Cele 12 munci ale lui Hercule: Cum arată ele într-o lume modernă și corporatistă?

0

Oricât de epice ar părea provocările lui Hercule în mitologie, toți avem muncile noastre de zi cu zi care necesită curaj, inteligență și uneori, o doză bună de umor. Hai să învățăm din reziliența lui Hercule și să ne confruntăm cu „monștrii” noștri zilnici cu un zâmbet pe față!

Hercule, eroul cu mușchi cât un camion și cu o răbdare pe măsură, este cunoscut pentru cele 12 munci epice pe care le-a realizat. Dar să ne imaginăm pentru o clipă că trăiește într-o lume plină de tehnologie, birouri și luni dimineața cu trafic infernal. Cum ar arăta cele 12 munci în acest context?

1. Leul din Nemea – Problema imprimantei

Leul din Nemea, o creatură redutabilă cu piele impenetrabilă. Traducere modernă: imprimanta de la etajul 4 care refuză să printeze. Hercule trebuie să o repare, dar unde e butonul de reset?

Cele 12 munci ale lui Hercule

2. Hidra din Lerna – E-mailurile nesfârșite

Chiar când crezi că ai răspuns la toate e-mailurile, apar încă două sau trei în locul celui șters. Exact ca hidra cu multe capete. Soluția lui Hercule? Dezactivează notificările.

3. Cerboaica cu coarnele de aur – Căutarea parolei WiFi

Cerboaica este eluzivă și aproape imposibil de prins. La fel ca acea parolă WiFi pe care nimeni nu pare să o știe, dar totuși toată lumea este conectat. Hercule folosește… cablul ethernet.

4. Mistrețul din Erymanthos – Bătălia pentru aparatul de cafea

Fiecare birou are un mistreț, acel coleg care ocupă aparatul de cafea în fiecare dimineață. Missiunea lui Hercule? Să ajungă primul la cafea!

5. Grajdurile lui Augias – Organizarea fișierelor pe desktop

Grajdulele sunt atât de murdare, încât pare o misiune imposibilă să le cureți. La fel ca desktop-ul tău plin de fișiere. Hercule introduce un sistem de foldere și folosește cloud-ul.

6. Păsările Stymphaliene – Notificările de pe social media

Păsări care bâzâie, atacându-te neîncetat? Sună ca notificările nesfârșite de pe Twitter, Instagram și Facebook. Soluția lui Hercule? Modul „Do Not Disturb”.

7. Taurul din Creta – Întâlnirea cu șeful

Un taur furios este cam la fel ca o întâlnire neașteptată cu șeful în lift. Hercule se pregătește cu un elevator pitch impresionant.

8. Iapăii lui Diomedes – Colegii care mănâncă în birou

Cei care mănâncă ton sau ceapă în birou? Exact ca iapăii înfometați ai lui Diomedes. Hercule investește în niște căști cu anulare a zgomotului.

9. Cureața lui Hippolyta – Politica de dress code

Cureaua reginei amazoane? În zilele noastre, aceasta reprezintă codul vestimentar strict al corporației. Hercule optează pentru un look smart-casual.

10. Vaca lui Geryon – Platforma de teleconferință

O vacă cu trei capete e ca acea platformă de teleconferință pe care nimeni nu știe să o folosească. Hercule își actualizează driverele și apelează la departamentul IT.

11. Mărul de aur al Hesperidelor – Căutarea locului de parcare

Mărul eluziv într-o metropolă aglomerată? Un loc de parcare în centru la ora prânzului. Hercule optează pentru car-sharing.

12. Cerberus – Programul de contabilitate

Un câine cu trei capete sau un program de contabilitate care refuză să funcționeze? Știm cu toții care e mai înfricoșător. Hercule face un curs online de contabilitate.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo