Uranus și Geea: Povestea unei relații cosmice cu multe „ups”-uri și „ah”-uri

Într-un colț cosmic, undeva în cartierul universului numit Mitologie, trăiau două entități destul de… unice: Uranus și Geea. Da, da, știu ce gândiți: numele lor sună exact ca două band-uri indie pe care ai putea să le asculți într-un bar hipsteresc. Dar nu, Uranus și Geea erau mult mai mult de atât.

Cum să fii un soț cosmic (sau nu)

Uranus, ca bun zeu al cerurilor, avea un CV impresionant. Un fel de Clooney al cosmosului, cu barbă și toate astea. Doar că avea și un mic defect: era cam gelos. Și când spun „cam”, mă refer la faptul că își îngropa propriii copii în pântecele soției sale, Geea, deoarece se temea că aceștia îl vor detrona.

Geea, în schimb, era felul ăla de divă a pământului care nu lăsa nimic să îi stea în cale. Mai ales când era vorba de copiii ei. Era ca acea mamă care te aștepta cu masa pusă și papucii încălziți, doar că în loc de papuci avea… cyclopi și titani.

Uranus și Geea: Povestea unei relații cosmice

Cum să îți crești copiii în stil cosmic

Între cele două entități era un soi de „The War of the Roses”, doar că într-o versiune mitologică. În timp ce Uranus era ocupat aruncând priviri suspicioase și gândindu-se la noi moduri de a-i ține pe copiii săi sub control, Geea era maestrul comploteur, gândindu-se cum să își ajute copiii să își revendice locul în univers. A fost ca o telenovelă cosmică de proporții epice.

Și apoi avem titanii. Nu, nu vorbim de acel film cu „lupte și sandale”, ci de copiii uriași și musculoși ai lui Geea și Uranus. Ei sunt ca acei adolescenți rebeli care îți sparg casa la petreceri când pleci în vacanță. Doar că, în loc să îți spargă casa, ei l-au detronat pe Uranus.

CITESTE SI:  Animale cu abilități supranaturale: Superputerile din lumea sălbatică

Un sfârșit (nu chiar) fericit

Ce învățăm din toată această saga cosmică? Ei bine, pentru început, dacă ești o entitate cosmică, s-ar putea să vrei să te gândești de două ori înainte de a-ți îngropa copiii în interiorul soției tale. Just saying.

Și, de asemenea, când ai de-a face cu Geea, nu subestima puterea unei mame. Chiar dacă ești zeul cerului, ea îți va aminti întotdeauna că, până la urmă, totul provine din pământ.

Concluzie

Dacă încercăm să extragem o morală din această poveste cosmogonică, ar putea fi aceasta: nu contează cât de mare și cosmic ești, familia este mereu o afacere complicată. Ah, și dacă te cheamă Uranus… poate vrei să te gândești de două ori înainte de a lua decizii pripite. Uranus, băiatul nostru, sperăm că ai învățat lecția. Geea sigur a făcut-o.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
VirtualService
Logo