Francmasoneria Dezvăluită: 11 Mistere Pe Care Trebuie să le Știi!

0

Francmasoneria, o societate discretă și, de multe ori, înconjurată de mister, are rădăcini ce datează din Evul Mediu, când era asociată cu breslele de constructori de catedrale. De-a lungul anilor, multe speculații și teorii ale conspirației s-au născut în jurul practicilor și scopurilor lor. Iată 11 aspecte, considerate „secrete”, despre această organizație:

1. Originea termenului

Termenul „francmason” provine din franțuzescul „freemason”, care înseamnă „constructor liber”, referindu-se inițial la masonii care erau „liberi” să călătorească pentru a lucra oriunde erau nevoie de abilitățile lor.

2. Simbolurile

Simboluri precum compasul și echerul sunt asociate adesea cu francmasoneria. Ele reprezintă diverse principii și valori ale organizației, inclusiv dreptatea, egalitatea și spiritualitatea.

secrete din francmasonerie

3. Loje și grade

Francmasoneria este structurată în diverse loje, fiecare având propriul său set de ritualuri și grade. Există trei grade principale: Ucenicul, Companionul și Maestrul.

4. Secrete bine păstrate

Francmasonii sunt cunoscuți pentru păstrarea secretelor, inclusiv a semnelor speciale și a saluturilor. Acestea sunt folosite pentru a recunoaște alți membri ai organizației.

5. Rituri de inițiere

Fiecare nou membru al francmasoneriei trece printr-un ritual de inițiere care simbolizează tranziția de la ignoranță la cunoaștere. Detaliile acestor rituri sunt ținute în secret.

6. Valori spirituale, nu religioase

Deși francmasoneria pune accent pe valorile spirituale și pe credința într-o ființă supremă, nu promovează o anumită religie și este deschisă membrilor de toate credințele.

7. Prezența în istorie

Numeroși lideri și personalități istorice, inclusiv George Washington și Benjamin Franklin, au fost francmasoni. Acest lucru a contribuit la fascinația și speculațiile legate de influența organizației.

8. Obiective caritabile

Contrar anumitor teorii ale conspirației, multe loje masonice se angajează în activități caritabile, sprijinind diverse cauze și comunități.

9. Universitatea masonică

În Statele Unite, francmasonii au fondat George Washington University, care își menține încă legăturile cu organizația și valorile sale.

10. Declinul și renașterea

De-a lungul anilor, numărul de membri ai francmasoneriei a fluctuat. Cu toate acestea, în ultimii ani, există o reînnoire a interesului pentru organizație, în special în rândul tinerilor.

11. Femeile și francmasoneria

Tradițional, francmasoneria a fost o organizație exclusiv masculină. Cu toate acestea, există astăzi loje care admit și femei sau care sunt exclusiv feminine.

Concluzie

Francmasoneria rămâne una dintre cele mai enigmatice și discutate organizații din lume. Deși multe din practicile sale sunt învăluite în mister, principiile sale fundamentale sunt cele de fraternitate, caritate și căutare spirituală. Indiferent de speculații, această organizație a avut și continuă să aibă un impact profund asupra multor culturi și societăți din întreaga lume.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

VirtualService
Logo