanda pentru camera copilului o temperatura normala (nu mai ridicata dacat in celelalte camere), dar nu recomanda montarea unui aparat de aer conditionat in camera copilului.

Daca totusi montati un aparat de aer conditionat in aceasta camera, utilizati-l cand copilul nu se afla in camera.

Nu temperatura in sine reprezinta un pericol pentru cei mici, ci jetul, curentul de aer produs de aparat. Astfel se pot cauta solutii specifice pentru egalizarea temperaturii cu restul camerelor. Jetul de aer trebuie dispersat in mod uniform in camera copilului.

O solutie ar putea fi montarea unei podele false sau a unui tavan fals care sa distribuie prin constructia lor aerul( tuburi si anemostate mascate cu rigips).

Aer conditionat pentru Hol

aer conditionat si confortul dumneavoastra

Aparatul de aer conditionat este oarecum util daca holul este drept, apartamentul este decomandat si distanta intre unitatea de interior si cea externa este rezonabila (mai mica de 7 m).
In cazul in care doriti instalarea unui singur aparat pe hol care sa deservasca si camerele, consultati mai intai tehnicianul care va instaleaza aparatul de aer conditionat.

Nu alegeti arbitrar locul montarii, puterea aparatului sau tipul acestuia. Nu achizitionati ce credeti dv. ca este mai bine. Consultati-va cu un specialist.

Oricum, in acest caz nimeni nu va poate garanta ca veti obtine cele mai bune performante in ceea ce priveste temperatura si umiditatea.

Senzorul de temperatura nu isi indeplineste rolul asa cum trebuie, fiind derutat daca holul este mic.

Temperatura aerului din imediata apropiere a senzorului difera foarte mult de temperatura aerului din camere. Aparatul se opreste foarte des si aerul din apartament nu atinge valoarea dorita a temperaturii.

Datorita diferentelor de temperatura hol, camere, baie locatarii apartamentului sunt expusi la socuri termice la trecerea camera, hol. Acest lucru reprezinta un disconfort major pentru toti.

Aer conditionat pentru Bucatarie

In cazul montarii unui aparat de aer conditionat pentru Hol, are de suferit ambientul din cauza montarii aparatului necorespunzator. In cazul montarii unui aparat de aer conditionat pentru Bucatarie, are de suferit aparatul din cauza ambientului impropriu in care este montat.

In orice bucatarie aburii rezultati in urma utilizarii aragazului, cuptorului etc, contin multi vapori de grasimi. Acestea tind sa se depuna pe suprafetele reci ale aparatului de aer conditionat, pe filtre, pe toate componentele partii de interior ale aparatului de aer conditionat.

Obligatoriu va fi necesara montarea unei hote, intretinerea aparatului de aer conditionat se va face mult mai des si se va cauta solutia de montare cat mai departe de aragaz.

0 Shares

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo
0 Shares
Share